6 симптома на високото кръвно налягане

0 коментара0/5

Ако имате всички или част от следните шест симптома, то почти сигурно е, че страдате от високо кръвно налягане и трябва да вземете мерки.

6 симптома на високото кръвно налягане

Кръвното ви е над 130/80

Кръвното ви налягане постоянно се мени в зависимост от физическата ви активност, съня, приема на храна и вода, както и много други фактори. Ето защо, за да имате представа какво е нормалното кръвно налягане за вашия организъм, трябва редовно да измервате кръвното си. Това трябва да се случва във време, в което сте спокойни и добре хидратирани, а измерването трябва да става всяка седмица или всеки месец, например.

За нормално кръвно налягане се смята 120/80 или по-малко. За повишено - 130/80, а за хипертония говорим при стойности 140/90 или повече. При 180/120 говорим за хипертонична криза.

Родителите ви страдат от високо кръвно налягане

Гена е основен фактор, когато ства въпрос за сърдечното ви здраве, а високото кръвно налягане може да бъде наследствено. 

Хронично главоболие

Високото кръвно налягане често върви ръка за ръка с главоболието. Така че, ако имате редовно такива симптоми, проверете дали не се дължат на проблеми с кръвното ви налягане. 

Добави описание

Подуване на корема

Високото кръвно налягане често може да е свързано с диабет или бъбречно заболяване, като обикновено симптомите са подуване и намалено уриниране.

Влошено зрение

Високото кръвно налягане може да засегне кръвоносните съдове в очите ви и да причини подуването им, а оттам и зрението ви да се влоши и да виждате замъглено и размазано. 

Замаяност и загуба на равновесие

Това може да са ранни предупредително знаци за инсулт, причинен от високо кръвно налягане. 

26.03.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 симптома на високото кръвно налягане".

Още от "Съвети"

Рентгеновите изследвания - толкова ли са опасни?

Рентгеновите изследвания - толкова ли са опасни?

При съмнения за счупване или при необясними симптоми лекарите ни насочват към рентгенови изследвания, които за съжаление ни излагат на вредните Х-лъчи. Наистина ли са опасни рентгеновите изследвания?

Вода и пак вода за красота и здраве през лятото

Вода и пак вода за красота и здраве през лятото

Поддържане баланса на течностите в тялото е от важно значение за осигуряването на оптималното физическо и психическо състояние на организма.

7 златни правила на детокса

7 златни правила на детокса

Пролет е! Време за ново начало и чудесен период да събудите и пречистите тялото си. И ако нямате любим режим за детоксикация, е добре да прочетете златните правила на детокса, които важат за всеки качествен метод за пречистване. Кои са златните правила на детокса?