Лято без цистит

0 коментара4/5

Пикочните инфекции често се случват през лятото и могат да провалят почивката ни. Няколко полезни съвета ще ни помогнат да забравим за цистита.

 

Лято без циститВода, вода и пак вода

Колкото повече вода пиете, толкова по-често уринирате и микроорганизмите не се задържат в пикочния мехур.

Не допускайте запек

В ленивите черва се създават условия за разпространение на микробите и проникването им в уретъра. Консумирайте повече плодове и зелени зеленчуци, за да стимулирате отделителната система.

Циститът “предпочита” жените >>>

Пийте сок от червени боровинки

Тези малки плодчета предпазват лигавицата на пикочния мехур пречат на болестотворните бактерии да проникнат през нея. Идеалната доза е 300 мл сок на ден.

Не стойте цял ден по бански

 

Лято без цистит

 

Малките, стегнати бикини ви правят привлекателни, но ако ги носите продължително, могат да се превърнат в убежище на бактерии. След къпане в морето сменяйте банския костюм. За предпочитане са бикините с памучно дъно. Употребявайте антисептичен продукт за интимен тоалет след плажа.

Циститът – как да го преборим? >>>

Секс под  контрол
  • След всеки полов акт посещавайте тоалетната.
  • Избягвайте прекалено продължителните и твърде чести полови актове.

28.07.2012/Розали 

Още за: цистит

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Лято без цистит".

Още от "Съвети"

Рентген – защо и колко е опасен?

Рентген – защо и колко е опасен?

Рентгенът е апарат с рентгеново облъчване, който се използва за диагностика на различни заболявания на органите и костната система. Рентгеновият апарат работи с рентгенови лъчи, които често се възприемат за опасни за човешкото здраве.

10 полезни съвета от вашия гинеколог

10 полезни съвета от вашия гинеколог

Колко често посещавате гинеколога си? Не сте от редовните? А трябва на всеки 6 месеца да си правите профилактичен гинекологичен преглед. А дотогава ето няколко полезни съвета от гинеколога.

Менструална чашка

Менструална чашка

Менструалната чашка е съвременният вариант на дамските превръзки и тампоните. Менструалната чашка е нов, екологичен и евтин продукт, който не застрашава здравето ви, а силиконовата материя превръща менстуалната чашка в удобно средство за дамска хигиена.