4 правила за щастие във всяка ситуация

0 коментара0/5

Животът често ни поднася приятни, но и неприятни изненади. Заедно с това идват нервите, притесненията и всичко това оставя у нас неприятно усещане и ни прави нещастни. Как да се справим с тези вълни на нещастие. Вижте нашите съвети за щастие във всяка ситуация.

4 правила за щастие във всяка ситуация, щастие, усмивка
4 правила за щастие във всяка ситуация, щастие, усмивка © istockphoto.com

Древногръцкият философ Епиктет е казал, че щастието на човек започва и свършва с ума му. Всичко е в главите ни. Ние сами решаваме как да приемам определена новина, какво да е поведението ни в дадена ситуация. Сами избираме дали да наведем глава и да се самосъжаляваме, или да се изправим и да посрещнем онова, което животът ни е подготвил.

Как човек реагира в дадена ситуация зависи повече от личността му, отколкото от самата ситуация. Вижте няколко прости правила, които може би ще ви помогнат да посрещате неприятните ситуации, ако не с усмивка, то поне с малко повече смелост.

Живейте в настоящето

Каквото и да ви е подготвил животът, приемете го. Живейте в настоящето. Не си мислете колко щастливи сте били вчера или колко по-добре бихте могли да бъдете утре. Не се фокусирайте твърде много върху неприятната ситуация. Опитайте да гледате мащабно на нещата.

4 правила за щастие във всяка ситуация, забавна жена

Приемете, че животът има своите хубави и лоши страни. И най-важното, предприемете нещо тук, днес и сега, за да сте по-щастливи, за да се измъкнете от лошия момент и да вървите към по-добрия.

Работете за щастието си

Щастието никога няма да дойде просто така. Трябва да го преследвате, да вървите към него, да сте активни. Гледайте на действията си като на малки стъпки към една по-добра ситуация, към едно по-добро бъдеще, а и настояще. Гледайте на проблемите като възможност за промяна, за личностно израстване, неща, така важни за цялостния житейски път на човека.

Вижте също:

Защо е важно да бъдем позитивни >>>

6 правила, по които всяка жена трябва да живее >>>

18 съвета, с които ще промените живота си >>>

10 рецепти за прекрасен ден >>>

4 правила за щастие във всяка ситуация, щастие

Бъдете реалисти

Когато ви се случи нещо неприятно, "отстъпете" крачка назад. Бъдете реалисти за ситуацията, в която сте изпаднали. Всеки човек има неприятности; няма хора без проблеми, няма хора, на които се случват само добри неща. Приемете лошото като част от живота. Така ще избягате от ситуация, в която се самосъжалявате.

Търсете малките парченца щастие всеки ден

Ежедневно около нас се случват десетки хубави неща. Просто трябва да се научите да ги улавяте, да ги забелязвате и осмисляте. Разгледайте света около себе си такъв, какъвто е. И не се страхувайте да се усмихвате дори на улицата, дори когато сте сами. Тези малки, откраднати усмивки, ще направят деня ви по-цветен и ще ви помогнат по-лесно да посрещате неприятности.

Вижте също:

Заредени с оптимизъм - защитени от болести >>>

5 съвета за неповторима сутрин >>>

Тест: Какво е емоционалното ви състояние в момента>>>

07.03.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 правила за щастие във всяка ситуация".

Още от "Психология"

Сенките на душата

Сенките на душата

Временните колебания в настроението и депресивните състояния са нормални. Това състояние на духа няма нищо общо с истинската депресия като болест. Тя е нещо по-различно от лошото настроение.

Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

Едва ли всички жени ще доживеят 101-годишна възраст на британската кралица-майка, която прекара на земята два пъти по-дълго време от съпруга си Джордж VI. Тя е един от примерите, че жените надживяват мъжете.

Чувствителни ли сте към капризите на времето?

Чувствителни ли сте към капризите на времето?

Напоследък резките промени във времето станаха нещо обикновено. Днес напича силно, утре вали и е студено, на другия ден отново са жеги... А не са малко хората, които са изключително чувствителни към тези аномалии.