Защо греяното вино е полезно?

0 коментара0/5

Не се сещаме за по-добра зимна алкохолна напитка от греяното вино. Оказва се, че топлата ароматна напитка освен вкусна, е и много полезна. Това се дължи на подправките, с които се приготвя. Вижте защо греяното вино е полезно.

Защо греяното вино е полезно?
Защо греяното вино е полезно? © istockphoto.com

Греяното вино се приготвя най-често от червено вино и много подправки (карамфил, анасон, канела и цитрусови корички). Разбира се според индивидуалните вкусове със сигурност имате собствена рецепта за греяно вино. Вижте кое прави греяното вино толкова полезно.

Вижте също:

4 рецепти за топли коледни напитки >>>

  • Вино за здрави кости

В малки и умерени количества виното намалява риска от остеопороза, защото повишава плътността на костите. Това важи както за мъжете, така и за жените.

Вино за здраве >>>

  • Защо греяното вино е полезно?Индийско орехче за тонус

Индийското орехче, което често присъства в греяното вино, е идеална подправка за тонус. Заедно с това се смята, че индийското орехче повишава цялостните защитни сили на организма срещу болести. Освен това индийското орехче помага за изчистване на бъбреците и черния дроб от натрупаните токсини.

Индийско орехче - универсалната подправка >>>

  • Канела против възпаления

Какво е греяното вино без канела. Като добавите канела към греяното вино, добавяте антиоксиданти, които повишават защитата на организма срещу възпаления.

Отслабване с мед и канела >>>

  • Греяно вино за младост

Виното съдържа антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали, и така забавят появата бръчки. Важна роля за младия вид на кожата играе антиоксидантът ресвератрол.

  • Греяно вино за здраво сърце

Според редица проучвания редовната консумация на вино в умерени количества понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Понеже червеното вино е отличен източник на антиоксиданти, то помага за повишаване на нивата на добрия HDL холестерол.

  • Греяно вино при настинка

Ако сте настинали, премръзнали или усещате първите признаци на настинката, направете си чаша греяно вино. В комбинация с горещ душ, имате голям шанс да прогоните вирусите.

9 природни лекарства срещу грип и простуда >>>

28.12.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо греяното вино е полезно?".

Още от "Съвети"

Прилошава ли ви по време на пътуване?

Прилошава ли ви по време на пътуване?

Ситият на гладен не вярва.По същият начин здравият човек, не може да разбере мъките на този, на когото му прилошава в автобуса, самолета, парахода.

Внимателно с капките за нос

Внимателно с капките за нос

С настъпването на есенния сезон зачестяват простудите. Те най-често протичат с хрема.

Как да предпазим очите от компютъра? - 6 съвета

Как да предпазим очите от компютъра? - 6 съвета

Ежедневието на голяма част от хората преминава пред компютъра и от това най-много страдат очите. Вижте няколко полезни съвета как да предпазите очите от компютъра?