Какво ще ви направи щастливи през новата година?

От 6 коментара0/5

Осмелете се да промените някои неща през новата година! Вземете конструктивни решения, които ще разкрият пред вас нови възможности.

Какво ще ви направи щастливи през новата година?

Ето няколко свежи предложения...

Посетете непозната страна. Изненадите и неочакваните открития, които можете да направите в напълно непозната за вас страна (чужд език, непознати климат и природа, различно общество), ще ви помогнат да разберете по-добре себе си и да се видите в нова светлина.

Подобрете общуването. Публичното говорене изисква доверие в себе си и самообладание. Ако все още не се чувствате сигурни, знайте, че това умение може да бъде тренирано у всеки. Опитайте първо насаме да преразкаже-те гласно книга или филм, като внимавате да изложите накратко най-важното, без да се разпилявате в подробности. Използвайте жив, емоционален език. Следващата стъпка е да го направите пред вашите приятели.

Бъдете физически активни! Още в момента, в който решите да имате редовни физически занимания, вие се издигате в собствените си очи, а доброто самочувствие е отправна точка на почти всяко човешко постижение. Преминаването към действие няма да е трудно, ако сте доволни от взетото решение. Така освен за психическата си хармония, ще се погрижите и за вашето физическо здраве. Изберете ходенето пеша, ако друго не ви хрумва.

Спортувайте!Спортът ще ви подейства освежаващо, тъй като, ако ходите на фитнес или някакъв друг спорт, ще се срещнете с нов кръг от хора, а за тялото ви това са нови предизвикателства, които ще го стимулират. Осмелете се да промените някои неща през новата година! Вземете конструктивни решения, които ще разкрият пред вас нови възможности.

Все едно, че навлизате в един нов свят.

Не е ли вълнуващо?!

Организирайте добре времето си! Никой не се чувства добре, когато е претрупан с работа и има чувството, че от задачи не му остава минутка лично време.

Научете се да различавате кое е важно и кое не чак толкова, направете си таблица и разпределете в нея проблемите по значение – това е ефикасен метод за организиране на деня.

И още нещо - не бъдете роб на мобилния си телефон!

Никой няма да ви накаже, ако за определено време го изключите. Така ще можете да се съсредоточите и по-бързо да свършите работата си.

6 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 03.01.2013, 17:36 ч.

А бе, дано Новата година ти донесе буквар .. Преценяте. :Д

Виж всички коментари за "Какво ще ви направи щастливи през новата година?".

Още от "Психология"

Сезонна депресия – какво да знаем, как да се справим?

Сезонна депресия – какво да знаем, как да се справим?

Чували ли сте за сезонна депресия? Сезонната депресия често се появява през по-студените и мрачни месеци от годината и ни кара да се чувстваме потиснати. Научете повече за сезонната депресия и вижте някои начини да се справите с нея.

Откажете се от тези 11 неща, за да бъдете щастливи

Откажете се от тези 11 неща, за да бъдете щастливи

Човек сам гради своето щастие. Разберете кои са навиците, които ви пречат да намерите спокойствието и позитивизма, от които се нуждаете

Робин Уилямс във филма "Пач адамс"

Каква е връзката между комедията и депресията

Робин Уилямс беше един от многото комици, които карат хората да се смеят, а в същото време се борят с личен мрак. По-податливи ли са комиците към депресия и, ако е така, то защо?