Да правиш това, което ти харесва, и да живееш InSync

0 коментара0/5

Тя е жена, която действа с размах – интелигентна, ерудирана, вдъхновяваща, концентрирана, с бърз ум, крехка чувствителност и категорична сила. Тя е Косара Чигирева и е една от основателките на колективен женски блог. Днес си говорим с нея за тайната на това да живееш InSync и да правиш това, което харесваш.

Косара Чигирева
Косара Чигирева © Сн.: Мариана Петрова, Mamuri Photography

Здравей, Косара! Как си днес?
Изключително заредена и готова за предизвикателствата през новия ден.

Разкажи ни за себе си – кога и как започна работа по колективния блог?
Бих се определила като късметлийка, защото имам всичко, за което някога съм мечтала – прекрасно семейство и работа, която обичам. По образование съм маркетолог, по професия – рекламист, по призвание – майка на две прекрасни момчета, привърженик на добрия вкус във всичките му проявления и най-вече в отношенията между хората. Всичко с нашия блог започна изключително лесно. В основата му стоеше нуждата от пространство, в което да споделяме нещата, които ни правят щастливи, карат ни да се замислим или променят средата, в която живеем, в положителна посока.

Как успяваш да поддържаш баланса в живота си, като всички знаем за множеството задължения на една жена?
Работата ми изключително много ме зарежда, тъй като винаги има нещо положително, което искам да споделя на глас – и това си личи във всички останали аспекти от живота ми. Може и да звучи самонадеяно, но се възприемам като много осъзната и балансирана личност. Според мен е важно да си InSync със себе си и да вярваш в това, което правиш. Тайната на баланса се крие в умението ни да приемем, че няма баланс и няма как да сме перфектни във всичко. Винаги нещо се случва за сметка на нещо друго, но това не е непременно лошо, а тъкмо напротив. По този начин успяваме да отсеем какво е важно за нас и какво – не.

Кое е най-голямото предизвикателство в живота ти?
Труден въпрос… може би това да се приемам такава, каквато съм, да приемам, че моите нужди са нормални, и че е естествено да отделям внимание и на себе си. Да бъда уверена, да се отстоявам, да казвам това, което мисля, да не се ядосвам, когато другите не приемат моето мнение.

Според теб жените в България InSync ли са и защо смяташ така?
В България има много жени, които все още търсят себе си и не са открили своя център. Мисля, че всеки има нужда от време да извърви пътя си и да опознае себе си. Българката е като многоръкия Шива – старае се да свърши всичко наведнъж. И въпреки че успява да бъде добра майка, съпруга и изключителен професионалист, смятам, че понякога изисква прекалено много от себе си, което й пречи да опознае вътрешното си „аз“.

Разбрахме, че си се включила в новата кампания на Activia „Живей InSync”. Какво те впечатли в нея?
Още на първата ни среща идеята много ми хареса – фактът, че марката иска да вдъхнови момичетата в България да вярват и следват своя вътрешен глас, е основното нещо, което ме впечатли и с удоволствие се присъединих към идеята.

Какъв съвет бихте дали на жените, които не са напълно уверени в себе си?
Не мисля, че има готови формули и решения, когато не си уверена във себе си. Според мен най-важното е да не се отказваш, когато срещаш трудности и изпитваш колебание. В живота не всичко става така, както бихме искали, и за да променим нещата, често ни се налага да поемаме рискове. Най-важното е, че живеем във времена, в които всичко е възможно. Достатъчно е да си го представим и то вече е реалност!

Още от "Психология"

 Управление на стреса или как да избираме, за да бъдем самите себе си

Управление на стреса или как да избираме, за да бъдем самите себе си

Срещата на читателя с различни статии срещу стреса и неговото влияние върху живота на човека е положителен знак, че той търси и със ситурност ще намери свой метод за контрол.

Оклеветеното слънце

Оклеветеното слънце

Непрекъснато ни плашат, но пък му се наслаждаваме, защото е най-добрият лекар. Ултравиолетовата светлина помага за лечението на псориазиса, екземите, ревматизма и подаграта. Под влиянието на тях кожата образува хормони, които укрепват имунната система.

Емоционалното хранене като здравословен проблем

Емоционалното хранене като здравословен проблем

Храната често се превръща в криворазбрано лекарство за душевни проблеми. Но дори и храненето наистина да успее да излекува психиката ви, то носи със себе си редица нежелани странични ефекти, касаещи общото ви здравословно състояние.