Защо е важно да бъдем позитивни

0 коментара0/5

Позитивизмът е едно от качествата, които всеки човек трябва да притежава. Само по този начин той ще бъде истински щастлив.

Защо е важно да бъдем позитивни
 © iStock

Нали се сещате историята за чашата, в която течността била налята само до половината? Позитивният човек вижда чашата като наполовина пълна, докато негативният вижда същата чаша като наполовина празна. Все пак всичко е въпрос на гледна точка.

Защо обаче е по-добре човек да бъде позитивен? Само по този начин той може да бъде щастлив и да вижда хубавото в света около него, макар че не се заблуждавайте - позитивните хора не са мечтатели с розови очила. Те осъзнават, че животът невинаги е лесен и приятен, но избират да виждат дори и малкото добро, вместо да се вторачват в негативизма.

Позитивизмът е начин на живот, на възприятие на света, той е „религията“ на щастливите и удовлетворени хора. И за да се убедите колко е важно човек да бъде позитивен, прочетете следващите няколко примера за това по какъв начин позитивното мислене работи в нашия живот:

Позитивизмът винаги намира начин

Нека само си представим какво би било, ако всички негативни сили се съчетаят заедно - чувството на безнадежност само ще доведе до по-непродуктивни мисли. След като настроим съзнанието си към положителни мисли и надежди перспективи обаче, много по-лесно ще видим положителните варианти за изход от дадената кризисна ситуация. Това е и причината, поради която най-успешните бизнес лидери и предприемачи постигат своя успех. Те се осланят на позитивизма дори и в най-лошите ситуации.

Негативните мисли разболяват >>>
Заредени с оптимизъм – защитени от болести >>>

Позитивизмът привлича вниманието

Това е абсолютно вярно. Хората, които са положителни, имат много повече приятели и доброжелатели, отколкото тези, които са негативни и цинични. Един човек с положително мислене изгражда и положителна аура около себе си, което автоматично го прави по-привлекателен (не във физическия смисъл на думата) за другите хора.

Позитивизмът поражда доверие

Ако сте позитивни, вие вдъхвате доверие и у хората, които са във вашето обкръжение. В известен смисъл може да се каже, че позитивизмът е като вирус, но от хубавите. Положителният ум дава една стабилност и надеждност, които няма как да се породят от хора, вечно отрицателни и негативни.

Добави описание

Положителните хора имат предимство

Да кажем, че вашият шеф трябва да повиши някои от служителите си. Кой според вас би избрал? Със сигурност някой, който може да върши добре работата си, но и не само. Дори несъзнателно позитивните хора имат предимство, тъй като с тях комуникацията винаги е по-лесна и приятна. Направете си сами експеримент – бъдете усмихнати и любезни със служител в администрацията или пък в магазин. Почти е сигурно, че към вас ще подходят по-добре и разбиращо.

Позитивизмът ви помага да взимате по-добри решения

Когато избирате да мислите позитивно, това автоматично ви гарантира вземането на по-добри решения в живота. Човешкият ум е „пристрастен“ към силните мисли – независимо дали те са позитивни или пък отрицателни. Вие обаче трябва да сте „от добрата страна“. Посейте семената на оптимизъм и увереност и ще получите само добри резултати. Тренирайте своя ум с хубави мисли и след време сами ще забележите разликата. Това не е мит – човешкият мозък поглъща това, с което непрекъснато го захранвате.

 

08.02.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо е важно да бъдем позитивни".

Още от "Психология"

Оклеветеното слънце

Оклеветеното слънце

Непрекъснато ни плашат, но пък му се наслаждаваме, защото е най-добрият лекар. Ултравиолетовата светлина помага за лечението на псориазиса, екземите, ревматизма и подаграта. Под влиянието на тях кожата образува хормони, които укрепват имунната система.

Здравето и любовта

Здравето и любовта

Всички познаваме чувството да сме влюбени – пеперудите в стомаха, липсата на апетит и безсънието. Целият ни живот се върти около емоциите, които изпитваме към обекта на нашите чувства. Усещането е страхотно. Но как се отразява това на здравето ни?

Тест: Какво е емоционалното ви състояние в момента?

Тест: Какво е емоционалното ви състояние в момента?

Този психологически тест, който заимства идеята за цветния тест на Люшер, има за цел да определи какво е емоционалното ви състояние в момента.