7 причини да посетите зъболекаря си незабавно

0 коментара0/5

Отлагането е нещо, което всеки практикува, включително и когато става въпрос за здравето ви. Но понякога отлагането води до сериозни усложнения, особено когато става въпрос за зъбите ви. Ето кои са 10-те причини да посетите зъболекаря си незабавно.

7 причини да посетите зъболекаря си незабавно

Пронизваща болка в зъба

Има болка, която е търпима, но има и такава, която се провокира от топло, студено, лек натиск и е толкова пронизваща, че дори ви е трудно да локализирате от кой точно зъб идва. Може да отшуми рязко, а след ден-два пак да се появи. А може и да ви боли непрестанно. И в двата случая се нуждаете от незабавен дентален преглед, тъй като може да става въпрос за пулпит. 

Пулпит - симптоми и лечение >>>

Лош дъх

Ако проблемът с лошия ви дъх е повече от упорит и не се повлиява от миене на зъби, четкане на езика, жабурене, пиене на чай и хапване на ябълки, например, трябва да посетите зъболекаря си възможно по-скоро. Лошият дъх е симптом на редица дентални заболявания.

Защо имате лош дъх и как да го лекувате? >>>

Как да се отървете от лошия дъх? >>>

Сухота в устата

Слюнката е естествено средство за почистване на устната кухина. Съответно, когато слюнката е по-малко и устата ви е суха, това може да доведе до увеличаване на плаката, възпаление на венците и предпоставка за образуване на повече кариеси. Така че ако усещате устата си постоянно суха, посетете зъболекаря си възможно по-скоро. 

Проблемно хранене

Ако редовно дъвчите само на едната си страна или пък изпитвате болка и сковаване на зъбите при консумиране на определени храни, е добре да се консултирате със зъболекаря си. Може би срадате от чувствителни зъби, а може и емайлът върху някои от зъбите ви да се е изтрил дотолкова, че да изпитвате дискомфорт, когато дъвчете върху тях.

Чувствителни зъби - симптоми и лечение >>>

Добави описание

Бременна сте

Дори и да нямате оплаквания, самия факт, че сте бременна е достатъчен, за да си насрочите час за зъболекар. През бременността зъбите са по-склонни да се развалят, а зъболекарят ви най-добре може да ви каже как да се грижите правилно за тях. Може да се наложи да приемате допълнително калций или просто да посещавате денталния кабинет по-редовно през 9-те месеца.

Добави описание

10 природни средства при проблеми със зъбите по време на бременност >>>

Прикривате усмивката си

Ако пестите усмивките си или се криете с ръка, когато се усмихвате, това е сериозна причина да посетите зъболекаря си. Независимо дали става въпрос за жълти или криви зъби, или за за съвсем друг случай, това е нещо, което трябва да бъде поправено, защото пряко касае начина ви на живот и самочувствието ви.

Кървящи венци

Това е нещо характерно за бременността, но в други случаи е признак на дентални заболявания, които изискват специални грижи и лечение.

Кървящи венци - 5 възможни причини >>>

05.02.2018/Ели Йорданова

Още от "Съвети"

Защо е полезно да се разхождаме в студа?

Защо е полезно да се разхождаме в студа?

Студеното време обикновено ни кара д асе сгушим на топло вкъщи. Одеало, любим филм и чаша горещ шоколад. Често дори не искаме да си „покажем носа навън“. Истината обаче е, че разходките в студено време имат своите ползи за здравето. Вижте ползите от студеното време за здравето и някои съвети за разходка в студа.

За менструацията

За менструацията

Менструацията представлява цикличното отпадане на повърхностния слой на маточната лигавица, съпроводено с кървене. Това е физиологичен процес, предизвикан от промяната в нивата на женските полови хормони.

10 натурални лекарства от кухнята ви

10 натурални лекарства от кухнята ви

Преди да потърсите лекарство в аптеката, потърсете какви натурални лекарства се крият в кухнята ви. Ще се изненадате колко много са естествените лекарства у дома, които могат да излекуват всевъзможни болежки. Ето 10 натурални лекарства от кухнята ви.