Невралгия

19 коментара3/5

Невралгията е заболяване, което се характеризира с болка, която се предизвиква от увреждането на нерв.

Болката най-често се разпространява по дължината на засегнатия нерв и може да е съпроводена с парене.

Симптомите на невралгия се активизират по различни начини и по всяко време на денонощието. Може да се предизвикат от смяна на позицията, в която стоите, от нервно напрежение, от дразнещ шум или светлина.Болката е на кратки пристъпи (няколко секунди или минути), между които тя затихва или почти не се усеща.

Причините за заболяването са разнообразни, което го прави и много разпространено. Невралгия може да се получи в следствие на вирусни и бактериални инфекции, захарен диабет, отравяния, подагра, след стоене на течение.

Лечението на невралгията зависи преди всичко от причините, поради които човек се е разболял от нея и какъв вид е. Много полезни са хомеопатичните средства.

Предлагаме ви няколко полезни съвета на народния лечител Петър Дънов:

6319_1.jpg
1. Вземете гореща дъбова пепел и я намокрете с малко вода, да стане на рядка кал. Сложете получената смес в кърпа и наложете мястото на лицето, където чувствате болка. Да се държи така компреса 5-10 мин. След това махнете компреса и намажете мястото с чисто дървено масло. После вземете вощина (това, което остава след като се изтегли медът и се изкара восъка). Стоплете вощината, сложете го в кърпа и налагайте мястото. Вощината трябва да е прясна. След това намажете пак мястото с дървено масло.

2. Всяка сутрин разбивайте по 1 прясно яйце с жълтъка и белтъка, сложете му малко захар и го изпийте.

3. Яжте много ябълки и круши.

4. Измивайте краката от коленете надолу всяка вечер с топла вода, преди лягане. Разтрийте внимателно всеки един пръст от крака поотделно. Цялата процедура да трае, около 5 минути. Като си измиете краката си сложете топли чорапи.

5. Измийте областта от диафрагмата до мястото, което е 25см. над коленете. Това място се измива с гъба и топла вода.

6. В продължение на 10 дена си мийте слабините, след това 5 дена почивка, после пак 10 дена миене. През това време краката ги мийте всяка вечер, без прекъсване.

7. Всяка сутрин, в продължение на 40 дена, изпивайте по 1 чаша, 150 гр., студена вода на глътки. Като глътнете 1 глътка вода, ще я задържате в устата. Ще я размествате из цялата уста и след това ще я глътнете. Водата трябва да е прясна.

8. Да се прави памучен компрес с гореща вода. Вземете един леген с гореща вода и дебел слой памук. С канче излейте горещата вода върху памука и докато е още горещ, без да го изстисквате, го поставете на болното място. Ако памука е много горещ, изчакайте няколко секунди, докато лицето вече може да изтърпи. Върху памука се поставя марля, а отгоре дебел вълнен плат. Този компрес се държи 3-4 мин., след което го свалете, изстискайте водата от памука и отново го напоете с гореща вода и го наложете. Компресът ще го правите всяка вечер, по 6 пъти. Всяка вечер ще взимате нов, чист памук.

9. След свършване на компресите, болното място се намазва с дървено масло и се обвива добре с вълнен плат, за да се запази топлината.

10.Пийте гореща вода. На една минута ще взимате по 1 лъжица гореща вода, общо 1/2 час или 30 лъжици. Да се прави 1 седмица, вечер преди лягане.
24.10.2007/Деси Великова

 

19 коментарaДобави коментар »

БОГАТА

От БОГАТА02.04.2012, 00:21 ч.

ти как разбра че имаяш невралгия

Виж всички коментари за "Невралгия".

Още от "Заболявания"

Остеоартрит, ошипяване

Остеоартрит, ошипяване

Остеоартрозната болест е най-честото ставно заболяване. Народното й название е ошипяване, а медицинското - остеоартрит. Тя е от голямата група на ревматологичните заболявания.

Знаците, че сте под голям стрес, но не го осъзнавате

Знаците, че сте под голям стрес, но не го осъзнавате

Стресирани ли сте? Възможно е отговорът да бъде „да”, но състоянието ви да не е очевидно. Има много признаци, чрез наличието на които бихте могли да разберете, че всъщност живеете под голям стрес. Разберете кои са те в по-долните редове.

Ботулизъм - как да го избегнем?

Ботулизъм - как да го избегнем?

Най-силната биологична отрова, позната на човечеството, се продуцира от бактерията Клостридиум ботулинус.Тя се развива само в анаеробни условия, т.е. при липса на кислород.