Как да забавите процеса на стареене?

0 коментара0/5

Може би няма човек, който да не проявява любопитство към тайните на вечната младост, но съществуват ли наистина начини за забавяне на стареенето? Е, няма магически еликсир, но пък има някои малки тайни, които ще съхранят младежкия ви вид по-дълго време.

Как да забавите процеса на стареене?
Как да забавите процеса на стареене?

Един от първите белези на старостта си проличава върху кожата – тя става отпусната, суха и пигментирана. Ето защо кожата е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание в стремежа си да се запазите млади.

Започнете да полагате ежедневни грижи за кожата си – използвайте лека почистваща козметика, за да отстраните мъртвите клетки, и подходящ крем за лице, ръце и тяло, който да прави кожата ви свежа, хидратирана, мека и еластична, без да я омазнява прекомерно. Избягвайте силното лятно слънце, а зимата използвайте подходяща защитна козметика, която ще предпази кожата ви от ниските температури.

Старчески петна – премахване и превенция >>> 

Как да забавите процеса на стареене?Младостта не е заключена само във външния ви вид, а и струи от самите вас. Ето защо никаква козметика няма да ви подмлади, ако вътрешно не се чувствате млади. За целта си доставяйте повече положителни емоции – занимавайте се с хобито си, четете книги, пътувайте, излизайте с приятели и се смейте всеки ден по много. Младите хора са позитивни, бъдете и вие такива.

Смехотерапия >>> 

Хранете се с богати на витамини, минерали и антиоксиданти храни, които да прочистват организма ви и да ви зареждат с енергия. Намаленият прием на мазнини и захар видимо ще си проличи върху кожата ви, която ще стане по-гладка, свежа и без пъпки и черни точки.

Пийте много вода. С възрастта тя става все по-важна, за да изглеждате млади.

Водата – да пием от извода на младостта >>> 

Спортувайте за тонус, настроение и добра физическа форма. Заседналия начин на живот ви кара да се чувствате уморени и по-стари, отколкото всъщност сте.

Разходка сред природата – фитнес за младост >>> 

Учете се на нови неща. Който е казал, че с възрастта мозъка по-трудно възприема информация, е в сериозна грешка. Дори и на 90, човек пак може да се научи да кара ски или да се оправя с компютъра по-добре от внуците си. Всичко е въпрос на желание и бодър дух. Новите неща, които научавате, ще ви помогнат да се чувствате в крах със случващото се с вас и да сте компетентни при разговори с по-млади от вас. Което на практика ще ви накара да се чувствате млади.

Общувайте с позитивни и млади хора. Не се превръщайте в сърдито старче само защото наборите ви са тръгнали в тази посока. Не се отказвайте от живота, а какъв по-хубав начин за това от компанията на млади хора.

12.02.2014/Ели Йорданова


 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да забавите процеса на стареене?".

Още от "Съвети"

Студен душ за здраве

Студен душ за здраве

През летните жеги може би студеният душ е най-приятното нещо за мнозина. Други пък се придържат към идеята, че хубавият душ е горещият душ. Кой от двата, обаче, е по-полезен?

Биологичният часовник – час след час

Биологичният часовник – час след час

Понякога, без основателна причина, се чувствате уморени, сънливи или пък обратното – пълни с енергия. Често усещанията са продиктувани от биологичния часовник на организма, затова проследихме неговия режим час след час.

Спете на твърда възглавница!

Спете на твърда възглавница!

Вместо меката възглавница, която обикновено сте свикнали да поставяте под главата си, доверете се на японската традиция и използвайте твърда.