Как да забавите процеса на стареене?

0 коментара0/5

Може би няма човек, който да не проявява любопитство към тайните на вечната младост, но съществуват ли наистина начини за забавяне на стареенето? Е, няма магически еликсир, но пък има някои малки тайни, които ще съхранят младежкия ви вид по-дълго време.

Как да забавите процеса на стареене?
Как да забавите процеса на стареене?

Един от първите белези на старостта си проличава върху кожата – тя става отпусната, суха и пигментирана. Ето защо кожата е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание в стремежа си да се запазите млади.

Започнете да полагате ежедневни грижи за кожата си – използвайте лека почистваща козметика, за да отстраните мъртвите клетки, и подходящ крем за лице, ръце и тяло, който да прави кожата ви свежа, хидратирана, мека и еластична, без да я омазнява прекомерно. Избягвайте силното лятно слънце, а зимата използвайте подходяща защитна козметика, която ще предпази кожата ви от ниските температури.

Старчески петна – премахване и превенция >>> 

Как да забавите процеса на стареене?Младостта не е заключена само във външния ви вид, а и струи от самите вас. Ето защо никаква козметика няма да ви подмлади, ако вътрешно не се чувствате млади. За целта си доставяйте повече положителни емоции – занимавайте се с хобито си, четете книги, пътувайте, излизайте с приятели и се смейте всеки ден по много. Младите хора са позитивни, бъдете и вие такива.

Смехотерапия >>> 

Хранете се с богати на витамини, минерали и антиоксиданти храни, които да прочистват организма ви и да ви зареждат с енергия. Намаленият прием на мазнини и захар видимо ще си проличи върху кожата ви, която ще стане по-гладка, свежа и без пъпки и черни точки.

Пийте много вода. С възрастта тя става все по-важна, за да изглеждате млади.

Водата – да пием от извода на младостта >>> 

Спортувайте за тонус, настроение и добра физическа форма. Заседналия начин на живот ви кара да се чувствате уморени и по-стари, отколкото всъщност сте.

Разходка сред природата – фитнес за младост >>> 

Учете се на нови неща. Който е казал, че с възрастта мозъка по-трудно възприема информация, е в сериозна грешка. Дори и на 90, човек пак може да се научи да кара ски или да се оправя с компютъра по-добре от внуците си. Всичко е въпрос на желание и бодър дух. Новите неща, които научавате, ще ви помогнат да се чувствате в крах със случващото се с вас и да сте компетентни при разговори с по-млади от вас. Което на практика ще ви накара да се чувствате млади.

Общувайте с позитивни и млади хора. Не се превръщайте в сърдито старче само защото наборите ви са тръгнали в тази посока. Не се отказвайте от живота, а какъв по-хубав начин за това от компанията на млади хора.

12.02.2014/Ели Йорданова


 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да забавите процеса на стареене?".

Още от "Съвети"

Задържане на вода – кога и защо?

Задържане на вода – кога и защо?

Задържането на вода е често срещан проблем, особено през лятото. Понякога причините са съвсем безобидни, а в други случаи задържането на вода е симптом на заболяване или може да бъде причина за поява на такова.

Как да се спасим от горещините без климатик?

Как да се спасим от горещините без климатик?

Всяко лято хората се сблъскват с един и същ проблем: високите температури. В тези ситуации най-често на горещините се противодейства с охлаждащото действие на климатика. Какво да правим обаче, ако не разполагаме с такъв?

Умеренето физическо натоварване подсилва имунитета

Как да подсилим имунитета при ниски температури

Макар че пролетта чука на вратата ни, вирусите и гриповете все още са в своята стихия. Единственото, което ще ви предпази от тях, е силният имунитет.