7 сигурни знака, че имате камъни в бъбреците

0 коментара0/5

Понякога бъбречно-каменната болест се бърка с уроинфекции и лечението е грешно или се отлага във времето. Ето сигурните симптоми, които ще ви кажат, че имате камъни в бъбреците.

7 сигурни знака, че имате камъни в бъбреците

Болка в кръста, корема или от двете страни

Ако камъните се намират в бъбреците, може и да не ги усещате. Но, когато тръгнат да излизат, запушват уретера и причиняват режеща болка в областта на кръста. Мнозина описват тази болка като по-силна и от родилните болки, както и от която и да е друга болка. 

Парене при уриниране

Когато камъните се придвижват от бъбреците към пикочния мехур, това причинява не само болка, но и може да доведе до болезнено и парещо уриниране.

Кръв в урината

Обичайно камъните в бъбреците са абразивни и при преминаването си през уретера водят до нараняване на тъканите, а оттам и до кръв в урината.

Добави описание

Чести позиви за уриниране

Хората, страдащи от камъни в бъбреците, имат чести позиви за уриниране, а когато отидат до тоалетната, се оказва, че почти няма какво да отделят, само няколко капки. Причината е, че при движението си, камъните дразнят уретера и това ви подканя да ходите по-често до тоалетната без причина. 

Гадене и повръщане

Хората, страдащи от бъбречно-каменна болест, изпитват гадене и повръщане, ако камъкът е запучил частично или напълно уретера, като по този начин възпрепятства навлизането на урина в пикочния мехур. 

Неприятна остра миризма

Ако урината ви мирише не просто неприятно, а отвратително, това може да се дължи на камъните в бъбреците ви. 

Треска

Високата температура, втрисането и усещането, че сте болни от грип може да са признак на бъбречно-каменна болест. Причината за тези симптоми може да се дължи на това, че камъкът е заседнал по пътя си към пикочния мехур и може да се наложи спешна медицинска помощ.

Видове камъни в бъбреците и тяхното лечение >>>

26.02.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 сигурни знака, че имате камъни в бъбреците".

Още от "Съвети"

Задържане на вода – кога и защо?

Задържане на вода – кога и защо?

Задържането на вода е често срещан проблем, особено през лятото. Понякога причините са съвсем безобидни, а в други случаи задържането на вода е симптом на заболяване или може да бъде причина за поява на такова.

10 натурални лекарства от кухнята ви

10 натурални лекарства от кухнята ви

Преди да потърсите лекарство в аптеката, потърсете какви натурални лекарства се крият в кухнята ви. Ще се изненадате колко много са естествените лекарства у дома, които могат да излекуват всевъзможни болежки. Ето 10 натурални лекарства от кухнята ви.

Храни за добро зрение

Храни за добро зрение

Почивката от компютъра и 8-часовият сън не са единственото решение на проблемите с очите. Доброто зрение изисква специфичен режим на хранене. Вижте кои храни се отразяват добре на зрението.