Алергични ли сте към коледното дърво?

2 коментара5/5

Тече ви носът? Сълзят ви очите? От времето е - мислите си вие - или пък от поредната простуда. Нищо чудно обаче да сте алергични към елхата или борчето, което сте украсили за Коледа у дома.Само в Америка три милиона души са алергични към коледните дръвчета. Проверете сами дали и вас не ви тормози алергия. За щастие алерголозите препоръчват начини, с които могат да се намалят симптомите и да се облекчи самото заболяване.

Много хора, страдащи от алергия, реагират на мъховете, които растат по клоните на елхите, боровете и смърчовете. Други не понасят някои съставки, съдържащи се в соковете на вечнозелените дървета. Трети пък реагират на смолата.

Резултатът: носът тече, очите постоянно сълзят, появяват се дори астматични пристъпи, които затрудняват дишането.

Ако развиете подобни симптоми при наличието на традиционното коледно дръвче у дома, не е нужно да търсите спасение на Северния полюс. Вместо това си изберете изкуствена елхичка. Това чувствително би подобрило състоянието ви.
А традиционната коледна звезда в саксия, която краси много домове по празниците, не предизвиква алергична реакция, освен ако не се въртите прекалено дълго около нея.

Леките симптоми на алергия се лекуват ефикасно с антихистамини, които се купуват от аптеката. За по-сериозните симптоми се предписва назален стероиден спрей.

Тъй като полените и мъховете стават по-вредни за здравето с постепенното изсъхване на коледното дръвче, най-добре е елхата/борът да се изнесе от дома веднага щом започне да съхне.

Ако алергичните симптоми не изчезват дори и при наличието на изкуствена елхичка, вашият проблем може би е в силната чувствителност към химикалите и смолата в празничните декорации.

Опитайте да украсите дома си с природни орнаменти и коледни играчки и вероятно ще усетите бързо подобрение на здравето си.

Нали трябва да сме напълно здрави, за да се насладим максимално на сезона на празниците!

20.12.2006/rozali.com

2 коментарaДобави коментар »

Bett

От Bett22.12.2006, 12:02 ч.

Коледната звезда ни докара алергия на мен и две от колежките ми,махнахме ги от офисите и от сградата(((,жалко защото са много красиви цветя,но....о4ите ми бяха подути и 4ервени((

Виж всички коментари за "Алергични ли сте към коледното дърво?".

Още от "Съвети"

Как да забавите процеса на стареене?

Как да забавите процеса на стареене?

Може би няма човек, който да не проявява любопитство към тайните на вечната младост, но съществуват ли наистина начини за забавяне на стареенето? Е, няма магически еликсир, но пък има някои малки тайни, които ще съхранят младежкия ви вид по-дълго време.

10 съвета за силен имунитет с Аюрведа

10 съвета за силен имунитет с Аюрведа

Есента е тук и е време да подсилим имунитета. Ако обаче не искате това да се случва с витамини или ваксини, трябва да помислите за някои естествени средства. Вижте как Аюрведа може да ви помогне да подсилите имунитета си.