Защо греяното вино е полезно?

0 коментара0/5

Не се сещаме за по-добра зимна алкохолна напитка от греяното вино. Оказва се, че топлата ароматна напитка освен вкусна, е и много полезна. Това се дължи на подправките, с които се приготвя. Вижте защо греяното вино е полезно.

Защо греяното вино е полезно?
Защо греяното вино е полезно? © istockphoto.com

Греяното вино се приготвя най-често от червено вино и много подправки (карамфил, анасон, канела и цитрусови корички). Разбира се според индивидуалните вкусове със сигурност имате собствена рецепта за греяно вино. Вижте кое прави греяното вино толкова полезно.

Вижте също:

4 рецепти за топли коледни напитки >>>

  • Вино за здрави кости

В малки и умерени количества виното намалява риска от остеопороза, защото повишава плътността на костите. Това важи както за мъжете, така и за жените.

Вино за здраве >>>

  • Защо греяното вино е полезно?Индийско орехче за тонус

Индийското орехче, което често присъства в греяното вино, е идеална подправка за тонус. Заедно с това се смята, че индийското орехче повишава цялостните защитни сили на организма срещу болести. Освен това индийското орехче помага за изчистване на бъбреците и черния дроб от натрупаните токсини.

Индийско орехче - универсалната подправка >>>

  • Канела против възпаления

Какво е греяното вино без канела. Като добавите канела към греяното вино, добавяте антиоксиданти, които повишават защитата на организма срещу възпаления.

Отслабване с мед и канела >>>

  • Греяно вино за младост

Виното съдържа антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали, и така забавят появата бръчки. Важна роля за младия вид на кожата играе антиоксидантът ресвератрол.

  • Греяно вино за здраво сърце

Според редица проучвания редовната консумация на вино в умерени количества понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Понеже червеното вино е отличен източник на антиоксиданти, то помага за повишаване на нивата на добрия HDL холестерол.

  • Греяно вино при настинка

Ако сте настинали, премръзнали или усещате първите признаци на настинката, направете си чаша греяно вино. В комбинация с горещ душ, имате голям шанс да прогоните вирусите.

9 природни лекарства срещу грип и простуда >>>

28.12.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо греяното вино е полезно?".

Още от "Съвети"

Шини или брекети?

Шини или брекети?

Скобите отдавна не са запазена марка за деца. Все повече възрастни носят шини или брекети с цел постигане на подредени зъби и красива усмивка, а също и решаване на някои зъбни проблеми. Но кои  скоби да изберете – шини или брекети?

Не подценявайте хремата

Не подценявайте хремата

Хремата е възпаление на носната лигавица. Системната хрема сама по себе си не е болест, а реакция на организма, който чрез отделените секрети се прочиства. Какво трябва да знаем за хремата?

Чай или кафе?

Чай или кафе?

Чаят е мек допинг, който увеличава биологичната енергия на организма и създава чувството на бодрост.