Да живееш и да бъдеш InSync

1 коментар0/5

В съвременния свят повечето хора свързват успеха предимно с материалното. Сравнително малко са онези, за които успехът е възможността да правиш това, което ти подсказва сърцето, и да го правиш с усмивка.

Да живееш и да бъдеш InSync

Ако се придържаме към второто определение, то Мира Джамбазка със сигурност е успяла жена. Днес тя ни разказва какво е да си InSync със себе си и как да откриеш баланса между семейство, приятели и кариера.

Здравей, Мира! Как се чувстваш днес?

Много добре… даже чудесно, въпреки студеното време навън.

Разкажи ни повече за себе си – кога и как реши да започнеш бизнеса си?

Имам най-страхотната професия на света – създавам бижута от естествени материали като кожа, метал, полускъпоценни камъни, гума и дърво. Обожавам работата си, защото ми позволява да бъда себе си и да пренасям чувствата, вдъхновението и настроението си в нещата, които изработвам. Преди да започна този бизнес, работих в продължение на 15 години в сферата на ресторантьорството и ръководех екипи от по над 60 човека. Всичко с ателието ми започна като на шега. Благодарение на силната и постоянна подкрепа на близките си имам възможността да се занимавам с това, което ме прави истински щастлива.

Как успяваш да балансираш всички задължения на една жена? Каква е тайната ти за това да бъдеш InSync със себе си?

Въпреки че не възприемам ежедневните си задължения като тежест, в началото, докато правех бижутата си вкъщи, ми беше трудно – постоянно се разсейвах от децата, телевизора, кучето и не можех да се отдам напълно на работата си. Затова взех решението да отворя ателието и да разделя работата и дома си, така че да мога да отделям необходимото внимание на всяко едно от тях. Не мисля, че има тайна за това да си InSync – една жена постоянно търси баланса в живота си и трикът е по-скоро да започваш всеки ден правилно и да правиш всичко с усмивка.

Според теб жените в България InSync ли са?

Определено не. Може да звучи песимистично, но смятам, че доста български жени не познават себе си, а това е от основно значение, за да бъдеш InSync.

А защо смяташ така?

Повечето жени се стремят да се доказват постоянно – пред шефа, пред приятелите, пред семейството. Правят това, което се очаква от тях, а то далеч не винаги е това, което самите те искат. Рядко си признават, че като всички хора имат своите слабости и не могат да бъдат перфектни. Разбира се, това не означава, че не трябва да се стараеш в нещата, които правиш, но ако дадено нещо не е за теб, няма страшно. Все пак съседката винаги ще е по-добра готвачка!

Разбрахме, че ще участваш в новата кампания на Activia „Живей InSync”. Какво те провокира да се включиш в нея?

Честно казано, още в първия момент, когато от Activia се свързаха с мен, усетих, че е моето нещо и че идеята на кампанията е страхотна и силно необходима за нашата страна. Отново си спомних за времето, когато взимах решението за промяна в живота си, и отново се убедих, че е прекрасно някой да вярва в теб, особено ако този някой си самият ти. В този момент си помислих, че ще съм изключително щастлива, ако моята история е този малък импулс, който ще мотивира някоя жена в България да бъде по-самоуверена в живота си.

Има ли нещо, което винаги ти помага да повишиш самоувереността си?

В интерес на истината има. Признавам си, че понякога, когато си пускам музика и танцувам най-лудите си танци, ги записвам с камерата си. В дни, в които нямам настроение или по някаква причина не съм много активна, си пускам тези клипове, смея се сама на себе си и си казвам „Достатъчно луда си, за да се справиш“.

А имаш ли ритуал, който непременно изпълняваш, ако не се чувстваш напълно уверена в себе си?

Всеки мой ден започва със студен душ и докато съм в банята, си пускам любими песни. Това е сигурен начин за усмихнат и уверен ден.

Кое е най-важното нещо, което би искала да запомнят всички наши читателки от това интервю?

Животът е красив и всеки от нас носи красотата му в себе си!

1 коментарДобави коментар »

missu

От missu09.02.2017, 22:33 ч.

Много вдъхновяващо:)

Виж всички коментари за "Да живееш и да бъдеш InSync".

Още от "Психология"

Случайно ли е, че рисуваме точки, спирали, звезди...

Случайно ли е, че рисуваме точки, спирали, звезди...

Върху бележника или на произволни листчета, драсканиците “описват” много от същността ни. Предлагаме ви забавен начин да разберете какво точно означават.

10 неща, за които ще съжалявате, когато остареете

10 неща, за които ще съжалявате, когато остареете

Има ли нещо, за което съжалявате, че не сте направили, докато сте били по-млади? Вижте 10 от нещата, за които много хора съжаляват, когато остареят.

Как да живеем интересно?

Как да живеем интересно?

Защо да живеем интересно? За да не съжаляваме за миналото, за да прогоним скуката и да оставим след себе си следа, а не петно... Причините могат да бъдат много, но най-важното - трябва да е интересно и най-вече – защото го можем.