10 неща, които да правите преди 10 сутринта

2 коментара0/5

Денят се познава от сутринта, затова е важно как ще изберете да стартира вашият. Вижте 10 неща, които да правите преди 10 сутринта.

10 неща, които да правите преди 10 сутринта
 © istockphoto.com

1. Дишане и релакс

Отделяйте по 5 минути сутрин да направите импровизирана медитация. Просто седнете на един стил, отпуснете краката на земята, изправете гърба и затворете очи. Вдишайте през носа, задръжте и издишайте. Мислете си за хубави неща или просто се концентрирайте върху дишането. Не позволявайте мислите ви да блуждаят към задачите за деня.

2. Разтегнете се

Намерете минутка-две да събудите тялото си. Направете няколко клякания, раздвижете врата, раменете и кръста. Сутрешната гимнастика, дори в най-елементарния си вид, ще стимулира кръвообращението и ще ви помогне да се разсъните по-лесно.

28 вдъхновяващи цитата, които ще ви ободрят >>>

3. Пийте вода

От предната вечер си пригответе около 500 мл. вода в шише в спалнята. След като се събудите и направите импровизираната медитация, изпийте водата на малки глътки. Тов ще ви даде енергия за сутринта, а и е много полезно за метаболизма.

4. Пуснете си музика

Най-добрият начин да тръгнете за работа в добро настроение е, като си пуснете приятна музика, такава, която ви кара да се усмихвате. Докато пиете кафето си, може да слушате и да си подреждате задачите за деня или просто да оставите ума си да блуждае.

слушане на музика

5. Помислете за задачите си

Начертайте си мислен план какво ви предстои през деня. Помислете за последователността, в която ще изпълните задачите си, за да е максимално ефективно откъм усилия и време.  И после...

6. ...Запишете си задачите

Има една приказка "Умният записвал, глупавият запомнял". Най-сигурният начин да не забравите някоя задача е, като си я запишете. Дали ще е на смартфона или на обикновен лист хартия, зависи от вашите предпочитания.

6 правила, по които всяка жена трябва да живее >>>

10 рецепти за прекрасен ден >>>

7. Подредете у дома

След като внесете ред в ума и душата, намерете време да подредите и дома си. Сгънете дрехите, оправете леглото, проветрете. Така след работа ще се приберете в уютния си и подреден дом и със сигурност ще се чувствате по-добре, ако след тежкия ден в офиса ви се налага тепърва да подреждате или пък да стоите в хаос.

8. Усмихнете се в огледалото

За да е позитивен денят ви, подарете си усмивка в огледалото. Това ще ви накара да се почувствате по-добре и ще направи излъчването ви по-хармонично.

усмивка

9. Направете си лека закуска

Време е да преминем към нещо по-практично - храната. За да имате енергия през деня, за да е в добро състояние метаболизма ви, освен вода, трябва да приемете и храна. Добре е закуската да е лека, но питателна - чудесен и диетичен вариант е омлетът от белтъци, а защо не й сандвич с месо и зеленучи или овесени ядки (мюсли), плод с кисело мляко и т.н. Идеите за безброй, всичко зависи от личните ви предпочитания, но не подценявайте закуската.

10. Отделете време за любимия човек

Независимо дали става дума за сутрешно кафе с партньора, с когото живеете, или за телефонен разговорс близък, с когото нямате възможност да се видите, започнете деня си с най-близките. След като сте отделили време за себе си, намерете време за любимите хора. Изслушайте ги какво им се е случило, какви са техните планове за деня, какви са техните тревоги. Бъдете до тях така, както те са до вас в трудните моменти, пък било то и само през телефона.

16.12.2016/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Giulia06

От Giulia0621.12.2016, 23:32 ч.

И аз започвам деня си с чаша ароматно еспресо и в пълна тишина. Така се настройвам за предстоящия ден. След кафето храня котетата ми, оправям леглото и тръгвам по задачи.

Виж всички коментари за "10 неща, които да правите преди 10 сутринта".

Още от "Съвети"

6 съвета за здравословен начин на живот

6 съвета за здравословен начин на живот

Здравословният начин на живот би трябвало да включва редовни физически упражнения, балансирано хранене и достатъчно поемане на течности. За съжаление стресовия начин на живот влияе както върху здравето така и на тялото. Ето и няколко съвети, които ще помогнат по-лесно да променим начина ни на живот.

“От утре край на цигарите”

“От утре край на цигарите”

Чувството, че цигарите ни пречат, не ни напуска. Но и ние не оставяме цигарите. 70% от пушачите всеки ден се заричат, че ще започнат "нов живот, но от утре".

Първа помощ при изгаряне

Първа помощ при изгаряне

В домашни условия леките изгаряния от котлон или вряла вода например не са нещо особено. Но е важно да знаете каква първа помощ да предприемете, ако се изгорите по-сериозно..