От какво боледува Дядо Коледа?

0 коментара0/5

Въпреки цялото вълшебство, което обгръща Дядо Коледа, той пак е податлив на някои чисто човешки неща като разболяването. Любопитни ли сте от какво боледува Дядо Коледа?

От какво боледува Дядо Коледа?
 © istockphoto.com

На пръв поглед добрият старец е все така весел, енергичен, позитивен, но и все така дебел. Явно Дядо Коледа не си пада по диетите, а повече по коледните сладки и лакомства. Коледа е и времето, когато се консумира доста мазна храна, а също и алкохол. Дали пък всичко това не се отразява негативно върху здравето на Дядо Коледа?

Добави описание

Скандинавски учени от Гьотеборгския университет са сериозни загрижени за наднорменото тегло на Дядо Коледа, а също и от ярко червения цвят на лицето му. Може би добрият старец е застрашен от диабет, висок холестерол и хипертония.

Както знаем, Дядо Коледа е също много, много възрастен. А за възрастните хора е особено присъща деменцията. Силно се надяваме, обаче, че Дядо Коледа е все още паметлив и не страда от това заболяване. В противен случай, щеше да има много забравени подаръци и много разстроени деца на Коледа.

Добави описание

За щастие всяка година Дядо Коледа тръгва с шейната и елените си по света и разнася цяла нощ подаръци. Но и в това има нещо притеснително, което касае здравето на добрия старец. Шейната му е кабрио, определено няма отопление, в същото време е много бърза и нищо чудно Дядо Коледа да настине.

Вижте също: Колко тежи шейната на Дядо Коледа? >>>

Добави описание

Стресът дали ще успее да разнесе всички подаръци по света само за една нощ също е нещо, което може да разклати психическото здраве на Дядо Коледа.

Вижте също: Дядо Коледа ще посещава 5556 къщи в секунда >>>

В допълнение ще споменем, че добрият старец е сериозно застрашен и от контузии. Никак не е лесно да отидете на гости, но вместо да влезете през вратата, да се строполите през комина. И така няколко стотин пъти за една нощ. Дядо Коледа определено може да си счупи нещо или дори да се изгори, ако за нещастие камината се окаже запалена.

Добави описание

Що се отнася до чувала му с подаръци, той е толкова тежък, че носенето му е такова физическо натоварване, което може да доведе до сецване, болки в кръста и гърба, проблеми със ставите. Като добавим възрастта и килограмите на Дядо Коледа, рискът от тези здравословни проблеми е особено голям.

Но пък Дядо Коледа само веднъж в годината е подложен на толкова голям риск от всевъзможни болежки и заболявания. Все пак той живее в Лапландия, където студът, чистият въздух и вода със сигурност му действат повече от здравословно.

Вижте също:Рецепта за здравословна Коледа >>>

12.12.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "От какво боледува Дядо Коледа?".

Още от "Заболявания"

Най-честите кръвни изследвания

Най-честите кръвни изследвания

За поставянето на диагноза понякога е достатъчен само клиничен преглед при лекар-специалист. Но назначаването на правилно лечение не може да стане без лабораторни изследвания на кръвта.

Бебе с хемангиом – повод за притеснение ли е?

Бебе с хемангиом – повод за притеснение ли е?

Хемангиом е често срещан доброкачествен тумор в детска възраст, който обикновено се израства и изчезва с времето. Трябва ли да се притеснявате, ако бебето ви има хемангиом, и какво може да направите?

Възпалени сливици - защо и как да се лекуват?

Възпалени сливици - защо и как да се лекуват?

Възпалението на сливиците, тези естествени прегради, които спират или задържат проникването на инфекциите до трахеята и белите дробове, се нарича ангина или остър тонзилит.