Защо цикълът ви продължава толкова дълго?

0 коментара0/5

Случвало ли ви се е цикълът ви да продължава 10 и повече дни? Ето на какво може да се дължи това и кога дългата продължителност на цикъла е индикация за здравословен проблем.

Защо цикълът ви продължава толкова дълго?

Противозачатъчни

Един от често срещаните странични ефекти на противозачатъчните, които се поставят вагинално, е именно кървене, непосредствено след поставяне, а също и необичайно дълъг цикъл. Противозачатъчните таблетки също могат да доведат до прекалено продължителен цикъл, причинен от промяна на хормоналните нива в организма.

Бременност

Навярно сте чували за т.нар. цветна бременност, при която има къвене, подобно на цикъл, което понякога продължава необичайно дълго. Обикновено жените с подобна бременност разбират доста късно новината, че ще стават майки.

Ендометриални аномалии

Наличието на полипи, фоброби и всякакви други ендометриални аномалии са честа причина за неяобясними кръвотечения и необичайно продължителен месечен цикъл.

Ендометриоза – причини, симптоми и влияние върху зачеването >>>

Вътрематочни сраствания >>>

Добави описание

Спонтанен ранен аборт

Много жени дори не разбират, че са били бременни, а само отчитат факта, че този път цикълът им е бил по-болезнен, с по-обилно кръвотечение и доста по-продължителен. Това може са симптоми на ранен спонтанен аборт.

Видове аборт >>>

Поликистоза

Синдромът на поликисточните яйчници е свързан с много нередовен цикъл - появява се по-различно време, често през големи интервали, понякога трае съвсем малко, а в други слузаи - цяла вечност. Така че при жените, страдащи от поликистоза, необичайно дългите месечни цикли са нещо обичайно.

Перименопауза

Периодът преди менопауза продължава няколко години и обикновено е свързан с много нередовен цикъл. Така че в този период е нещо съвсем нормално, ако цикълът ви е особено продължителен или пък точно обратното.

6 причини цикълът ви да е по-слаб от обикновено >>>

08.01.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо цикълът ви продължава толкова дълго?".

Още от "Съвети"

Вредни ли са сутиените?

Вредни ли са сутиените?

Според признанията на много жени красивото бельо дава чувството на увереност и съзнание за собствена неотразимост.

Какво да правим, ако ни ужили пчела?

Какво да правим, ако ни ужили пчела?

През пролетта и лятото пъстрите цветове и цъфналите цветя са като магнит за пчелите. Но какво да правите, ако пчелата ви набележи за жертва и ви ужили? Вижте най-използваните средства при ужилване от пчела.

Вегетарианството - опасно ли е за здравето?

Вегетарианството - опасно ли е за здравето?

Днес, като кажем „вегетарианец", повечето хора си представят някой, който не яде месо. Всъщност има различни видове вегетарианство.