Хомеопатия и женското здраве

27 коментара2/5

Хомеопатията  е  изключително  успешен  метод  за  лечение  на  голяма  част  от  заболяванията  при  жените. Тя   се  слави  с  определението   „неж


Нейните предимства са не само ефективността и индивидуалния подход, а и най-вече безопасността.

Хомеопатия   и  женското  здравеПравилното предписване на хомеопатични медикаменти ще намалее приема на много агресивни алопатични лекарства, а от там и честите странични ефeкти.
Важен е фактът, че тази медицина възприема всеки болен като индивидуалност. Така една мигрена при различни жени , с различен характер и поведение ще се лекува с различни медикаменти. За избора на най- добрия ще има значение какъв е сънят, какви фобии и притеснения има пациентката, минали заболявания и др. Именно този подход гарантира омекотяване и контролиране на хроничното страдание.

Много е важно през грипния период профилактично да се приемат медикаменти.

Фоворит сред тях е Осцилококцинума. Комбиниран с Витамин С и приет всеки ден в продължение на две седмици ще сведе до минимум риска от зараза.
Ако имаме данни за активна инфекция – ангина, ларингит, фарингит, бронхит или пневмония – успоредния прием на хомеопатични препарати с традиционни медикаменти ще ускори оздравяването. Типичен пример за това е лечението на гнойната ангина.. Тя може да бъде излекувана само с хомеопатични препарати – напр. Хепар сулфур и Пирогениум, но задължително трябва да се приема антибиотик след направена антибиограма. Не лекуването с антибиотик може да доведе до страничини ефекти – проблеми със ставите и сърцето.

Но комбинирането на хомеопатични препарати с възможно най-тесноспектарния антибиотик както ще излекува , така и ще спести проявата на странични реакции от употребата на силни антибиотици. Най-често срещаните са ,както всички добре знаете – вагинални гъбички и различни видове течения.

Има много хомеопатични медикаменти, които умело подбрани в комбинация с местно лечение и промивки ще облекчат и излекуват състоянието.

Циститът е твърде често оплакване при голям брой жени. Причините за неговата поява и факторите, които го обострят могат да бъдат много. Но проявите са едни и същи и по-неприятното е, че те траят с месеци. Болните са третирани с много антибиотици, но с временен ефект. Хомеопатията разполага с богат ресурс от лекарства като Арсеникум албум, Кантарис и др. , но трябва да бъдат прецизирани от лекар- специалист.

 

 

Хомеопатия   и  женското  здравеЕдин от най-деликатните периоди в живота на жената е нейната бременност. През него имаме много патологични и адаптационни симптоми и прояви.Много от традиционните медикаменти са вредни за плода. И тук хомеопатията разполага с богат арсенал от лекарства, които не само облекчават симптомите, но и дават увереност на бъдещата майка.

Има особено ефективни хомеопатични средства за подготовка на раждането и следродилния период.

Когато се появи детето препарати като Бриониа и Фитолака, ще облекчат стягането и твърдостта на гърдите. Ще спомогнат за по-лесното отделяне а оттук и увеличено на производство на кърма.

При около 80% от майките имаме проява на депресия на родилката. Тя се характеризира с плачливост, напрегнатост, лесно избухване и др. Всичко това е следствие на въпросът който си задават родилките - ДАЛИ ЩЕ СЕ СПРАВЯ?

При повечето майки тези прояви изчезват към края на втория месец. Но има една не малка част – около 30%, при които симптомите се задълбочават. Хомеопатията разполата с много добър медикамент , който може да помогне наред с помощта и подкрепата на близките роднини и приятели – той се нарича Сепиа.

И накрая искам да спомена за моя любим медикамент, който е твърде ефективен при тревожни състояния, които са се появили от страх и очакване за предстоящо събитие. Почти всяка жена е имала подобни изпитания – изпит, преглед, операция,явяване на неприятни места и др. Симптомите са сърцебиене, слабост и премаляване в коремна област, диарийни изхождания, напрегнатост и др. Приема на препарата Желсемиум – ще помогне да ги преодолеем.

Опитах се да посоча някои състояния и болести при които хомеопатията може изключително да помогне. Сигурен съм, че далеч не съм бил изчерпателен.
Единтвената слабост на хомеопатията е, че е много трудна. Ако се упражнява от лекар , който не е специалист има опасност да се компрометира лечението, като не се избере подходящия медикамент и тогава пациента казва, че лекарството „не действа”.

Просто съвременната медицина трябва да предоставя избор на болния как да се лекува. Ние, като пациенти също трябва да го търсим.

И най-важното- критерий за избор на правилният медикамент е съотношението полза – риск.


05.03.2009/Д-р МАРИО Янакиев

 

 

 

27 коментарaДобави коментар »

Ludo4ka

От Ludo4ka07.04.2010, 07:00 ч.

какво представлява СЕЛИКА и как се пие

Виж всички коментари за "Хомеопатия и женското здраве".

Още от "Нетрадиционна медицина"

 Как да преборим бронхита с лечебни храни

Проф. Мермерски съветва: Как да преборим бронхита с лечебни храни

С настъпването на влажните и студени дни организмът ни става по-податлив на възпаления и вируси, а едно от най-често връхлитащите ни заболявания е бронхитът. Има обаче начин как с помощта на лечебни храни да си върнем здравето.

Цветната сол – извор на здраве и красота

Цветната сол – извор на здраве и красота

Знаете ли, че съществува синя, червена и дори черна сол и че всяка от тях има различен състав, вкус и действие? Приберете скучната бяла сол в шкафа и се запознайте със солените съкровищата на света:

Видове хума – лечебни свойства

Видове хума – лечебни свойства

Хумата е лечебна глина, позната под различни цветове. А всеки цвят хума има специфични лечебни свойства. Ето какви са те.