Десeт важни съвета за страдащите от псориазис

38 коментара5/5

Псориазисът е рядкосрещано заболяване, но в световен мащаб от него страдат ок. 80 милиона души.

 

8125_0.jpgБез да е опасен за живота, псориазисът се отнася към групата на тежките и хронични състояния, предвид неприятните и неестетични симптоми.

Само се замислете: 80 милиона души всяка сутрин се събуждат е една и съща мисъл: “Какво да направя, за да се избавя от тези рани?”!

 

 

 1. Намалете стреса – за всеки човек е важно да е спокоен и да избягва излишното напрежение, а за болните от псориазис това е двойно по-важно. Психичното напрежение и страхът могат да придизвикат пристъп на заболяването и да засилят симптомите. Всичко, което изживявате емоционално, се отразява на кожата ви.
   
 2. Не излющвайте – не се препоръчва да почиствате люспите от псориазиса, т.к. това може да доведе до кървене и да повлияe негативно на лечението на дадения участък.8125_1.jpg
   
 3. Спортувайте – редовните занимания със спорт позволяват да се снеме напрежението.
   
 4. Допълнително овлажняване – при контакт на кожата със сух въздух (климатик, нагревателни уреди) е желателно да нанасяте върху кожата овлажняващ крем, който би предотвратил пресушаването на кожата.
   
 5. Предпазвайте се от стрептококова инфекция – тя може да бъде предизвикана напр. от възпаление на гърлото и др. подобни възпаления и съответно да доведе до развитие на някои от видовете псориазис.
   
 6. Предпазвайте се от слънчевата радиация – слънчевите бани с умерена интензивност подобряват състоянието на страдащите от псориазис, но слънчевите изгаряния могат да усложнят протичането на заболяването. Затова, не злоупотребявайте със слънцето!
   
 7. Въздържайте се от употреба на алкохол – алкохолът е сред факторите, усложняващи състоянието на болния и могат да прeдизвикат рецидиви на заболяването.
   
 8. Предпазвайте кожата от увреждания и раздразнения – препоръчва се да избягвате каквото и да е раздразнение на кожата (такова може да бъде предизвикано от скубане на вежди, тясна обувка, бръснене с недостатъчно остро ножче). Ако сте предразположени към образуване на псориатични обриви, то кожата ви е чувствителна към всяко дразнение, а то пък може да предизвика обрив.
  8125_2.jpg
 9. Елиминирайте използването на гумени ръкавици – те също могат да призвикат раздразнение на кожата.
   
 10. Най-важният съвет – консултирайте се с дерматолог – задължително! Не отлагайте лечението на псориазиса, особено сега, когато “Он Клиник” предлага курс лечение на основата на натурални продукти, които не съдържат стероиди и са без странични ефекти. Лечението се провежда под наблюдението на висококвалифициран дерматолог, а резултатите се наблюдават след втората седмица на употреба.
Още за: псориазис

38 коментарaДобави коментар »

rusalka111

От rusalka11122.02.2017, 18:23 ч.

Здравейте!От Нова година и на мен ми излезе псориазис гутата като на вас.В Интернет пише,че ще изчезне от само себе си,но вече втори месец си стоят пъпките.Ще ви бъда благодарна да споделите имате ли го още след толкова...

Виж всички коментари за "Десeт важни съвета за страдащите от псориазис".

Още от "Полезно"

Токсините – невидимата заплаха

Токсините – невидимата заплаха

Твоето тяло живее в града и малко по малко заприличва на него – обвито от цигарен дим, задръстено от храна пълна с консерванти и оцветители, изнервено и мрачно от вечно забързаното ежедневие.

Гинко Билоба и Гроздово семе- идеалната комбинация

Гинко Билоба и Гроздово семе- идеалната комбинация

Екстрактите Гинко Билоба и Гроздово семе - идеалната комбинация при затруднена концентрация, сърдечно-съдови проблеми и студени крайници

Живея втори живот

Живея втори живот

Историята на Йорданка Николова, една от тримата в света с диагноза параганглиома на синусите