10 начина да се събуждате щастливи

0 коментара0/5

За някои хора събуждането сутрин е кошмар. Лошо настроение, главоболие, нежелание за работа и т.н. Има обаче как да промените старта на деня и сутринта да е пълна с усмивки. Вижте 10 начина да се събуждате щастливи.

10 начина да се събуждате щастливи
 © istockphoto.com

1. Протегнете се

Веднага след като отворите очи, още докато сте в леглото, се протегнете. Раздвижете и разтегнете ръцете, краката, шията. Това движение освобождава ендорфини, което намалява стреса и гарантира щастлив старт на деня.

2. Земенете сутрешната телевизия с приятна музика

Какво „по-хубаво“ от сутрин, изпълнена с новини за катастрофи, природни бедствия, болести и политика. Подобна информация рано сутрин, съзнателно или не, натоварва и стресира. Защо да си причинявате това? По-добре го заменете с приятна музика, няколко реда от книгата, която четете, или просто с тишина и звуците, които чувате на терасата.

3. Подгответе всичко необходимо от предната вечер

Когато човек е сънен, последното, което иска, е да търси какво да облече, къде са нужните неща за офиса и т.н. За да избегнете подобен стрес сутрин, пригответе всичко от предната вечер. Така не само ще спестите време, но и ще си спестите нерви. Малките промени в ежедневието носят малките моменти на щастие.

Вижте също:

10 правила за щастие >>>

Как да сме щастливи във всяка ситуация >>>

4. Нещо за усмивка на нощното шкафче

Проучвания показват, че красиво подредената стая прави човек по-щастлив. Затова ви препоръчваме да обърнете внимание на декора в спалнята. Цветя, малки деко детайли, любима снимка. Добавете нещо, което да поглеждате сутрин и да ви накара да се усмихнете.

5. Вземете сутрешен душ

Не всеки има достатъчно време и мотивация за сутрешни упражнения, но пък всеки може да отдели 5 минути за душ. Изберете ароматен душ гел със свижи нотки. Използвайте го само сутрин, за да го асоциирате със събуждане и усмивки. Ако имате достатъчно смелост, завършете душа с няколко по-хладни поливания, за да се събудите.

жена душ

6. Направете си сутрешен ритуал

Независимо дали говорим за обикновеното пиене на кафе, чай, друга напитка, или просто за време, прекарано в планиране на деня. Измислете си свой сутрешен ритуал, който да ви помага да се фокусирате макар и за кратко върху себе си и предстоящия ден. Дайте си 10 минути например, в които да не ви прекъсват, да не се фокусирате върху другите и техните проблеми. Нека това време е само за вас.

7. Пуснете слъчевите лъчи

Проучвания показват, че човек се събужда по-лесно и по-отпочинат, ако в спалнята му влиза естествена светлина. Тя помага на тялото да се събуди по естествен начин. Пък и каква по-хубава първа гледка сутрин от слънцето, огряло небето.

8. Секс

Физическата активност рано сутрин ни помага да се събудим по-лесно и да сме по-малко кисели. Съчетайте това тяърдение със сексуалното удоволствие. Ето една лесна рецепта за щастие рано сутрин.

9. Заредете се с енергия

За да сте щастливи, трябва да подготвите тялото си и да го заредите с енергия. Можете да направите това в 2 лесни стъпки, които не изискват никакви усилия. Първо: пийте чаша вода. Худратирането на тялото активира метаболизма и събужда организма. Второ: закусвайте. Пълният стомах дава енергия за деня, а и ползите за здравето и фигурата са неизброими.

10. Не чистете и не подреждайте дома сутрин

Каквито и домакински задачи имате за вършене, не ги оставяйте за сутринта. Свършете ги предната вечер. Така ценното ви сутрешно време няма да е пълно с прахосмукачки, чинии, бърсане на прах и т.н. Дори да имате дреболии за вършене, оставете ги за по-късно. Така или иначе домакинската работа няма край. По-добре да отделите повече време за кафе, душ или просто минутки спокойствие

04.08.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 начина да се събуждате щастливи".

Още от "Съвети"

За менструацията

За менструацията

Менструацията представлява цикличното отпадане на повърхностния слой на маточната лигавица, съпроводено с кървене. Това е физиологичен процес, предизвикан от промяната в нивата на женските полови хормони.

Д-р Йонко Мермерски

Д-р Йонко Мермерски за силата на пробиотиците

В какво се крие силата на пробиотичните продукти, как и кога да ги използваме, добре ли е да ги приемаме във вид на хранителна добавка и как да се ориентираме сред цялото многообразие от такива продукти? Това са само част от въпросите към д-р Йонко Мермерски, който е посветил години на изучаването и класифицирането на тези продукти.