7 причини да посетите зъболекаря си незабавно

0 коментара0/5

Отлагането е нещо, което всеки практикува, включително и когато става въпрос за здравето ви. Но понякога отлагането води до сериозни усложнения, особено когато става въпрос за зъбите ви. Ето кои са 10-те причини да посетите зъболекаря си незабавно.

7 причини да посетите зъболекаря си незабавно

Пронизваща болка в зъба

Има болка, която е търпима, но има и такава, която се провокира от топло, студено, лек натиск и е толкова пронизваща, че дори ви е трудно да локализирате от кой точно зъб идва. Може да отшуми рязко, а след ден-два пак да се появи. А може и да ви боли непрестанно. И в двата случая се нуждаете от незабавен дентален преглед, тъй като може да става въпрос за пулпит. 

Пулпит - симптоми и лечение >>>

Лош дъх

Ако проблемът с лошия ви дъх е повече от упорит и не се повлиява от миене на зъби, четкане на езика, жабурене, пиене на чай и хапване на ябълки, например, трябва да посетите зъболекаря си възможно по-скоро. Лошият дъх е симптом на редица дентални заболявания.

Защо имате лош дъх и как да го лекувате? >>>

Как да се отървете от лошия дъх? >>>

Сухота в устата

Слюнката е естествено средство за почистване на устната кухина. Съответно, когато слюнката е по-малко и устата ви е суха, това може да доведе до увеличаване на плаката, възпаление на венците и предпоставка за образуване на повече кариеси. Така че ако усещате устата си постоянно суха, посетете зъболекаря си възможно по-скоро. 

Проблемно хранене

Ако редовно дъвчите само на едната си страна или пък изпитвате болка и сковаване на зъбите при консумиране на определени храни, е добре да се консултирате със зъболекаря си. Може би срадате от чувствителни зъби, а може и емайлът върху някои от зъбите ви да се е изтрил дотолкова, че да изпитвате дискомфорт, когато дъвчете върху тях.

Чувствителни зъби - симптоми и лечение >>>

Добави описание

Бременна сте

Дори и да нямате оплаквания, самия факт, че сте бременна е достатъчен, за да си насрочите час за зъболекар. През бременността зъбите са по-склонни да се развалят, а зъболекарят ви най-добре може да ви каже как да се грижите правилно за тях. Може да се наложи да приемате допълнително калций или просто да посещавате денталния кабинет по-редовно през 9-те месеца.

Добави описание

10 природни средства при проблеми със зъбите по време на бременност >>>

Прикривате усмивката си

Ако пестите усмивките си или се криете с ръка, когато се усмихвате, това е сериозна причина да посетите зъболекаря си. Независимо дали става въпрос за жълти или криви зъби, или за за съвсем друг случай, това е нещо, което трябва да бъде поправено, защото пряко касае начина ви на живот и самочувствието ви.

Кървящи венци

Това е нещо характерно за бременността, но в други случаи е признак на дентални заболявания, които изискват специални грижи и лечение.

Кървящи венци - 5 възможни причини >>>

05.02.2018/Ели Йорданова

Още от "Съвети"

Полезни съвети при слънчево изгаряне

Полезни съвети при слънчево изгаряне

В разгара на летния сезон най-честият здравословен проблем е слънчевото изгаряне. Навярно и при вас се е случвало манията ви за бронзов тен да ви изиграе лоша шега. Ето няколко полезни съвети как да се справите със слънчевото изгаряне.

Пъстра храна за добро здраве

Пъстра храна за добро здраве

Синьо, червено, зелено и жълто – плодовете съдържат витамини според цветове си, казват германски специалисти.

Контактни лещи или очила?

Контактни лещи или очила?

В повечето случаи при проблеми с очите се налага корекция на зрението. Най-разпространените методи са два – контактни лещи или очила.