5 признака, че сте стара душа

3 коментара0/5

Какво означава „стара душа”? С какво старите души се отличават от останалите хора? Вижте 5 признака, че сте стара душа.

5 признака, че сте стара душа
 © iStock

Старата душа е състояние, което нито един лекар или психолог не би могъл да „диагностицира”. Дали даден човек е стара душа обикновено се чувства интуитивно. В повечето случаи старите души са хора, които са по-мъдри за годините си, които виждат „голямата картина” и които са състрадателни, съпричастни.

Старата душа си личи още от ранна възраст – например, когато детето предпочита да се включва в разговорите на възрастните, отколкото в разговорите на децата около неговата възраст.

А вие самите стара душа ли сте?

Вижте 5 признака, които ще ви покажат, че сте стара душа:

Усещали сте го още като дете

Както вече споменахме, старата душа се проявява още от най-ранните години от живота на един човек. Ако възрастните често са казвали, че сте по-зрели от нормалното за възрастта си, вероятно това е, защото сте стара душа. Старите души говорят и действат като по-възрастни. Понякога те са неестествено проницателни и преследват истината още като деца.

8 признака, че сте изгубили връзка с интуицията си >>>

Умеете да се поставяте на мястото на другите

Старите души знаят, че винаги има повече от една гледна точка и дори са способни да се поставят на мястото на някой друг. Това не означава, че старата душа винаги е съгласна с другото мнение, но пък ѝ е много лесно да го разбере. Тази способност на старите души да виждат и двете страни на медала ги прави по-мислещи и способни винаги да намират по-дълбок смисъл във всичко.

Обичате да прекарвате време сами

Още един признак, че може би сте стара душа, е ако обичате да прекарвате време сами. Макар че старите души идват в „опаковка” както на екстроверти, така и на интроверти, всички те си приличат по едно – умеят да се наслаждават на своята компания, както и на тази на други хора. Те имат развинтено въображение и обичат да изразяват себе си чрез рисуване, писане, готварство или други таланти. Старите души нямат проблеми да останат сами със себе си, без да се чувстват самотни.

Добави описание

Съсредоточавате се върху това, което обединява хората

Една от причините, заради които старата душа умее да вижда повече от една гледна точка е, защото разбира, че хората имат повече общо помежду си, отколкото самите те осъзнават. Докато повечето хора виждат различията между хората, старата душа вижда приликите. Ако вие сте стара душа, вероятно често влизате в ролята на миротворец в семейството си, сред приятелите или дори колегите.

Какво печелите, когато сте добри с другите? >>>

Вие сте емпати по природа

Старата душа е емпат. Човек със стара душа не само умее да вижда гледната точка на хората, но и усеща техните чувства и емоции. Дори нещо повече – често старата душа може да ги съпреживява.

Други признаци, показващи дали сте стара душа:

  • Умеете да се наслаждавате на малките неща;
  • По-духовни сте;
  • Не се интересувате особено от материални придобивки, за вас важните неща не могат да се придобият с пари;
  • Привлечени сте от определен период от миналото, с който сякаш се чувствате свързани по някакъв начин;
  • Чувствителни сте;
  • Разчитате основно на интуицията и на вътрешния си глас, когато взимате решения;
  • Приемате всяко изпитание като урок, който е ценен за вас;
  • Имате философска нагласа за живота и виждате „голямата картина”;

25.01.2017/Милена Алексиева

 

3 коментарaДобави коментар »

MonaLisa3

От MonaLisa326.01.2017, 19:49 ч.

Само дето е трудно интелигентните хора да не постигнат нищо, направо невъзможно!

Виж всички коментари за "5 признака, че сте стара душа".

Още от "Психология"

Откажете се от тези 11 неща, за да бъдете щастливи

Откажете се от тези 11 неща, за да бъдете щастливи

Човек сам гради своето щастие. Разберете кои са навиците, които ви пречат да намерите спокойствието и позитивизма, от които се нуждаете

Мадлен Алгафари за синхрона вътре в теб

Мадлен Алгафари за синхрона вътре в теб

Мадлен Алгафари е сред най-известните български психолози и психоаналитици с богат опит в изследването на женската душа и психика.

Почивните дни и стресът - как да се предпазим!

Почивните дни и стресът - как да се предпазим!

С приближаването на лятото се наблюдава чувството на умора и недоспиване. Желанието за отпуск, за отдих ни спохожда все по - често.