Защо някои хора консумират капсули за пране?

0 коментара0/5

Да, съвсем правлно сте разбрали, че има хора, които консумират капсули за пране. И, да, точно както си мислите, те са безкрайно опасни за здравето ви. Ето как започва всичко и как капсулите за пране се превръщат в "храна" за мнозина.

Защо някои хора консумират капсули за пране?

Капсулите за пране се появяват през 2012 година с идеята прането да стане още по-лесен, бърз и удобен процес. Но никой не е предполагал, че на капсулите за пране ще започне да се гледа като на бонбони за консумация. 

В края на 2017 година сред тийнейджърите тръгва идеята, че капсулите за пране са идеален размер като за една хапка, цветни са, привличат окото, изглеждат някак вкусни, меки са и приличат на желирани бонбони. И така тръгва предизвикателството "Tide pod challenge" (нещо като предизвикателството с изливането на кофа студена вода върху главата, което покори социалните мрежи). 

Добави описание

Мнозина тийнейджъри качват видео клипове в Интернет как консумират капсули за пране. Но за разлика от техните умишлени и безразсъдни действия, се оказва, че има и много случаи на деца, помислили капсулите за пране за бонбони. 

През 2017 г. в САЩ са регистрирани над 10 000 деца под 5 години, които са били натровени с капсули за пране. 

Отравянето с капсули за пране включва симптоми като стомашни болки, гадене, повръщане, летаргия. В по-тежки случаи може да настъпи задух и нужда от изкуствено дишане.

В периода 2012-2017 година са регистрирани 8 смъртни случая след натравяне при поглъщане на капсули за пране. 

16.04.2018/Ели Йорданова

 

Още от "Съвети"

Домашните любимци - полезни за здравето

Домашните любимци - полезни за здравето

Ако винаги ви се е искало да си вземете домашен любимец, но нещо все ви е разубеждавало, ето няколко основателни причини да си гледате животно у дома. Вижте как животните могат да подобрят здравето ви.

Как да предпазим очите от компютъра? - 6 съвета

Как да предпазим очите от компютъра? - 6 съвета

Ежедневието на голяма част от хората преминава пред компютъра и от това най-много страдат очите. Вижте няколко полезни съвета как да предпазите очите от компютъра?

Съвети за добра стойка

Съвети за добра стойка

Неправилната стойка може да се превърне в сериозен здравословен проблем, тъй като води до болки в областта на гърба, кръста и врата. Никога не е късно да изправите стойката си, нужно е просто да бъдете упорити.