18 съвета, с които ще промените живота си

0 коментара0/5

Можете да подобрите изхода от всяка ситуация. Просто използвайте някои от тези 18 съвета, с които ще промените живота си.

18 съвета, с които ще промените живота си
18 съвета, с които ще промените живота си © Сн.: iStock.com

1. КОГАТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ СРЕЩАТЕ С НЯКОГО, опитайте се да забележите цвета на очите му докато му се усмихвате. Това може да е поглед, продължил секунда или две повече, но на хората им прави впечатление.

2. ХОРАТА СА ПО-СКЛОННИ ДА СЕ СЪГЛАСЯТ ДА ИЗПЪЛНЯТ ВАША МОЛБА, ако първо ги помолите да направят нещо по-просто. (Постепенното ангажиране кара хората да си мислят, че ги харесвате). 

3. АКО ПОМОЛИТЕ НЯКОГО ДА ВИ НАПРАВИ МАЛКА УСЛУГА,когнитивният дисонанс ще го накара да повярва, че тъй като той е направил тази услуга, следователно той трябва да ви се хареса (Бен Франклин).

4. АКО ЗАДАВАТЕ НА НЯКОГО ВЪПРОС и той ви отговаря само частично, просто изчакайте. Ако останете мълчаливи и поддържате контакт с очите, той обикновено ще продължи да говори.

5. ДЪВЧЕТЕ ДЪВКА, когато ви предстои ситуация, която ще ви накара да сте нервен, като публично говорене или бънджи скокове. Ако се „яде“ нещо, нашият мозък си мисли „Не бих ял, ако съм в опасност. Така че, явно не съм в опасност.“

6. КОГАТО ИЗУЧАВАТЕ ИЛИ НАУЧАВАТЕ НЕЩО НОВО, разкажете на приятели за него. Оставете ги да задават въпроси. Ако сте в състояние да обясните нещо добре, то вие го разбирате.

7. ХОРАТА НЯМА ДА СИ СПОМНЯТ ТОВА,което сте казал, а как сте ги накарал да се чувстват.

8. ПРЕДИ ИНТЕРВЮ е препоръчително предварително да промените вашето психологическо състояние. Кажете си: „Познавам тези хора през целия си живот. Ние сме стари приятели. Нямам търпение да ги видя“. Визуализирайте опита, ръкуването, осъществяването на контакт с очите, разговора. Кои неща нямате търпение да им кажете? Заемете отворена поза… поставете краката си един до друг, ръцете сложете на бедрата си, изправете назад раменете и се усмихвайте, докато го правите. Това може да звучи като клише, но вие сте отговорни за своето собствено психологическо състояние и силата на внушението е голяма.

9. АКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАСТАВИТЕ да бъдете наистина щастлив и развълнуван да видите други хора, те ще реагират по същия начин по отношение на вас. Това невинаги се случва от първия път, но определено ще се случи на следващия.

 

Вижте също:

10 рецепти за прекрасен ден>>>

Останете позитивни дори във време на криза!>>>

Познавате ли правилата на щастието?>>>

 

18 съвета, с които ще промените живота си

 

10. КОГАТО ХОРАТА СА ВИ ЯДОСАНИ, а вие оставате спокоен, ще ги ядосате още повече и дори ще ги е срам от това по-късно.

11. АКО ИМАТЕ ТОПЛА РЪКА, когато се ръкувате с някого, веднага се превръщате в човек, който е по-желан за разбирателство. 

12. ХОРАТА ИМАТ ИЗВЕСТНА ПРЕДСТАВА ЗА СЕБЕ СИ и ще се борят със зъби и нокти да се придържат към нея. Използвайте тази информация разумно. Можете да накарате хората да не ви харесват, ако атакувате техния образ за себе си.

13. ФАЛШИВО ПРИПИСВАНЕ НА ВЪЗБУДА. Когато излезете с някого на първа среща, заведете го някъде на вълнуващо място, където да получи сърцебиене, например влакче в увеселителен парк или филм на ужасите. Това вдига неговия адреналин и той остава с впечатлението че го забавлява не толкова самата дейност, а това, че му е забавно с вас.

14. КЛЮЧЪТ КЪМ УВЕРЕНОСТТАе да се разхождате в една стая, предполагайки, че вече всеки ви харесва.

15. ФИЗИЧЕСКИТЕ ЕФЕКТИ ОТ СТРЕСА (учестеното дишане, сърдечния пулс и др.) са същите като физическите ефекти от смелостта. Така че, когато вие се чувствате стресирани от някоя ситуация, веднага я преформулирайте: тялото ви се подготвя за смелост, то не чувства стрес. Установено е, че ще се чувствате по-добре, когато една стресова ситуация я оцените като предизвикателство, а не като заплаха.

16. ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ХОРАТА, с които току-що сте се запознали с името им. Хората обичат да се обръщат към тях по име и това ще създаде чувство на доверие и приятелство веднага.

17. АКО СЕ УСМИХНЕТЕс най-широката усмивка, която можете, вие автоматично ще се чувствате по-щастливи.

18. ХОРАТА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАЯСНО със собственото си чувство за допир. Ако някой (представител на противоположния пол) „случайно“ допре коляното си до вашето, той определено знае, че то е там.  

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "18 съвета, с които ще промените живота си".

Още от "Психология"

Лесно ли ви нараняват?

Лесно ли ви нараняват?

Колко често се появяват сълзи на очите ви? И защо? Колко често мислите как зле са се отнесли с вас близките ви? И какъв беше смисълът да го правят?

6 начина да се справите с манипулатор

6 начина да се справите с манипулатор

Всеки от нас се е сблъсквал с манипулатори. А понякога в живота ни трайно се е настанил поне един такъ човек, който се опитва да управлява живота ни по един или друг начин. Вижте 6 начина да се справите с манипулатор.

Нагаждате ли се към околните?

Нагаждате ли се към околните?

Обикновено хората са два типа – такива, които се нагаждат и бързо се адаптират към заобикалящата ги обстановка и такива, които не се променят спрямо ситуацията и отстояват индивидуалността си. От кой тип сте вие?