Да живееш и да бъдеш InSync

1 коментар0/5

В съвременния свят повечето хора свързват успеха предимно с материалното. Сравнително малко са онези, за които успехът е възможността да правиш това, което ти подсказва сърцето, и да го правиш с усмивка.

Да живееш и да бъдеш InSync

Ако се придържаме към второто определение, то Мира Джамбазка със сигурност е успяла жена. Днес тя ни разказва какво е да си InSync със себе си и как да откриеш баланса между семейство, приятели и кариера.

Здравей, Мира! Как се чувстваш днес?

Много добре… даже чудесно, въпреки студеното време навън.

Разкажи ни повече за себе си – кога и как реши да започнеш бизнеса си?

Имам най-страхотната професия на света – създавам бижута от естествени материали като кожа, метал, полускъпоценни камъни, гума и дърво. Обожавам работата си, защото ми позволява да бъда себе си и да пренасям чувствата, вдъхновението и настроението си в нещата, които изработвам. Преди да започна този бизнес, работих в продължение на 15 години в сферата на ресторантьорството и ръководех екипи от по над 60 човека. Всичко с ателието ми започна като на шега. Благодарение на силната и постоянна подкрепа на близките си имам възможността да се занимавам с това, което ме прави истински щастлива.

Как успяваш да балансираш всички задължения на една жена? Каква е тайната ти за това да бъдеш InSync със себе си?

Въпреки че не възприемам ежедневните си задължения като тежест, в началото, докато правех бижутата си вкъщи, ми беше трудно – постоянно се разсейвах от децата, телевизора, кучето и не можех да се отдам напълно на работата си. Затова взех решението да отворя ателието и да разделя работата и дома си, така че да мога да отделям необходимото внимание на всяко едно от тях. Не мисля, че има тайна за това да си InSync – една жена постоянно търси баланса в живота си и трикът е по-скоро да започваш всеки ден правилно и да правиш всичко с усмивка.

Според теб жените в България InSync ли са?

Определено не. Може да звучи песимистично, но смятам, че доста български жени не познават себе си, а това е от основно значение, за да бъдеш InSync.

А защо смяташ така?

Повечето жени се стремят да се доказват постоянно – пред шефа, пред приятелите, пред семейството. Правят това, което се очаква от тях, а то далеч не винаги е това, което самите те искат. Рядко си признават, че като всички хора имат своите слабости и не могат да бъдат перфектни. Разбира се, това не означава, че не трябва да се стараеш в нещата, които правиш, но ако дадено нещо не е за теб, няма страшно. Все пак съседката винаги ще е по-добра готвачка!

Разбрахме, че ще участваш в новата кампания на Activia „Живей InSync”. Какво те провокира да се включиш в нея?

Честно казано, още в първия момент, когато от Activia се свързаха с мен, усетих, че е моето нещо и че идеята на кампанията е страхотна и силно необходима за нашата страна. Отново си спомних за времето, когато взимах решението за промяна в живота си, и отново се убедих, че е прекрасно някой да вярва в теб, особено ако този някой си самият ти. В този момент си помислих, че ще съм изключително щастлива, ако моята история е този малък импулс, който ще мотивира някоя жена в България да бъде по-самоуверена в живота си.

Има ли нещо, което винаги ти помага да повишиш самоувереността си?

В интерес на истината има. Признавам си, че понякога, когато си пускам музика и танцувам най-лудите си танци, ги записвам с камерата си. В дни, в които нямам настроение или по някаква причина не съм много активна, си пускам тези клипове, смея се сама на себе си и си казвам „Достатъчно луда си, за да се справиш“.

А имаш ли ритуал, който непременно изпълняваш, ако не се чувстваш напълно уверена в себе си?

Всеки мой ден започва със студен душ и докато съм в банята, си пускам любими песни. Това е сигурен начин за усмихнат и уверен ден.

Кое е най-важното нещо, което би искала да запомнят всички наши читателки от това интервю?

Животът е красив и всеки от нас носи красотата му в себе си!

1 коментарДобави коментар »

missu

От missu09.02.2017, 22:33 ч.

Много вдъхновяващо:)

Виж всички коментари за "Да живееш и да бъдеш InSync".

Още от "Психология"

Как да живеем интересно?

Как да живеем интересно?

Защо да живеем интересно? За да не съжаляваме за миналото, за да прогоним скуката и да оставим след себе си следа, а не петно... Причините могат да бъдат много, но най-важното - трябва да е интересно и най-вече – защото го можем.

10 причини да обичам Коледа

10 причини да обичам Коледа

Коледа носи куп позитивни емоции, които са полезни за физическото и психическото ни здраве. Вкусната домашно приготвена храна, времето със семейството, възможността за почивка и още...до безкрай. Вижте моите 10 здравословни причини да обичам Коледа.

Чучулига, гълъб или сова сте?

Чучулига, гълъб или сова сте?

Не, не става дума за животни, а за вашия биологичен ритъм, по кое време на денонощието сте активни и съответно към кой хронотип принадлежите – чучулига, гълъб или сова.