Менопаузата - алтернативите на хормоналната терапия

0 коментара0/5

Нито един разговор свързан с менопаузата не може да не засегне темата „за“ или „против“ хормоналната терапия през този така деликатен момент от живота на всяка жена.

Менопаузата - алтернативите на хормоналната терапия

Докато преди хормоните не са били „право на избор“ при борбата с неприятните симптоми, то в днешно време все по-често става дума за рисковете които този тип терапия може да донесе със себе си.

Интензитетът на симптомите е от голямо значение

  • При силно изразени оплаквания по време на менопаузата, до ден днешен хормоните си остават един от методите които наистина помагат. Въпреки това обаче, специалистите препоръчват продължителността на този тип терапия да бъде сведена до минимум.
  • При слаби или средно-силни оплаквания, при няколко поколения жени, Ремифемин® се е утвърдил като една щадяща и ефикасна терапия без хормони за справяне с дискомфорта в тази възраст.

Модерно отношение към менопаузата

Все повече жени имат модерно отношение към менопаузата, независимо дали симптомите са леки или не, те търсят начин да запазят стандарта си на живот, при това по ефективен начин, който не носи никакъв риск.

Ремифемин® е лекарствен продукт, който е от 20 години на българския пазар. Продуктът има над 50 години опит в областта на ефективно и безопасно лечение на манопаузалните симптоми.

Специалният "iCR"екстракт, съдържащ се в препарата Ремифемин® е патентован и на него се дължат всички свойства на лекарството.

Добави описание

Гарантирано без хормони в т.ч. без фитохормони

Гроздовидната цимицифуга дължи своето успокояващо и балансиращо действие на веществата в коренището си, които не съдържат фитоестрогени. От изсушеното коренище се добива екстракт по най-модерна фармацевтична технология, така наречения изопропанолов екстракт. Той гарантира успешна и безвредна терапия без фитохормони в т.ч. фитоестрогени, без да повлиява ендрометриума и тъканта на гърдата.

За жените, които принципно не желаят да приемат хормони или заради предишни заболявания не бива да го правят, Ремифемин® е добра алтернатива за повлияване на симптомите на менопауза. Трябва да се обръща внимание обаче, че за наистина безопасна фитотерапия може да се говори само, ако е продуктът не съдържа фитоестрогени.
 

Още от "Полезно"

Тайната на плоския корем

Тайната на плоския корем

Искаш плосък корем бързо! Не, искаш го веднага! Омръзнало ти е да се чувстваш подута като балон, а дънките да те стягат.

„Естествените средства, които природата ни предлага, са най-удачни.“

„Естествените средства, които природата ни предлага, са най-удачни.“

Доц. д-р Мариана Маринова, педиатър с дългогодишен опит, съветва как да подкрепим имунната защита на детето в началото на есенния сезон, използвайки силата на изцяло природни средства.

Спешна помощ с Цветята на д-р Бах

Спешна помощ с Цветята на д-р Бах

RESCUE е може би най-популярната комбинация от цветни есенции на д-р Бах. Смята се, че тя има чудотворно дейстивие за справяне с различни стресови ситуации. Научете повече за тази комбинация, за която се смята, че е спасила милиони животи.