Какво издава почеркът за характера ви?

0 коментара0/5

Почеркът може да издаде много за човека и неговия характер. Кои са основните показатели, по които човек може да разгадае характера по почерка. Научете повече за това, какво издава почеркът ви!

Какво издава почеркът за характера ви?
 © istockphoto.com

Обществеността за пръв път обръща внимание на почерка в началото на XVII век. Науката получава своето признание и име два века по-късно. По-подробното изучаване и отчитане на значението на почерка обаче идва чак през XIX век, когато психологията започва своя възход.

Графологията се концентрира основно върху 4 параметъра на почерка: размер, наклон, натиск и разстояние. Според психолозите подробното анализиране дори само на тези 4 параметъра може да разкрие много за личността на човек. Научете малко повече за това, какво издава почеркът на човек за характера му.

РАЗМЕР НА БУКВИТЕ

  • Малки букви

Хората, които пишат с малки букви, са по-скоро интроверти. Не обичат големите групи хора, новите познанства ги напрягат и трудно се отпускат през познати или малко познати хора. Не обичат мултитаскинга и не се справят добре, когато трябва да вършат много неща едновременно. Когато вършат нещо, се концентрират изцяло, и не допускат нищо да ги разсейва.

  • Големи букви

Хората, чийто почерк е с големи букви, са по-скоро екстраверти. Обичат да са сред хора, отпускат се лесно сред непознати и бързо завързват приятелства. 

почерк и личност, почерк и характер

НАКЛОН НА ПОЧЕРКА

  • Десен наклон

Хората, чийто почерк е наклонен надясно, се оставят емоциите да контролират живота им. Взимат емоционални решения и рядко разчитат на логиката. Спонтанни и импулсивни са. Обичат непланираните неща в живота във всяко отношение. 

  • Ляв наклон

Хората, чийто почерк е налонен наляво, са сдържани и обрани в реакциите си. Обичат да са сами и се наслаждават на това време. Обичат да размишляват, но без да обсъждат това с останалите. Предпочитат професии, които не включват контакт с хората.

  • Без наклон

Хората, чийто почерк няма наклон, подхождат с много логика към всяка ситуация. Не се оставят на емоциите им да ги ръководят. Не са спонтанни и планират всичко в ежедневието си. 

Вижте също:

Случайно ли е, че рисуваме точки, спирали, звезди...>>>

почерк и характер

НАТИСК

  • Почерк със силен натиск

Хората, чийто почерк е със силен натиск, са хора с голямо сърце. Те са почитатели на различни каузи, които отстояват с цялото си сърце. Изпитват много силни емоции, но не винаги говорят това, което мислят, защото умеят добре да преценяват обстоятелствата.

  • Почерк със слаб натиск

Хората, чийто почерк не е със силен натиск, се носят по течението. Те никога не се оставят тривиалните неща да ги притеснят или потиснат емоционално. Гледат на всяка затворена врата като на нова възможност да поемат в нова посока. Радват се на всяка възможност, приемат всяко предизвикателство, без да се колебаят. Не са ангажират с нищо прекалено сериозно.

РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ

  • Малко разстояние между редовете

Това са хора, на които често времето не им стига. Често планират много, но не успяват да се справят с графика, който сами са си създали. Сами оказват огромно напрежение върху себе си. Често не отделят почти никакво време за себе си и нуждите си.

  • Равно разстояние между редовете

Това са хора, които перфектно разпредялт времето си. Винаги се справят със задачите си. Не само чеса готови навреме с всичко, но често пъти дори подраняват. Организирани и методични хора.

01.08.2016

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Какво издава почеркът за характера ви?".

Още от "Психология"

5 типа приятелства, които са вредни

5 вредни приятелства

Често не разбираме, че натрупалото се чувство за негативизъм, да се дължи на собствените ни приятели.

Прозяването е полезно за здравето

Прозяването е полезно за здравето

Прозяването е досадно, заразно, смята се за демонстрация на неуважение, но прозяването е и полезно за здравето и носи чувство за удовлетворение. Прозяването е израз на много неща и не винаги означава, че се готвите за сън.

Нагаждате ли се към околните?

Нагаждате ли се към околните?

Обикновено хората са два типа – такива, които се нагаждат и бързо се адаптират към заобикалящата ги обстановка и такива, които не се променят спрямо ситуацията и отстояват индивидуалността си. От кой тип сте вие?