Рецепта за здравословна Коледа

0 коментара0/5

Нека погледнем от другата страна на монетата и престанем да търсим нездравословните страни на Коледа. Време е да разберем тайната как Коледа може да се отрази положително на здравето.

Рецепта за здравословна Коледа
 © istockphoto.com

Коледа е най-добрият психотерапевт. Коледните и новогодишните празници са това време от годината, което се свързва с най-много положителни емоции, които неминуемо се отразяват повече от благоприятно върху здравето ви.

Ето и каква е най-добрата рецепта за здравословна Коледа:

  • 1-2 седмици отпуска

Сливането на почивните дни между Коледа и Нова година ви дава прекрасната възможност да си починете и да се заредите с нови сили. И понеже няма нищо по-добро за психическото и физическото ви здраве от активната почивка, се отдайте на пътуване и екскурзии.

Кои са най-големите отпускари в света? >>>

Отпуска - активна почивка без стрес >>>

  • 1 специален човек

Никой не е казал, че пътешествието ви трябв ада е свързано с близки и приятели. Вземете със себе си само най-близкия човек, отидете някъде само двамата и избягайте от всичко и всичко. Няма по-добра релаксация от тази. Пък и така ще съживите връзката си, а любовта е нещо, което няма как да не се отрази положително на здравето ви.

Здравето и любовта >>> 

Добави описание

  • 3 часа шопинг терапия

Ако за някои коледния шопинг е свързан със стрес, за други няма по-добра терапия от няколко часа пазаруване с приятелки. А за да има здравословен ефект, е важно да не оставяте коледния шопинг за последния момент.

10 рецепти за добро настроение по Коледа >>> 

  • 10 часа сън

Сега ви се е паднало да се наспите. Сънят е нещото, което липсва на много хора, било заради работа, училище или други ангажименти. А липсата на сън сериозно се отразява на здравето ви. Така че се възползвайте от почивните дни покрай Коледа и ги инвестирайте в здравето си. Или иначе казано, инвестирайте ги в сън.

  • 5 часа ръкоделие

Ако сте от сръчните и ръкоделието ви доставя удоволствие, Коледа е идеалното време от годината да се отдадете на няколко часа майсторене. Освен, че ще ви подейства релаксиращо, нищо чудно да се окажете с дузина уникални подаръци, изработени лично от вас. А какво по-хубаво от безплатни подаръци, които ще зарадват близките ви дори повече от купените такива.

10 идеи направи си сам за Коледа >>>

 

 

Подарете здраве за Коледа >>> 
8 здравословни подаръка за Коледа >>>

05.12.2016/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Рецепта за здравословна Коледа".

Още от "Съвети"

 7-часа сън са напълно достатъчни

7-часа сън са напълно достатъчни

Учените най-после изясниха колко време трябва да спи човек, за да живее максимално дълго и да запази здравето си: около седем часа в денонощието.

Край, от утре спирам цигарите!

Край, от утре спирам цигарите!

Никога не е късно за едно добро решение. България е била на трето място в Европа по брой пушачи – 36% от населението. Броят им сред жените непрекъснато расте. Ала най-силно засегнати от този вреден навик са младежите – почти 74%.

За и против изкуствените хормони

За и против изкуствените хормони

Някои жени приемат хормони през голяма част от живота си. Може ли това да им навреди? Ето отговора на специалистите: за и против изкуствените хормони.