Как дъждът ви лекува?

0 коментара0/5

Ако дъждът е най-омразното време за едни, за други това е идеалното време за разходка. Всъщност разходката в дъжда има повече здравословни ефекти, отколкото си мислите. Вижте какви.

Как дъждът ви лекува?
 © istockphoto.com

Обикновено използването на двете думи – “дъжд” и “здраве”, в едно изречение води до заключението “време, предразполагащо към болести”. Причината е, че влажното време е идеална среда за развитие на всевъзможни бактерии. Освен това дъждът често е причина за настинки, тъй като по една или друга причина сте се прибрали чисто мокри. Но реално дъждът, освен болно време, може спокойно да си спечели и приза за здравословно такова.

Всъщност разходката в дъжда, ако сте добре оборудвани с гумени ботуши, чадър, дъждобран и ви е топло и сухо, може да бъде една чудесна терапия и, както се казва, лекарство за душата. Звукът от трополенето на дъжда, миризмата на дъжда и фактът, че хората, с които можете да се разминете навън се броят на едната ви ръка, са нещата, които ви действат повече от успокояващо и релаксиращо.

Дори и да не сте навън, под дъжда, а вкъщи на топло, докато навън вали, дъждовното време, въпреки убеждението на мнозина, че е депресиращо време, може да има точно обратния ефект, стига да имате подходящата нагласа.

Дъждовното време е идеално за йога и медитация, за четене и терапия с книги, дори сексът под звуците на дъжда има здравословен ефект.

Вижте още:
Библиотерапия – лечение с книги >>> 
6 здравословни страни на секса >>>

Повишаването влажността на въздуха при дъждовно време пък има здравословен ефект върху кожата, правейки я по-свежа, еластична и добре хидратирана.

Доказано е също, че дъждът пречиства въздуха. При обилни валежи се освобождават отрицателно заредени йони, които улавят свободните радикали -  замърсяващите въздуха частици като сажди, прах, отровни газове, алергени и прочие. Ето защо след дъжд имате усещането за приятна свежест навън. В този ред на мисли дъждът безспорно има здравословен ефект върху дихателната ви система. Много учени дори смятат, че при влажност над 45% бактериите и вирусите, причинители на редица респираторни заболявания и алергии, не се размножават, а напротив – неспособни са да ви разболеят.

Добави описание

Вижте още: Дъждовната вода е полезна за здравето >>>

27.03.2017/Ели Йорданова

Още за: дъжд, здраве

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как дъждът ви лекува?".

Още от "Съвети"

7 въпроса за кръвните групи

7 въпроса за кръвните групи

В колективното съзнание кръвната група е важна в случай на кръвопреливане и за потвърждаване на бащинство. В Япония пък смятат, че тя определя дори характера на човека!

Доказано: Здравето зависи и от фамилията

Доказано: Здравето зависи и от фамилията

Оригинално и творческо проучване откри и доказа, че е фамилното име може да разкрие улики за проблеми със здравето...

Премахване на белези

Премахване на белези

Белезите са козметични несъвършенства, които често създават комплекси у хората. Ето защо темата за методите за премахване на белези ще бъде все така актуална. Независимо дали имате белези от акне, секцио, операции или стрии, те могат да бъдат заличени.