Невралгия

19 коментара3/5

Невралгията е заболяване, което се характеризира с болка, която се предизвиква от увреждането на нерв.

Болката най-често се разпространява по дължината на засегнатия нерв и може да е съпроводена с парене.

Симптомите на невралгия се активизират по различни начини и по всяко време на денонощието. Може да се предизвикат от смяна на позицията, в която стоите, от нервно напрежение, от дразнещ шум или светлина.Болката е на кратки пристъпи (няколко секунди или минути), между които тя затихва или почти не се усеща.

Причините за заболяването са разнообразни, което го прави и много разпространено. Невралгия може да се получи в следствие на вирусни и бактериални инфекции, захарен диабет, отравяния, подагра, след стоене на течение.

Лечението на невралгията зависи преди всичко от причините, поради които човек се е разболял от нея и какъв вид е. Много полезни са хомеопатичните средства.

Предлагаме ви няколко полезни съвета на народния лечител Петър Дънов:

6319_1.jpg
1. Вземете гореща дъбова пепел и я намокрете с малко вода, да стане на рядка кал. Сложете получената смес в кърпа и наложете мястото на лицето, където чувствате болка. Да се държи така компреса 5-10 мин. След това махнете компреса и намажете мястото с чисто дървено масло. После вземете вощина (това, което остава след като се изтегли медът и се изкара восъка). Стоплете вощината, сложете го в кърпа и налагайте мястото. Вощината трябва да е прясна. След това намажете пак мястото с дървено масло.

2. Всяка сутрин разбивайте по 1 прясно яйце с жълтъка и белтъка, сложете му малко захар и го изпийте.

3. Яжте много ябълки и круши.

4. Измивайте краката от коленете надолу всяка вечер с топла вода, преди лягане. Разтрийте внимателно всеки един пръст от крака поотделно. Цялата процедура да трае, около 5 минути. Като си измиете краката си сложете топли чорапи.

5. Измийте областта от диафрагмата до мястото, което е 25см. над коленете. Това място се измива с гъба и топла вода.

6. В продължение на 10 дена си мийте слабините, след това 5 дена почивка, после пак 10 дена миене. През това време краката ги мийте всяка вечер, без прекъсване.

7. Всяка сутрин, в продължение на 40 дена, изпивайте по 1 чаша, 150 гр., студена вода на глътки. Като глътнете 1 глътка вода, ще я задържате в устата. Ще я размествате из цялата уста и след това ще я глътнете. Водата трябва да е прясна.

8. Да се прави памучен компрес с гореща вода. Вземете един леген с гореща вода и дебел слой памук. С канче излейте горещата вода върху памука и докато е още горещ, без да го изстисквате, го поставете на болното място. Ако памука е много горещ, изчакайте няколко секунди, докато лицето вече може да изтърпи. Върху памука се поставя марля, а отгоре дебел вълнен плат. Този компрес се държи 3-4 мин., след което го свалете, изстискайте водата от памука и отново го напоете с гореща вода и го наложете. Компресът ще го правите всяка вечер, по 6 пъти. Всяка вечер ще взимате нов, чист памук.

9. След свършване на компресите, болното място се намазва с дървено масло и се обвива добре с вълнен плат, за да се запази топлината.

10.Пийте гореща вода. На една минута ще взимате по 1 лъжица гореща вода, общо 1/2 час или 30 лъжици. Да се прави 1 седмица, вечер преди лягане.
24.10.2007/Деси Великова

 

19 коментарaДобави коментар »

БОГАТА

От БОГАТА02.04.2012, 00:21 ч.

ти как разбра че имаяш невралгия

Виж всички коментари за "Невралгия".

Още от "Заболявания"

Вирусът на херпеса – скритата болест

Вирусът на херпеса – скритата болест

Между 50 и 80% от европейците се заразяват с вируса на херпеса, а при азиатците поражението е върху 100% от населението. Все още не е намерена панацея за това заболяване, но с малко повече усилия можем да се предпазим от него.

Ох, хемороиди!!! Как боли!!!

Ох, хемороиди!!! Как боли!!!

Когато попитат човек, страдащ от хемороиди или анални фисури, силно ли го боли, той е затруднен да даде точен отговор. За съжаление, не разполагаме с точна скала за определяне силата на болката.

Бунион – резултатът от носенето на тесни обувки

Бунион – резултатът от носенето на тесни обувки

Бунион се нарича изпъкналото хрущялно или тъканно образувание около ставата в близост до палеца на крака. Заболяването често е съпроводено от силни болки и е трудно лечимо. А най-често от бунион страдат жените.