Алергични ли сте към коледното дърво?

2 коментара5/5

Тече ви носът? Сълзят ви очите? От времето е - мислите си вие - или пък от поредната простуда. Нищо чудно обаче да сте алергични към елхата или борчето, което сте украсили за Коледа у дома.Само в Америка три милиона души са алергични към коледните дръвчета. Проверете сами дали и вас не ви тормози алергия. За щастие алерголозите препоръчват начини, с които могат да се намалят симптомите и да се облекчи самото заболяване.

Много хора, страдащи от алергия, реагират на мъховете, които растат по клоните на елхите, боровете и смърчовете. Други не понасят някои съставки, съдържащи се в соковете на вечнозелените дървета. Трети пък реагират на смолата.

Резултатът: носът тече, очите постоянно сълзят, появяват се дори астматични пристъпи, които затрудняват дишането.

Ако развиете подобни симптоми при наличието на традиционното коледно дръвче у дома, не е нужно да търсите спасение на Северния полюс. Вместо това си изберете изкуствена елхичка. Това чувствително би подобрило състоянието ви.
А традиционната коледна звезда в саксия, която краси много домове по празниците, не предизвиква алергична реакция, освен ако не се въртите прекалено дълго около нея.

Леките симптоми на алергия се лекуват ефикасно с антихистамини, които се купуват от аптеката. За по-сериозните симптоми се предписва назален стероиден спрей.

Тъй като полените и мъховете стават по-вредни за здравето с постепенното изсъхване на коледното дръвче, най-добре е елхата/борът да се изнесе от дома веднага щом започне да съхне.

Ако алергичните симптоми не изчезват дори и при наличието на изкуствена елхичка, вашият проблем може би е в силната чувствителност към химикалите и смолата в празничните декорации.

Опитайте да украсите дома си с природни орнаменти и коледни играчки и вероятно ще усетите бързо подобрение на здравето си.

Нали трябва да сме напълно здрави, за да се насладим максимално на сезона на празниците!

20.12.2006/rozali.com

2 коментарaДобави коментар »

Bett

От Bett22.12.2006, 12:02 ч.

Коледната звезда ни докара алергия на мен и две от колежките ми,махнахме ги от офисите и от сградата(((,жалко защото са много красиви цветя,но....о4ите ми бяха подути и 4ервени((

Виж всички коментари за "Алергични ли сте към коледното дърво?".

Още от "Съвети"

Най-честите здравни цели през новата година

Най-честите здравни цели през новата година

Много хора имат навика да гледат на новата година като на възможност да се променят и да започнат на чисто, затова си правя списъци с цели, които да преследват. Вижте най-честите здравни цели, които хората си поставят през новата година.

„Двуличието” на лекарствата без рецепта

„Двуличието” на лекарствата без рецепта

Аспиринът помага на сърцето ви, но и изчерпва фолиева киселина, витамин C, желязо и калий

Циркаден ритъм – нашият вътрешен часовник

Циркаден ритъм – нашият вътрешен часовник

Какво е циркаден ритъм? Защо циркадният ритъм е важен за здравето и върху какви функции в организма влияе? Научете повече за циркадния ритъм.