7 здравословни тенденции 2018

0 коментара0/5

Нова година, нов късмет, а разбира се и нови тенденции. Но не само в модата, а във всяка друга сфера на ежедневието ни - дори при здравето, диетите и т.нар. уелнес. Вижте кои са най-горещите здравословни тенденции, които ще наблюдаваме през 2018г.

7 здравословни тенденции 2018
 © istockphoto.com/ архив

1. Лечебните подправки са навсякъде

Все по-често се говори за лечебната сила на подправките и през 2018 тази тенденция ще завладее света на здравословните храни и напитки. Очаква се особено голям интересе към куркумата и т.нар. "златно мляко", за което вече сме ви разказвали. Припомнете си с линка по-долу

 

златно мляко с куркума

"Златно" мляко с куркума - лечебен еликсир

"Чували ли сте за Златно мляко?Научете повече за Златното мляко, как да си го приготвите и какви са лечебните му свойства..."

 

2. Активен въглен

В социалните мрежи вече все по-често се споделят "пречистващи" напитки с активен въглен. Тази съставка, добре позната у нас от години, трябва да бъде използвана много внимателно и информирано. Това е една от тенденциите, към които ви съветваме да подхождате с много внимание.

 

3. Грижа за себе си

Ако досега масажите са се смятали за начин човек да се поглези, то те вече се превръщат в ключови за ежедневието и здравето. Масажът и други процедури, които подобряват здравословното състояние по най-приятен начин ще са все по-честа тема, когато говорим за здраве.

 

4. Декор у дома, който лекува

Интересна тенденция е превръщането на дома в здравословно място чрез поставяне на лечебни кристали, растения, които пречистват въздуха, кътчета за йога и медитация, цветове, които успокояват съзнанието. Според експерите тази тенденция ще се настани постепенно в живота на интерсуващите се от здравословен начин на живот, но ще остане дълго време. 

 

5. Ядкови млека

Все по-често ще чуваме да се говори за ядковите млека. Всички сме чували за бадемовото мляко, което е и лесно за откриване в големите супермаркет. През 2018 обаче все по-често ще се говори за него, но и други ядкови млека, както и за рецепти как д си ги приготвим у дома.

 

Ние вече сме ви споделяли нашата изпитана рецепта за

БАДЕМОВО МЛЯКО,

която и вие можете да тествате у дома.

 

6. Ферментирали храни за здрав стомах

За българската кухня ферментиралите храни (по-известни у нас като туршии) не са нищо ново. Но се оказва, че те малко по-малко ще превземат света на здравословното хранене. Богати на пробиотици, те са идеални за хората със стомашни проблеми.

 

хранис  пробиотици, пробиотик

7 храни с пробиотици

"Наричат пробиотиците добрите бактерии. Те ни подпомагат храносмилането и подсилват имунната система. Освен под формата на таблетки и прахчета..."

 

7. Силата е по-важна от размера

Тренировките вече няма да са фокусирани върху отслабването, а върху повишаването на силата на тялото. Това определено не значи, че целта на тренировките ще бъда всички да станем културисти. Идеята е, че ще се работи повече върху силата на мускулите, издръжливостта и гъвкавостта.

03.01.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 здравословни тенденции 2018".

Още от "Полезно"

Как да се справите с безсънието?

Как да се справите с безсънието?

Безсънието, независимо дали в тежка, или лека форма, оставя трайни следи върху здравето на човек – както физически, така и психически. Ето някои полезни съвети и рецепти как да се справите с този проблем.

Есенна романтика: Как да го впечатлим?

Есенна романтика: Как да го впечатлим?

Септември мина, а листата по дърветата бавно, но сигурно започват да пожълтяват, готови за последен танц преди да паднат в дъждовната локва.