Неудобните въпроси за газовете

0 коментара0/5

Казват, че в добрите хора лоши работят не стоят, но ако при мъжете това извинение минава, то за жените отделянето на газове е неприсъщо, срамно и неудобно, особено сред други хора и особено, ако газовете са с наситен мирис. Но има начин да избегнете подобно конфузни ситуации.

Неудобните въпроси за газовете

Откъде идва непритяната миризма на газовете?

Миризмата на газа се основава на храната, която сте консумирали. Твърде пикантните или ароматни храни, много от плодовете, алкохола, яйцата редовно водят до обилно количество газове с неприятна миризма. Консумацията на зелените зеленчуци като броколи, марули, зеле, аспержи пък води до неприятния мирис на сяра. 

Вижте още:  Плодове, които подуват корема >>>

Ако имате непоносимост към някои храни, организмът ви реагира с подуване на корема и обилно отделяне на миризливи газове. Ето защо, колкото и да са ви вкусни редица неща, щом стомахът ви не ги харесва, не си правете експерименти, за да не се окажете в конфузно миризлива ситуация на обществено място.

Запекът е също виновен за по-честото отделяне на газове с неприятна миризма. При задържането на изпражнения в дебелото черво, минаващите покрай тях газове просто попиват неприятната миризма.

Добави описание

Какво причинява паренето при отделянето на газове?

Има хора, при които отделянето на газове може да бъде парещо и дори болезнено. Причината е в по-голямата чувствителност на ануса в комбинация с консумирането на твърде пикантни и люти храни.

Диарията е също състояние, което може да бъде придружено от парене, щипане и болак при отделяне на газове. 

Вижте още:  

Метеоризъм - как да премахнете газовете в червата? >>>

Как да предотвратите неприятната миризма на газовете?

  • Установете след консумацията на кои храни имате по-често отделяне на газове и то със силно неприятна миризма и ги премахнете от менюто си. 
  • Консумирайте храни, които премахват газовете.
  • Не се опитвайте да се стискате. Задържането на изпражнения и газове води до ферментация и неприятна миризма.
  • Приемайте пробиотици за регулиране на чревната флора.
  • Не прекалявайте с консумацията на алкохол, особено бира и шампанско, както и газирани напитки.

19.06.2017/Ели Йорданова

Още за: газ, здраве

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Неудобните въпроси за газовете".

Още от "Съвети"

Магнитни бури – как ни влияят?

Магнитни бури – как ни влияят?

Магнитните бури се чувстват най-силно от по-възрастните хора и тези, страдащи от сърдечно-съдови, неврологични и храносмилателни заболявания. Влиянието на магнитните бури може да бъде намалено със спорт и витаминозна храна.

Болна ли съм, или само си внушавам?

Болна ли съм, или само си внушавам?

Всеки от нас понякога изпитва страхове, че някоя болежка е знак за сериозен здравословен проблем. Особено ако боледуваме рядко. В повечето случаи обикновено това са временни състояния, които не трябва сериозно да ни тревожат.

Утрото е по-креативно от вечерта

Утрото е по-креативно от вечерта

Песента „Yesterday” на „Beatles” е една от най-известните (и любими) песни на много поколения по целия свят. Но малко хора знаят, че Пол Макартни е сънувал популярната мелодия преди да я напише.