4 типа интроверти и техните супер сили

0 коментара0/5

Според ново проучване има 4 типа интроверти - социален, мислещ, тревожен и въздържащ се. Всеки тип интроверт има своя супер сила, качество, което превръща неговите на пръв поглед недостатъци в най-голямо предимство. Вижте кои са 4-те типа интроверти и коя е тяхната супер сила.

4 типа интроверти и техните супер сили
 © istockphoto.com

Интровертите са по-затворени хора по природа. Макар да са много чувствителни, те рядко показват емоциите си пред останалите. Отстрани може да изглеждат дръпнати, намусени, нежелаещи да общуват. Но както при всеки човек никога нищо не е толкова просто.

Вижте също:

4-те типа темперамент. Към кой принадлежите? >>>

Доскоро интровертите бяха една цяла отделна група, но преди няколко месеца се появи ново категоризиране на интровертността. То е извършено от професора по психология Джонатан Чийк. Според Чийк съществуват 4 типа интроверти. Според него всеки тип интроверт е уникален по същността си и притежава своя тайна "супер сила".

Социален интроверт

Социалните интроверти са най-близо до това, което до момента разпознаваме в понятието. Те предпочитат да прекарват времето си в малки групи, вместо в големи компании. Те обичат да са сами и това за тях е начин да се презаредят. Те предпочитат да имат малко на брой, но доверени приятели и близки, отколкото много познати. Доверяват се трудно на непознати, общуването им с нови хора ги напряга.

Тайната супер сила на социалния интроверт: Създават дълбоки и трайни връзки, изпълнени с доверие

Мислещ интроверт

Мислещите интроверти са креативни. Макар да не парадират с това, те често показват нови начини, различни пътища и алтернативни решения. Когато са в група, мислещите интроверти са спокойни, изчакват реда си. Не опитват да налагат мнението си или да доминират над останалите по какъвто и да било начин. Мислещите интроверти помагат на хората сами да намерят решението на даден проблем, като ги подкрепят тихо и без да се намесват явно.

Тайната супер сила на мислещия интроверт: Креативност и иновация

интроверт

Тревожен интроверт

Тревожните интроверти са срамежливи. Често избягват публичните места, защото многото хора ги напрягат и потискат. Тревожните интроверти имат склонността да се фокусират върху това, какво би могло да се обърка. И точно са това, често пъти тревожните интроверти имат план - за всяка ситуация. Заради притеснителността си, тревожните интроверти са се научили да са си самодостатъчни и рядко търсят помощ или дори съвет от някого. 

Тайната супер сила на тревожния интроверт: Планиране и внимание към детайлите

Въздържащ се интроверт

Въздържащите се интроверти обичат да премислят ситуацията, преди да вземат решение. Отстрани понякога изглеждат бавни, некомпетентни или страхливи, но всъщност просто не бързат да вземат решение. Въздържащите се интроверти обичат да спрат за секунда и да погледнат на ситуацията отстрани. Обръщат внимание на цялата картина, без да се оставят детайлите да ги разсейват. Не се оставят емоциите да ги владеят, вместо това разчитат на фактите да им помогнат да вземат решение. Въздържащите се интроверти са тези, които са гласа на разума и спокойствието в най-напрегнатите ситуации.

Тайната супер сила на въздържащия се интроверт: Мъдрост

05.03.2018/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 типа интроверти и техните супер сили".

Още от "Психология"

Чучулига, гълъб или сова сте?

Чучулига, гълъб или сова сте?

Не, не става дума за животни, а за вашия биологичен ритъм, по кое време на денонощието сте активни и съответно към кой хронотип принадлежите – чучулига, гълъб или сова.

20 тайни за летни моменти на щастие

20 тайни за летни моменти на щастие

Слънцето неуморимо напича, въздухът е нажежен... Лятото е тук. Но заедно с него дойдоха и задухата, и жегата. Искате ли да успеете да се насладите на топлото време, без да обръщате внимание на горещината? Предлагаме ви нашите малки тайни как да уловите и да умножите моментите на наслада и на щастие през летните месеци.

Да кажем на стреса- НЕ!

Да кажем на стреса- НЕ!

Най важното е да бъдете щастливи!
Да бъдете здрави и богати също е по силите ви!