Станете оптимисти с тези 10 съвета!

0 коментара0/5

Човек може всичко, дори да промени нагласите си за света. Може от песимист да стане оптимист. Нужни са само малко мотивация и правилните обстоятелства. Вижте нашите 10 съвета как да станете оптимист.

Станете оптимисти с тези 10 съвета!
 © istockphoto.com

1. Обградете се с позитивни хора

Настроението на човек се определя от хората, с които се е обградил. Затова опитайте да прекарвате повече време с позитивно настроени хора и по-малко - с песимисти. Няма как да изхвърлите от живота си близки хора с негативно мислене, но не бъдете много често в компанията им.

2. Опитайте с позитивни изречения

Изберете си време от деня, например сутрин, и се събуждайте с позитивно изречение, което да си повтаряте ежедневно. То може да е нещо от типа на „Днес няма да се дразня от дреболии“ или „Ще опитам да не се ядосвам“ или „Ще бъда балансиран“. Повтаряйте го всеки ден и ще забележите промяна в мисленето си съвсем скоро.

3. Следвайте правилните хора в социалните мрежи

Социалните мрежи са източник на много негативни емоции, затова е важно как сте си организирали профилите там. Спрете да следвате медии и личности, които бълват хейт и наблегнете на онези, които ви карат да се усмихвате и да научавате по нещо ново.

 

10 правила за щастие

10 правила за щастие

"Щастието е здраве. То ни прави усмихнати, спокойни и удовлетворени от живота. Щастието обаче не се получава даром, то зависи от собствената нагласа на човек..."

 

4. Правете комплимент

Поне веднъж дневно правете комплимент на някого. Той може да е от семейството, но може и да е напълно непознат. Второто крие своите рискове да ви се присмеят или да ви изгледат лошо, но може и да успеете да накарате някого да се усмихне. Когато излъчвате позитивизъм, той ще ви се връща.

5. Бъдете благодарни (наум, на глас, писмено)

За да станете оптимист, е много важно да бъдете благодарни за всичко, което имате. Дори то да е малко. Опитайте да проявявате благодарност всеки ден. Ако ви е трудно да го правите наум в началото, опитайте да си правите списък. Поне веднъж дневно или в края на деня, напишете с едно изречение „Днес съм благодарен/ благодарна за...“.

оптимизъм

6. Оценявайте себе си и постиженията си

За да сте оптимисти, е важно да имате висока самооценка. Затова винаги подобаващо оценявайте всичките си постижения. Оценявайте себе си и ценете добрите си качества. Никога не подценявайте онова, което сте успели и не позволявайте никому да го прави.

7. Имайте цел

Целите ни помагат да вървим напред и да сме активни. А активността е важна част от позитивното мислене.

8. Научете се да укротявате нервите си

Важна стъпка към оптимистичното мислене е самоконтролът. Научете се да не давате винаги воля на нервите си. Опитайте с дълбоко дишане, броене до  10 или друга техника, която ви помага.

 

видове дишане, видове дихателни техники

Видове дишане и ползите от тях

"Ако напрежението в ежедневието ви идва в повече (както при повечето хора), то можете да намерите начин да си възвърнете спокойствието с няколко дихателни техники..."

 

9. Извличайте позитивното от всяка ситуация

Понякога в трудни моменти човек не може да види отвъд черните облаци, които са се надвесили над него. Но ако искате да сте оптимист, трябва да се научите да виждате и малкото хубаво в най-трудните мигове.

10. Фокусирайте се върху решения, не върху проблемите

Едно от нещата, които отличават оптимиста от песимиста е, че оптимистът вижда решения в проблема, а песимистът вижда проблеми без решения. Когато се изправите пред някакво предизвикателство, гледайте на него като възможност да се развиете като човек, да проявите волята си.

19.01.2018/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Станете оптимисти с тези 10 съвета!".

Още от "Съвети"

Домашните любимци - полезни за здравето

Домашните любимци - полезни за здравето

Ако винаги ви се е искало да си вземете домашен любимец, но нещо все ви е разубеждавало, ето няколко основателни причини да си гледате животно у дома. Вижте как животните могат да подобрят здравето ви.

Защо е полезно да се разхождаме в студа?

Защо е полезно да се разхождаме в студа?

Студеното време обикновено ни кара д асе сгушим на топло вкъщи. Одеало, любим филм и чаша горещ шоколад. Често дори не искаме да си „покажем носа навън“. Истината обаче е, че разходките в студено време имат своите ползи за здравето. Вижте ползите от студеното време за здравето и някои съвети за разходка в студа.

Високият пулс – за какво да внимавате?

Високият пулс – за какво да внимавате?

Високият пулс е сигнал, който организмът изпраща, за промени във физическото, емоционалното или здравословното състояние на човека. Кога обаче високият пулс е опасен за здравето и за какво да внимавате?