Какво ще ви направи щастливи през новата година?

От 6 коментара0/5

Осмелете се да промените някои неща през новата година! Вземете конструктивни решения, които ще разкрият пред вас нови възможности.

Какво ще ви направи щастливи през новата година?

Ето няколко свежи предложения...

Посетете непозната страна. Изненадите и неочакваните открития, които можете да направите в напълно непозната за вас страна (чужд език, непознати климат и природа, различно общество), ще ви помогнат да разберете по-добре себе си и да се видите в нова светлина.

Подобрете общуването. Публичното говорене изисква доверие в себе си и самообладание. Ако все още не се чувствате сигурни, знайте, че това умение може да бъде тренирано у всеки. Опитайте първо насаме да преразкаже-те гласно книга или филм, като внимавате да изложите накратко най-важното, без да се разпилявате в подробности. Използвайте жив, емоционален език. Следващата стъпка е да го направите пред вашите приятели.

Бъдете физически активни! Още в момента, в който решите да имате редовни физически занимания, вие се издигате в собствените си очи, а доброто самочувствие е отправна точка на почти всяко човешко постижение. Преминаването към действие няма да е трудно, ако сте доволни от взетото решение. Така освен за психическата си хармония, ще се погрижите и за вашето физическо здраве. Изберете ходенето пеша, ако друго не ви хрумва.

Спортувайте!Спортът ще ви подейства освежаващо, тъй като, ако ходите на фитнес или някакъв друг спорт, ще се срещнете с нов кръг от хора, а за тялото ви това са нови предизвикателства, които ще го стимулират. Осмелете се да промените някои неща през новата година! Вземете конструктивни решения, които ще разкрият пред вас нови възможности.

Все едно, че навлизате в един нов свят.

Не е ли вълнуващо?!

Организирайте добре времето си! Никой не се чувства добре, когато е претрупан с работа и има чувството, че от задачи не му остава минутка лично време.

Научете се да различавате кое е важно и кое не чак толкова, направете си таблица и разпределете в нея проблемите по значение – това е ефикасен метод за организиране на деня.

И още нещо - не бъдете роб на мобилния си телефон!

Никой няма да ви накаже, ако за определено време го изключите. Така ще можете да се съсредоточите и по-бързо да свършите работата си.

6 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 03.01.2013, 17:36 ч.

А бе, дано Новата година ти донесе буквар .. Преценяте. :Д

Виж всички коментари за "Какво ще ви направи щастливи през новата година?".

Още от "Психология"

Защо кихаме?

Защо кихаме?

Кихането е реакция на организма срещу редица дразнители и чрез кихането се прочиства носната кухина и белите дробове. Кихането е изключително важен защитен механизъм на горните и долните дихателни пътища.

Мозъкът - завод за лекарства

Мозъкът - завод за лекарства

Може ли мисълта, тази мистериозна функция, приписвана на нашия мозък, да лекува болежките на тялото ни? Или поне да допринесе за излекуването им? Все повече учени смятат това за очевиден факт.

Facebook психопортрет

Facebook психопортрет

Какво знаете за хората, с които се сприятелявате в най-популярния социален сайт? А за онези, които познавате съвсем бегло? Свържете поведението им в мрежата с категориите, изготвени от ELLE