6 причини цикълът ви да е по-слаб от обикновено

0 коментара0/5

Цикълтъ обикновено е един от по-тежките периоди в живота на една жена. Болки в мускулите, корема, кръста, главоболие и куп други екстри, които месечният цикъл носи. При всяка жена обилността на цикъла е различна и тя си знае каква е. Ако обаче обикновено имате обилен месечен цикъл, а ви се случва понякога да е много по-слаб от обикновено, значи тялото ви подава сигнали.

6 причини цикълът ви да е по-слаб от обикновено
 © istockphoto.com

Бременна сте

Възможно е жената да е бременна и все пак да има кървене. Мнозина бъркат кървенето с цикъл. Подобно кървене обаче се появява при много жени през първите месеци на бременността. Ако имате някакви съмнения и цикълът ви е необичайно по-слаб, направете си тест за бременност (такъв от аптеката или за по-сигурно кръвен). Кървенето през първите месеци на бременността може да е и сигнал за извънматочна бременност (или други проблеми, свързани с нормална бременност), която е много опасна и задължително при първа възможност трябва да се посети гинеколог.

Отслабнали сте или сте напълнели много

Рязката промяна в теглото, независимо дали нагоре или надолу, е една от причините цикълът ви да е по-слаб от обикновено. За мнозина това изглежда и звучи много безобидно, но всъщност по този начин тялото ви казва, че подобни крайности не са желателни. Уверете се, че се храните балансирано и доставяте на организма си протеини, полезни мазнини, витамини и въглехидрати, за да може да функционира правилно.

Вижте също:

Какво означава цветът на менструалната кръв? >>>

Красиви съвети за критичните дни >>>

месечен цикъл

Стресирани сте

Стресът е един от факторите, които буквално могат да разрушат организма ви. Подлагането на силен стрес и преработването са сред най-често срещаните причини цикълът на една жена да е много по-слаб от обикновено.

Пиете противозачатъчни

Приемът на противозачатъчни може да доведе до по-слаб от обикновено месечен цикъл. Всъщност противозачатъчните хапчета често се изписват на жени с много (дори опасно) обилен цикъл, за да го регулират.

какво влияе на месечния цикъл

Месечният цикъл и средната възраст

При всяка жена менопаузата идва по различно време. Точно кога ще стане това, никой не молже да определи със сигурност. Преди менопаузата, жената навлиза в период, наречен перименопауза. В перименопаузата цикълът на жената се променя. Може както да е много по-слаб от обикновено, така и да липсва през някои месеци.

Стеноза на шийката на матката

Това е рядко срещана причина, но е възможно стеноза на шийката на матката да е причина за намаляването на месечния ви цикъл. При това състояние шийката на матката се стеснява или се затваря напълно. В резултат на това кръвта остава в матката и се изтича съвсем бавно. Ако чувствате силни болки и въпреки това месечният ви цикъл е необичайно слаб, при първа възможност посетете гинеколог.

13.10.2017/ Радослава Михайлова

Още от "Полезно"

Защо да изберете менструална чашка?

Защо да изберете менструална чашка?

За незапознатите менструалната чашка е латернативен на тампоните и дамските превръзки продукт за многократна употреба. Звучи странно, дори отблъскващо, но много жени споделят, че менструалната чашка е най-добрият им избор. Ето защо:

Засилете имунната система преди да дойде грипната вълна

Засилете имунната система преди да дойде грипната вълна

Грипната вълна се очаква след Нова година - в средата на януари или началото на февруари. Затова хората трябва да вземат мерки за укрепване на имунната система.

Кои са основните причини и форми на косопод?

Кои са основните причини и форми на косопод?

Косопад може да се появи по много причини и в повечето случаи това е обратим процес, ако му се обърне внимание навреме и бъдат взети необходимите мерки.