5 разхлаждащи билки за лятото

0 коментара0/5

Освен лечебни, билките са и вкусни, особено като съставка на летни разхлаждащи коктейли. Ето някои от билките, които ще ви станат любими през лятото.

5 разхлаждащи билки за лятото

Мента

Класическият коктейл мохито с мента е любим на мнозина. Ментата има освежаващ, ободряващ и разхлаждащ ефект, което я прави идеалната здравословна билка за лятото.

Лечебната сила на ментата >>>

Лайка

Студен чай от лайка с лимон и мед е прекрасна напитка за лятото. Освен, че е повече от здравословно, това питие ще ви разхлади и зареди с енергия. 

Лайката - безценно домашно лекарство >>>

Босилек

Босилекът също е чудесна билка за летните жеги и подправка за освежаващи коктейли. Босилекът ви освобождава от токсините, стреса, а също така се вярва, че увеличава сексуалната мощ.

Добави описание

Бъз

Един от най-мощните природни имуностимулатори е сиропът от черен бъз. А сокът от бял бъз пък е любима тонизираща напитка през лятото. 

Сироп от бъз - мощен имуностимулатор >>>

Арония

Сокът от плодове на арония е вкусна, разхлаждаща и здравословна напитка за лятото. Аронията подобрява кръвообръщението, действа тонизиращо, детоксикиращо и антисептично, има благоприятно действие върху щитовидната жлеза, понижава нивата на холестерол в кръвта, има диуретичен ефект, а поради високото си съдържание на витамини аронията е идеална билка за повишаване на имунитета.

Арония - лек от природата >>>

04.06.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 разхлаждащи билки за лятото".

Още от "Съвети"

Съвети за добра стойка

Съвети за добра стойка

Неправилната стойка може да се превърне в сериозен здравословен проблем, тъй като води до болки в областта на гърба, кръста и врата. Никога не е късно да изправите стойката си, нужно е просто да бъдете упорити.

Липиден профил – какво означава?

Липиден профил

За всеки човек след 35 години е добре да си направи липиден профил и да разбере какъв е процентът на „лошия" и на „добрия" холестерол в кръвта му.

Как да забавите процеса на стареене?

Как да забавите процеса на стареене?

Може би няма човек, който да не проявява любопитство към тайните на вечната младост, но съществуват ли наистина начини за забавяне на стареенето? Е, няма магически еликсир, но пък има някои малки тайни, които ще съхранят младежкия ви вид по-дълго време.