10 рецепти за добро настроение по Коледа

0 коментара0/5

Каква е тайната на магичната Коледа? Добро настроение разбира се. Вижте нашите 10 рецепти за добро настроение по Коледа. Весели празници!

10 рецепти за добро настроение по Коледа
10 рецепти за добро настроение по Коледа © istockphoto.com

Коледа е най-приятното време от годината. Празнично настроение у дома, близки и роднини, вкусни гозби и подаръци! Какво повече ни трябва, за да сме щастливи? Вижте нашите 10 рецепти за добро настроение по Коледа.

Вижте също:

10 рецепти за прекрасен ден >>>

5 съвета за неповторима сутрин >>>

Прекарвайте много време със семейството

Коледа е семеен празник и трудно ще сте в добро настроение, ако семейството ви не е около вас. Затова се обградете с роднини, дори понякога да ви ядосват, те са най-близките ви хора и със сигурност ги обичате.

Започвайте всеки ден с усмивка

"Денят е такъв, какъвто си го направим" и "Денят се познава по сутринта". Затова започвайте всеки ден с усмивка. Ако ви е трудно да намерите причина за усмивка, погледнете човека до себе си, зарадвайте се на хубавото време, на красивата елха.

Около нас дебнат хиляди причини да се усмихнем, само трябва да ги намерим.

10 рецепти за добро настроение по Коледа

Подарете си време за себе си

Да, роднините и приятелите са важни. Но за да сте щастливи по Коледа, трябва да отделите време за себе си. Далеч от задълженията в офиса или задачите у дома, дори да е само час, запазен за вас, то той ще постигне чудеса с доброто ви настроение. Отидете на масаж, на маникюр, пийте топла напитка в любимо заведение, намерете място и време да се уедините поне за миг

Купете подаръци

Какво по-хубаво от това да зарадваме близките си с подарък за Коледа. Размерът и цената на подаръка нямат значение, по-важен е жестът. И не забравяйте подаръци дори за по-възрастните. Колкото и да казват, че не искат нищо за Коледа, ще видите пламъка и вълнението в очите им дори за най-малкия подарък, който сте им приготвили. Не толкова заради материалната част, колко заради жеста. Изненадайте всеки с нещо малко, без значение от възрастта.

Вижте също:

6 идеи за коледни подаръци за жени >>>

 

Сътворете коледна украса

Развихрете въображението си. Опитайте се да създадете коледна украса, коледна картичка или нещо друго на празнична тема. Включете близки в процеса. Това е качествено време, прекарано заедно, което гарантира добро настроение по Коледа.

Обградете се с коледни аромати

Обонянието е едно от най-важните сетива за добро настроение, а и за създаване на спомени. Лесен начин да се "обградите" с Коледа е като изпълните дома с коледни аромати. Кори от цитруси и канела, ароматът на живо коледно дръвче. Приятните коледни аромати ще гарантират доброто коледно настроение.

Вижте също:

6 идеи за ароматен венец за Коледа >>>

Слушайте коледна музика и гледайте коледни филми

Повдигнете духа на всички у дома с коледна музика. Независимо дали имате собствена селекция или заложите на готов плейлист от YouTube, доброто настроение е гарантирано с коледните ноти. Когато цялото семейство е вкъщи пък, е много приятно да гледате коледен филм и да пиете горещ шоколад.

Идеи за коледна атмосфера у дома >>>

10 рецепти за добро настроение по Коледа

Наспивайте се

Пълноценният сън е гаранция за здраве и добро настроение по Коледа. Затова не се колебайте да се поглезите и да си дадете повече време за сън. Не ви ли звучи празнично да се излежавате в леглото, там да си изпиете кафето, докато четете книга, гледате филм или слушате музика?

Обадете се на приятели и съученици, с които не сте се чували скоро

Припомнете си доброто старо време, като се видите със стари познати. Някои от най-забавните ни истории са се случили в училище или университета и си заслужава да си ги припомним. Доброто настроение е гарантирано, защото старите приятели стават по-добри с времето.

Намерете време за разходка

Освежете се в празничните дни с разходка. Няма значение дали ще предпочетете разходка сред природата или просто в градския парк. Кратките разходки се отразяват добре на тонуса ни, а физическата активност провокира тялото ни да произвежда хормоните на доброто настроение. Коледна химия за добро настроение!

Не преяждайте

По празниците често се отпускаме и преяждаме. След като преядем, се чувстваме уморени, мудни и загубили желание за всякакви празнични активности. Затова не препълвайте чиниите. 

Вижте също:

Как да не напълнеем по Коледа - 7 прости правила >>>

Каква е вашата рецепта за добро настроение по Коледа?

Желаем ви Светли празници и много поводи за усмивки!

21.12.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 рецепти за добро настроение по Коледа".

Още от "Съвети"

Цигарите – всичко е въпрос на воля

Цигарите – всичко е въпрос на воля

„От утре спирам цигарите“ е реплика на много пушачи. Дори и да не го спазят, все пак това е по-добрият вариант от тези, които казват, че нямат никакво намерение да ги откажат.

Зъбен камък и неговото отстраняване

Зъбен камък и неговото отстраняване

Зъбният камък е минерализирана зъбна плака, която е меко аморфно отлагане по зъбните повърхности. Когато плаката е в малко количество в началото на образуването `и , тя е безцветна и невидима за окото.

Какво трябва да знаем за слънчевите очила?

Какво трябва да знаем за слънчевите очила?

Слънчевите очила са предпочитан аксесоар през лятото. Важно е да се подберат такива, които предпазват очите.