Защо е полезно да НЕ носим сутиен?

0 коментара0/5

За едни сутиенът е удобство, за други - точно обратното. Оказва се обаче, че сутиенът може повече да навреди отколкото да помогне. Все повече проучвания откриват и доказват различни ползи от отказването от сутиените. Вижте кои са те.

Защо е полезно да НЕ носим сутиен?
 © istockphoto.com

Без сутиен за по-добра форма на гърдите

Най-големият мит, свързан със сутиените е, че носенето им е в полза на естествената форма на гърдите. Всъщност е точно обратното. Сутиените подпират гърдите в една определена позиция, което отслабва мускулите, които ги държат стегнати. Това води до по-бързо увисване на гърдите.

Без сутиен за по-добро кръвообращение

Стегнатите сутиени и тези, които не са ни точно по мярка (като размер на чашката или обиколка) влошават кръвообращението. Смята се също така, че ако системно носите стегнат сутиен, рискът от сърдечно-съдово заболяване се покачва. Причината: Стягането е точно там, откъдето минават някои от големите кръвоносни съдове в тялото.

Вижте също:

Сутиен според формата на гърдите >>>

7 сутиена, от които всяка жена има нужда >>>

5 грешки, които допускаме при избора на бельо >>>

жена сутиен, гърди, бюст

Без сутиен за здрави гърди

Напоследък много се спекулира с идеята, че отказването от сутиена намалява риска от рак на гърдата. Това не е категорично доказано, тъй като се смята, че фактори като генетичната предразположеност и начина на живот оказват по-голямо влияние. 

Има обаче други ползи за здравето от неносенето на сутиен. Намалява се потенето, кожата има повече възможност да диша и не се замърсява толкова, колкото когато носите сутиен

Вижте също:

10 любопитни факта за женските зърна >>>

15-годишно проучване във Франция доказва, че носенето на сутиен намалява растежа на тъкани в областта на гърдите. Това е важно освен за формата на гърдите, така и за различни заболявания, рискът от които може значително да се намали.

Без сутиен за повече удобство

Вероятно почти всяка жена ще се съгласи, че един от най-блажените моменти на деня е да се прибере у дома, да свали сутиена си и облекчено да въздъхне. Подобно на въздишката, която се чува след слизането от неудобни обувки. Това важи не само за неудобните като размер, но и като материя сутиени.

Бралетката е удобна алтернатива на сутиена:

Затова ви съветваме, ако не можете в ежедневието си да се откажете от сутиена, то да подберете такъв, който ви е максимално удобен. Идеалните ежедневни варианти са безшевни и без банели, с правилно избрана обиколка и верният размер чашка. Инвестирайте във вашия сутиен в името на удобството и най-вече на здравето.

12.05.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо е полезно да НЕ носим сутиен?".

Още от "Съвети"

Онова място там, долу

Онова място там, долу

Да поговорим за вашата вагина! Тя е мястото, където могат да се настанят по-малко приятни (например парещи сърбежи) и приятни (нужно ли е да даваме примери?) усещания.

    Зъбните импланти – кога да си поставим и кога да се въздържим.

За и против зъбните импланти

Днес стоматологията предлага различни техники за присаждане на зъби, дори само с естетическа цел. Често хората си мислят, че имплантацията е почти като да ти пораснат нови зъби, само че още по-добре, защото в импланта няма нерв и не може да те заболи, нито да се развали като естествените зъби.

Какво говори за здравето ви видът на носния секрет?

Какво говори за здравето ви видът на носния секрет?

Количеството, консистенцията и цветът на сополите е нещо, по което може да определите в какво здравословно състояние сте. Дали сте здрави? Обърнете внимание на носния си секрет.