Правила за интимен тоалет

1 коментар0/5

В различни периоди от живота си жената трябва да се съобразява с различни условия за спазване на интимна хигиена.

Правила за интимен тоалет
През пубертета, при месечен цикъл, по време на бременност, след раждане, в менопауза женският организъм претърпява хормонални и физиологични промени. Те влияят на микрофлората на влагалището – например киселинността е по-ниска по време на менструация и бременност и изисква по-специални грижи за поддържане. Когато сте в месечен цикъл, избягвайте да взимате вана, да се къпете в басейни. Сменяйте превръзката си най-малко 4-5 пъти дневно, а ако използвате тампон – на всеки 2 часа, може и по-често.


Редовно измивайте половите си органи с топла вода и чисти ръце, без сапун. Вместо него използвайте продукти за интимна козметика. Те са разработени със специално внимание за женските деликатни органи и не нарушават микрофлората, овлажняват влагалището, премахват неприятната миризма. Винаги се мийте отпред назад, за да не се замърсите с болестотворни микроорганизми от задните части. Често се случва да се появи инфекция на пикочния мехур или половите органи поради неправилен начин на поддържане на интимна хигиена. Хавлията за подсушаване трябва да е индивидуална, мека и само за тази нежна зона.

През пубертета половите органи са по-слабо защитени и са податливи на всякакви неблагоприятни въздействия и микрофлората се нарушава лесно. Същото важи и за периода на менопаузата, когато едно от нарушенията е сухота във влагалището.

Допълнителен плюс на продуктите от интимната козметика е, че обикновено съдържат антисептични добавки и екстракти от различни лечебни растения. Някои от хигиенните продукти предпазват от гъбични заболявания.

 

Розалгин

 

  • Розалгин разтвор повлиява симптомите на вагинални възпаления от различен произход.
  • Лесен и удобен за терапия и профилактика под форамата на саше и готов разтвор.
  • С аромат на розово масло.

Този тип продукти се отпускат без лекарско предписание. Въпреки това, специалистите съветват да се допитвате своя гинеколог или фармацевт, преди да започнете употребата на кое да е средство за грижа за интимните ви части.

24.06.2013/rozali.com

 

1 коментарДобави коментар »

ivaa5

От ivaa520.08.2013, 16:18 ч.

моят гинеколог ми каза, че използвате интимен гел е безопасно във всяка възраст. Намерих го на този уебсайт: [Линк] (той има една положителна оценка) Тъй като съм използвал гел не страдате от някое възпаление или...

Виж всички коментари за "Правила за интимен тоалет".

Още от "Съвети"

Борите се с възглавницата, вместо да спите?

Борите се с възглавницата, вместо да спите?

В днешно време над 30 на сто от хората страдат от безсъние. Вие сте най-големият късметлия, ако можете да се похвалите, че заспивате като бебе и не се будите по никое време.

Развенчаните митове за холестерина

Развенчаните митове за холестерина

Нека се опитаме да развенчаем най-упоритите митове, създадени около малката молекула на холестерина.

За менструацията

За менструацията

Менструацията представлява цикличното отпадане на повърхностния слой на маточната лигавица, съпроводено с кървене. Това е физиологичен процес, предизвикан от промяната в нивата на женските полови хормони.