Правила за интимен тоалет

1 коментар0/5

В различни периоди от живота си жената трябва да се съобразява с различни условия за спазване на интимна хигиена.

Правила за интимен тоалет
През пубертета, при месечен цикъл, по време на бременност, след раждане, в менопауза женският организъм претърпява хормонални и физиологични промени. Те влияят на микрофлората на влагалището – например киселинността е по-ниска по време на менструация и бременност и изисква по-специални грижи за поддържане. Когато сте в месечен цикъл, избягвайте да взимате вана, да се къпете в басейни. Сменяйте превръзката си най-малко 4-5 пъти дневно, а ако използвате тампон – на всеки 2 часа, може и по-често.


Редовно измивайте половите си органи с топла вода и чисти ръце, без сапун. Вместо него използвайте продукти за интимна козметика. Те са разработени със специално внимание за женските деликатни органи и не нарушават микрофлората, овлажняват влагалището, премахват неприятната миризма. Винаги се мийте отпред назад, за да не се замърсите с болестотворни микроорганизми от задните части. Често се случва да се появи инфекция на пикочния мехур или половите органи поради неправилен начин на поддържане на интимна хигиена. Хавлията за подсушаване трябва да е индивидуална, мека и само за тази нежна зона.

През пубертета половите органи са по-слабо защитени и са податливи на всякакви неблагоприятни въздействия и микрофлората се нарушава лесно. Същото важи и за периода на менопаузата, когато едно от нарушенията е сухота във влагалището.

Допълнителен плюс на продуктите от интимната козметика е, че обикновено съдържат антисептични добавки и екстракти от различни лечебни растения. Някои от хигиенните продукти предпазват от гъбични заболявания.

 

Розалгин

 

  • Розалгин разтвор повлиява симптомите на вагинални възпаления от различен произход.
  • Лесен и удобен за терапия и профилактика под форамата на саше и готов разтвор.
  • С аромат на розово масло.

Този тип продукти се отпускат без лекарско предписание. Въпреки това, специалистите съветват да се допитвате своя гинеколог или фармацевт, преди да започнете употребата на кое да е средство за грижа за интимните ви части.

24.06.2013/rozali.com

 

1 коментарДобави коментар »

ivaa5

От ivaa520.08.2013, 16:18 ч.

моят гинеколог ми каза, че използвате интимен гел е безопасно във всяка възраст. Намерих го на този уебсайт: [Линк] (той има една положителна оценка) Тъй като съм използвал гел не страдате от някое възпаление или...

Виж всички коментари за "Правила за интимен тоалет".

Още от "Съвети"

Съвети от д-р Теменуга Братанова за повишаване на имунитет

Съвети от д-р Братанова за повишаване на имунитета

Как да подсилим имунитета през есента? Помагат ли алетернативните методи за засилване на имунната система? Вижте какво съветва д-р Теменуга Братанова.

Какво се подарява на лекар?

Какво се подарява на лекар?

Със сигурност сте си задавали този въпрос, ако сте искали да се отблагодарите на лекаря, спасил живота ви, помогнал на ваш близък, изродил успешно детето ви и т.н. Ето няколко идеи с какъв подарък е уместно да се отблагодарите на лекаря.

7 тайни за здраве от лятото

7 тайни за здраве от лятото

Всеки сезон крие както опасности за здравето, така и много тайни, които да съхранят доброто ви здраве. Ето кои са 7-те тайни за лятото за здраве.