Защо и как да регулираме кръвната захар по празниците?

0 коментара0/5

Знаете ли защо е важно кръвната захар винаги да е в норми? Научете повече за кръвната захар, както и няколко естествени начина да я регулирате по празниците.

Защо и как да регулираме кръвната захар по празниците?
 © istockphoto.com

Защо е важно кръвната захар да е в норми?

Вероятно всички сте чували, че високата кръвна захар причинява диабет. Това обаче са доста крайни случаи. Всъщност преяждането и препиването по празниците може да доведе до временни резки покачвания и спадове в кръвната захар. Симптомите за това са: раздразнителност, умора, ниско либидо. За да избегнете тази нестабилност в кръвната захар, ви предлагаме няколко естествени начина да я регулирате.

Зелен чай и матча

Зеленият чай е чудесен начин да държите кръвната захар в норма. Една чаша на ден, преди да седнете да вечеряте, може да ви помогне да регулирате кръвната захар.

Матча също е зелен чай, но много по концентриран. Продава се на прах и вече лесно можете да го откриете по аптеките. 

 

зелен чай матча

Матча - японски зелен чай

"Чували ли сте за японския зелен чай Матча? Научете повече за тази магична напитка и защо е по-полезна от обикновения зелен чай..."

 

Хромът като хранителна добавка

Магнезият и калцият са сред най-популярните минерали, които човек приема допълнително. Хромът е далеч по-неизвестен, но носи много ползи за здравето. Ниските нива на хром в организма се свързват с високи нива на кръвната захар. Консултирайте се с личния си лекар, преди да закупите от аптеката, но обмислете като вариант приемането на таблетки хром за регулиране на кръвната захар.

Яжте умно

За да е кръвната захар в норма, трябва да се храните умно. Наблягайте на протеините, фибрите и полезните мазнини. Избягвайте въглехидратите. И разбира се, най-клишираният съвет, пийте много вода.

здравословно хранене по празниците

Подправките за нормална кръвна захар

Има подправки, които ще ви помогнат да регулирате естествено нивата на кръвната захар. Добавете канела към чая, овесените си ядки или кафето. Хапнете чаша кисело мляко, към която сте добавили куркума.

Не прекалявайте с кафето

Тепърва ще се изследва в детайли връзката между кофеина и кръвната захар. Но повечето специалисти по хранене препоръчват да регулирате приема на кофеин по празниците, за да не се стресирате допълнително организма. Ограничете се до едно кафе сутрин и едно следобед, за да е кръвната ви захар в норма.

29.12.2017/ Радослава Михайлова

Още от "Нетрадиционна медицина"

Пет от най-важните хомеопатични лекарства, които трябва да има във всеки дом

Пет от най-важните хомеопатични лекарства, които трябва да има във всеки дом

Въпреки  голямата  реклама и  общата ни  култура,  все  още  се затрудняваме  какви  медикаменти  да  имаме  винаги у дома , за  да  можем  да  ги  използваме  при&a

Кашлица - алтернативна медицина

Кашлица - алтернативна медицина

Да опитаме да спрем с билки!

Язва - алтернативна медицина

Язва - алтернативна медицина

Да облекчим страданието с билки.