Без да искаме ставаме жертви на модата

20 коментара3/5

В стремежа си да следваме най-новите модни тенденции по-някога забравяме за собственото си здраве Не всичко модно е безопасно.


Изкуствени нокти
Лепилото, което задържа изкуствените нокти, вреди на вашите собствени нокти: те губят своя блясък и с времето може да започнат да се разслояват. Ако случайно скъсате изкуствения нокът може да повредите нокътната пластинка.
"Парниковият" ефект, който неизбежно възниква след покриването на собствените нокти с полимерните, създава благоприятни условия за развитието на гъбички.

Бикини тип “прашка”
Най-често те са направени от синтетично влакно - и както всички други гащички от неестествени материали, способствуват за възникване на гъбична инфекция (кандидоза).
Има и още един „подводен камък", който се причинява от кройката им - раздразване и даже алергична реакция на интимните части.

Пробити уши
Според твърденията на китайската медицина, на меката част на ухото са разположени повече от 100 биологично активни точки, които съответствуват на различни органи и участъци от тялото, особено за очите, носа и върлото.
Ето защо има опасност да се падне не там, където трябва и да се придобие хронично главоболие.

Честата смяна на цвета на косата
Постоянното обезцветяване води до отслабване и изтощение на косата, появяват се раздвоени краища.
Боите за коса с тъмни цветове могат да предизвикат алергични реакции на кожата на главата.

Пирсинг
Опасностите на пирсинга са: възможна инфекция, образуване на груби келоидни белези и алергия към метали.
Покрай това при пробиването могат да бъдат увредени важни нерви и артерии.

Обувки с високи токове и остри върхове
Тези модни „обувчици" могат да причинят на своята притежателка цял куп неприятности.
Стъпалата страдат от мазоли, изкривявания и нарушение на кръвообръщението Освен нова тези обувки не са особено устойчиви при ходене, което води до проблеми с гръбначния стълб, без да говорим за риска да си изкълчите крака.

Тесни панталони с ниска талия
Притискането на бедрата пречи на движението на кръвта и лимфата в областта на таза отначало това се изразява в тъпи болки в кръста и болезнени менструации. Постоянното носене на такива „лоши" панталони може да предизвика появата на възпалителни инфекции на половите органи и пикочния мехур.

Сутиен
От притискането на презрамките на тесния сутиен на жените с голям бюст отичат раменете, появяват се хронични болки в гърба, ръцете и областта на шията.
Освен това сутиените от синтетична дантела, а също и тези с банели, при повече от половината жени дават различни кожни увреждания от протриване до хроничен дерматит.

13.02.2007/rozali.com

20 коментарaДобави коментар »

Fifi

От Fifi14.09.2007, 21:59 ч.

мажи се с боров вазелин сутрин и вечер и облекчават хемороидите!!!

Виж всички коментари за "Без да искаме ставаме жертви на модата".

Още от "Съвети"

Как да предотвратите появата на белези?

Как да предотвратите появата на белези?

И вие ли мразите белезите? Тогава не им позволявайте да се появяват! Ето няколко начина как да предотвратите появата на белези.

Идеи за здравословни подаръци за Коледа

Идеи за здравословни подаръци за Коледа

Ако сте привърженици на здравословния начин на живот и правилното хранене и ви се иска да подарите на близките ви нещо полезно за Коледа, вижте тези идеи за здравословни подаръци за Коледа.

7 съвета как да победите стомашните киселини

7 съвета как да победите стомашните киселини

Киселините са изключително неприятни и могат да съсипят настроението, точно както главоболието. За щастие, има начин да се преборите с тях