8 причини да пиете вода на гладно

0 коментара0/5

In aqua sanitas - Във водата е животът. Едва ли има по-добър начин да го кажем. Водата е най-добрата напитка и приемът й трябва да започне веднага след като се събудим. Какви обаче са реалните ползи от пиенето на вода на гладно? Вижте 8 причини да започнете да го правите веднага.

8 причини да пиете вода на гладно
 © istockphoto.com

Японците са първите, които открили ползите от водата за здравето и добрия външен вид. Според техните виждания пиенето на вода трябва да започне веднага след като се събудите. Ето и основните стъпки на японската водна терапия, която е била проверена и потвърдена от редица проучвания по целия свят.

  • Стъпка 1: Веднага след като се събудите започнете да пиете вода, дори преди да сте си измили зъбите. Според японците трябва да пиете по 1 литър вода сутрин. Ако обаче тепърва започвате, стартирайте с 250 мл. и постепенно увеличете количеството
  • Стъпка 2: След като изпиете водата, можете да измиете зъбите си и да си направите сутрешния тоалет. 45 минути след изпиването на водата не бива да ядете и пиете нищо друго (дори кафе)
  • Стъпка 3: Важна част от водната терапия според японците е в продължение на 2 часа след всяко основно хранене (закуска, обяд, вечеря. Междинните хапвания не се броят) не бива да пиете вода.

Според японците спазването на подобен режим регулира кръвното налягане, предпазва от заболявания на стомаха и ви прави енергични през целия ден.

Вижте също:

11 признака, че не пиете достатъчно вода >>>

Защо е полезно да пиете вода сутрин? >>>

инфографика за водата

Дори да не спазвате японската водна терапия, пиенето на вода на гладно има своите ползи за здравето, Вижте кои са 8-те най-важни причини според нас да пиете вода на гладно.

1. Ускорява метаболизма

Пиенето на вода на гладно ускорява метаболиза с до 25% и помага за по-бързото храносмилане. За максимално добри резултати при отслабване се препоръчва да пиете около 4 литра вода на ден.

2. Подсилва имунитета

Водата помага за поддържане на баланса на течности в тялото, което е от съществена важност за отблъскването на инфекции. Редовното пиене на вода на гладно постига точно това.

3. Пречиства червата

Пиенето на вода на гладно помага за пречистване на храносмилателния тракт. Особено когато говорим за прием на много течности. КОгато правите това редовно, ще забележите, че нямате проблеми със стомаха. Това се препоръчва и за хора, които страдат от запек.

4. Изчиства токсините

Всяко ходене до тоалетната означава изхвърляне на токсини от тялото. Колкото по-често ходите, толкова по-малко вероятно е в тялото ви да се натрупат токсини.

Вижте също:

11 детокс води - приятелите ни през лятото >>>

вода

5. Против мигрена

Една от най-разпространените причини за главоболие е недостигът на вода. Ако сте забелязали, понякога главоболието ви преминава, след като пиете вода или други течности. Изследвания показват, че редовният прием на вода на гладно може да ви помогне да се отървете от главоболията по естествен начин.

6. За отслабване

Водата няма калории. Тя е лесен начин за засищане на апетита и помага на тялото по-бързо да изгаря калории

7. Пийте вода за по-чиста кожа

Пигментните петна понякога се образуват заради струпване на токсини в кожата. Най-лесният и евтин начин да се пречистите от токсините е като пиете вода. Ако това се случва на гладно, процесът се ускорява.

8. Вода за енергия

Ако сутрин се разсънвате трудно, водата ще ви помогне. Пиенето на вода на гладно стимулира производството на червени кръвни телца, което означава повече енергия за тялото.

18.07.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "8 причини да пиете вода на гладно".

Още от "Съвети"

Досадното хълцане – достойно за Гинес

Досадното хълцане – достойно за Гинес

Хълцаме след хранене, хълцаме след препиване, понякога ни се струва, че хълцаме дори без причина. Хълцането може да трае няколко минути или да ни тормози в продължение на месеци. Но едно е ясно, хълцането е досадно, дразнещо и дори изморително.

Вредните навици и рисковете за здравето

Вредните навици и рисковете за здравето

В следствие на ежедневните стрес и напрежение почти всеки човек е прихванал някой вреден навик, с помощта на който „изпуска парата“. Но истината е, че някои на пръв поглед безобидни навици са опасни и крият рискове за здравето.

Как да лекувате изгаряне с природни средства?

Как да лекувате изгаряне с природни средства?

Изгарянето е сред най-честите домашни инциденти. Случва се внезапно - докато готвите, при гладене или при момент на невнимание, но оставя белези и е съпътствано от неприятна болка. Вижте как да лекувате изгаряне с природни средства.