Рецепта за здравословна Коледа

0 коментара0/5

Нека погледнем от другата страна на монетата и престанем да търсим нездравословните страни на Коледа. Време е да разберем тайната как Коледа може да се отрази положително на здравето.

Рецепта за здравословна Коледа
 © istockphoto.com

Коледа е най-добрият психотерапевт. Коледните и новогодишните празници са това време от годината, което се свързва с най-много положителни емоции, които неминуемо се отразяват повече от благоприятно върху здравето ви.

Ето и каква е най-добрата рецепта за здравословна Коледа:

  • 1-2 седмици отпуска

Сливането на почивните дни между Коледа и Нова година ви дава прекрасната възможност да си починете и да се заредите с нови сили. И понеже няма нищо по-добро за психическото и физическото ви здраве от активната почивка, се отдайте на пътуване и екскурзии.

Кои са най-големите отпускари в света? >>>

Отпуска - активна почивка без стрес >>>

  • 1 специален човек

Никой не е казал, че пътешествието ви трябв ада е свързано с близки и приятели. Вземете със себе си само най-близкия човек, отидете някъде само двамата и избягайте от всичко и всичко. Няма по-добра релаксация от тази. Пък и така ще съживите връзката си, а любовта е нещо, което няма как да не се отрази положително на здравето ви.

Здравето и любовта >>> 

Добави описание

  • 3 часа шопинг терапия

Ако за някои коледния шопинг е свързан със стрес, за други няма по-добра терапия от няколко часа пазаруване с приятелки. А за да има здравословен ефект, е важно да не оставяте коледния шопинг за последния момент.

10 рецепти за добро настроение по Коледа >>> 

  • 10 часа сън

Сега ви се е паднало да се наспите. Сънят е нещото, което липсва на много хора, било заради работа, училище или други ангажименти. А липсата на сън сериозно се отразява на здравето ви. Така че се възползвайте от почивните дни покрай Коледа и ги инвестирайте в здравето си. Или иначе казано, инвестирайте ги в сън.

  • 5 часа ръкоделие

Ако сте от сръчните и ръкоделието ви доставя удоволствие, Коледа е идеалното време от годината да се отдадете на няколко часа майсторене. Освен, че ще ви подейства релаксиращо, нищо чудно да се окажете с дузина уникални подаръци, изработени лично от вас. А какво по-хубаво от безплатни подаръци, които ще зарадват близките ви дори повече от купените такива.

10 идеи направи си сам за Коледа >>>

 

 

Подарете здраве за Коледа >>> 
8 здравословни подаръка за Коледа >>>

05.12.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Рецепта за здравословна Коледа".

Още от "Съвети"

Диагнозата – как да я разгадаем?

Диагнозата – как да я разгадаем?

Има много заболявания, названията на които са образувани от някакъв анатомичен термин, по правило, от латински или старогръцки произход, и словообразуващ елемент, указващ някое нарушение на функциите на органа или системата.

Първа помощ при цистит

Първа помощ при цистит

Почти всяка жена познава дискомфорта и болката на цистита. Има ли обаче какво да се направи, преди да посегнете към антибиотиците? Вижте няколко изпитани съвета за първа помощ при цистит.

Краят на годината: развенчани медицински митове

Краят на годината: развенчани медицински митове

Отиващата си година развенча някои медицински митове, с които нашите майки и бащи са ни възпитавали така, както техните майки и баби - пише вестник "Индепендънт".