9 здравословни проблема, за които ръцете ви "съобщават"

0 коментара0/5

Ръцете ви казват много повече за вас, отколкото мислите, и съобщават за различни здравословни проблеми, от които може да страдате. Затова бъдете наблюдателни спрямо ръцете си и вземете под внимание някои признаци, от които може да зависи здравето ви.

9 здравословни проблема, за които ръцете ви "съобщават"

Болка в палеца и показалеца

Ако усещате болка и изтръпване в палеца и показалеца, то може да страдате от синдром на карпалния тунел. От това заболяване страдат художниците, работещите с компютърна мишка в продължение на много часове, фризьорите, хирурзите и т.н. Това заболяване е съпроводено и от подуване, болка и парене в китката. 

Тунелен синдром, комютърна ръка >>>

Тендовагинит >>>

Рани, които отнемат много време, за да се излекуват

Натъртвания, ожулвания и всякакъв друг вид наранявания на кожата, които сякаш никога няма да заздравеят са един от симптомите на диабет. Ако подобни проблеми са съпътстване също от глад, жажда, изтръпване на ръцете и краката, то трябва непременно да изследвате кръвната си захар.

Захарен диабет >>>

Промяна в цвета на пръстите 

Ако сте били изложени на ниски температури, стрес или тежко физическо натоварване продължително време, то тогава нямате повод за притеснение, ако пръстите ви са с различен от нормалния цвят. Но, ако в комбинация с това, усещате болка, изтръпване, подуване или сърбеж, трябва да се консултирате с лекар. Може да става въпрос за проблем с кръвоносните съдове, гръбначния стълб или кожно заболяване. 

Добави описание

Прекомерно изпотяване

Нормално е дланите ви да се потят през лятото, при стресови ситуации и прочие, но ако без причина дланите ви са постоянно потни, може би страдате от хиперхидроза. 

Хиперхидроза - прекомерно изпотяване >>>

Чупливи нокти

Понякога това е безобиден проблем, дължащ се на постоянния ви досег с вода, препарати и т.н. Но може и да е индикация за липса на калций и проблем с щитовидната жлеза. Ако изпитвате още слабост, умора и болка в ставите, то трябва да се консултирате с лекар. 

Постоянно студени ръце

С този проблем може да се похвалят много жени, които редовно са с ледени ръце и крака. Проблемът обикновено е свързан с лошото оросяване и кръвообращение, а може и да се дължи на проблеми с нервната система.

Треперене на пръстите

Това може да се дължи на прекомерно напрежение или фическо натоварване. В тези случаи почивката е напълно достатъчна, за да се справите с този проблем. Но ако пръстите ви редовно треперят, то може би страдате от дефицит на витамин В.

Витамин В комплекс >>>

Подуване

Подуването на ръцете може да дължи на горещ ден или на прекаляване със солта. Но продължителното и често подуване може да е признак на съдови заболявания. 

Промяна в цвета на ноктите

Това може да е признак на нисък хемоглобин, а също и на анемия. В тези случаи обикновено ноктите синеят. Може да изпитате и леко изтръпване на пръстите.

12.02.2018/Ели Йорданова

Още за: ръце

Още от "Съвети"

Биологичният часовник – час след час

Биологичният часовник – час след час

Понякога, без основателна причина, се чувствате уморени, сънливи или пък обратното – пълни с енергия. Често усещанията са продиктувани от биологичния часовник на организма, затова проследихме неговия режим час след час.

Яйцата – не ги яжте само по Великден

Яйцата – не ги яжте само по Великден

В различните култури и цивилизации яйцето носи различен смисъл. В езическата митология яйцето символизира Вселената, за други символизира плодовитостта, за трети раждащия се живот.

6 причини да спите голи

6 причини да спите голи

Вероятно, след като прочетете кои са ползите от това да спите голи, ще искате веднага да изхвърлите своите пижами и нощници. Или поне да ги оставите прибрани в гардероба - единствено за много студените дни от годината.