5 неща, които не знаете за гинекологичните прегледи

0 коментара0/5

Посещението при гинеколог е стресиращо и смущаващо за много жени. Притеснявате се за много неща, на които всъщност гинеколозите въобще не обръщат внимание.

5 неща, които не знаете за гинекологичните прегледи

В цикъл сте, а имате час при гинеколог

Ако сте с нередовен цикъл съвсем естествено е да се окажете изненадани неприятно в деня, в който трябва да посетите гинеколога си. Цикълът е причина много жени да отменят часа си за преглед, но всъщност гинеколозите въобще не се смущават от това, че сте в цикъл. Дори са важни профилактичните изследвания точно по време на цикъл. 

Забравили сте да се епилирате

Забързаното ежедневие понякога ви отнема цялото време и внимание и се оказвате пред гинекологичния кабинет с натрапчивата мисъл, че сте забравили да се епилирате, което буквално ви кара да се изчервите, дори и да си тръгнете. Всъщност всички гинеколози ще ви кажат една и съща реплика по този въпрос: "Не се интересуваме ни най-малко дали сте си епилирали краката и триъгълника идеално гладко или приличате по-скоро на храст!"

Не се опитвайте да се ароматизирате там долу

Непосредствено преди часа си при гинеколог, много жени прибягват до интимни дезодоранти, за да подобрят мириса си там долу. Всъщност това е напълно излишно, тъй като гинекологът ви напълно е наясно с човешката физиология и специфичния аромат на интимната ви зона. Поддържането на добра хигиена и простичкото измиване с интимен гел е напълно достатъчно. Всеки друг добавен аромат би бил дори противопоказен, тъй като има вагинални инфекции, които са съпроводени именно от неприятна миризма, която не трябва да замаскирате, тъй като е симптом, който трябва да бъде диагностициран.

10 полезни съвета от вашия гинеколог >>>

Добави описание

Гинеколозите очакват от вас да споделите всяка една подробност за интимното си здраве

Не се притеснявайте да опишете къде ви сърби, боли, кожата ви е разранена и т.н. Споделете за всеки един вид дискомфорт в интимната зона. Гинеколозите очакват и да бъдете напълно откровени и да не пропуснете нито една подробност за атмосферата там долу, за да могат да ви дадат адекватна диагноза и лечение.

Бъдете откровени за сексуалния си живот

Гинекологът е човек, на който може да кажете всичко за сексуалния си живот. И цялата тази информация е от значение за интимното ви здраве и гинекологът ви би искал да знае подробности. Дали ви боли по време на секс, дали страдате от кървене след това, изпозлвате ли контрацептиви и какви.

Задължителни профилактични прегледи >>>

29.01.2018/Ели Йорданова

Още от "Съвети"

Да умреш от аналгинче

Да умреш от аналгинче

Аналгинът е едно от най-често приеманите лекарства. Да си пийнеш аналгинче при болки от какъвто и да е род се приема едва ли не за 11 Божия заповед.

Безсъние и сън

Безсъние и сън

Трудно заспиване или непълноценен сън. Безсънието се среща във всяка възраст, макар че при по-възрастни хора става по-често.

Медитация - откраднете 10 минути за себе си

Медитация - откраднете 10 минути за себе си

Събуждате се сутрин. Душ, кафе, набързо оправен тоалет и излитате в последната минута, а след върволицата задължения през деня се връщате вечер уморени и времето едва достига да хапнете набързо и да заспите пред телевизора. И всеки ден едно и също.