10 съвета за щастие от Лучия Джованини

От 0 коментара0/5

„Ако има нещо между хората по света, то това е мечтата за щастие“, казва Лучия Джованини. Вместо да търсим щастие, да действаме, за да сме удовлетворени, сами сме пречка на себе си. Щастието обаче е постижимо. Вижте 10 съвета за щастие от психолога Лучия Джованини.

Лучия Джованини
Лучия Джованини

Лучия Джованини е член на Американската асоциация по психология, обучава в нестинарство, преподава духовен и трансформационен коучинг, работа с дъха, специалист е по техниките на медитация и е бивш модел.

По време на честите си пътувания в Азия, Африка, Латинска Америка и Океания се е учила от духовни водачи, предали й уникални техники и методи за себепознание, често пазени в тайна.

Работата й съчетава традиционна психология, мотивационни практики и антични ритуали, а семинарите й са посещавани от хиляди хора по света.

 

На 27 юни в София Лучия Джованини организира първия в България уъркшоп с практически съвети и техники за всяка сфера от живота. На него тя ще посочи как да преодолеете стреса, да развиете истинско самоуважение, да създадете емоционални връзки и да получите работата, която желаете и още много други неща...

 

Регистрации за участие може да бъдат направени онлайн през платформата sabitie.bg   или на място в Ellinor`s House(София, ул. „Цар Асен“ 33).

 

Повече информация следете в страницата на събитието във Facebook   или на официалната страница: http://lucia-giovannini.blogspot.bg

 

Билети за събитието на sabitie.bg

 

1. Прегърнете промяната

Лучия казва „Ако в живота има нещо постоянно, нещо сигурно, то това е промяната“. Тя е част от живота – както на биологично, така и на емоционално ниво. Трябва да я приемете, за да в животът балансиран и щастлив. Не се колебайте да направите промени, ако усещате, че не сте щастливи, ако сте стресирани, или отношенията у дома/ на работа не вървят. Промяната ви помага да израствате и да се развивате като хора, а това ви прави по-щастливи.

2. Камбаната на осъзнаването

Виетнамският монах Тич Хат Хан създава движение, наречени „Mindfulness Bell” в превод – Камбана на осъзнаването. В неговия манастир в Южна Франция през определени интервали бие една камбана. Когато чуе нейният звук, всеки трябва да спре каквото прави и да направи няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Така хората са подтиквани да насочат вниманието си към настоящето, към себе си. Това е осъзнаването, което ви води към промяната. Лучия съветва всеки да прави следното полезно упражнение: "Навийте алармата на телефона си да звъни през 3-4 часа. При всяко звънене вдишайте дълбоко. Това ще намали стреса, а осъзнаването на емоциите ще ви помогне да се освободите от блокажите."

3. Опознайте себе си

Животът на хората днес е вглъбен в материалното, а духовното остава на заден план. Грижите се за колата си, но не отделяте време за себе си, за почивка и за щастие. Бързането се е превърнало в начин на живот. И въпреки това човек не наваксва със задачите. Изчерпвате енергията си, а това ни пречи да сте щастливи, не търсите смисъла, не търсите хармонията. Насочете вниманието си отвън навътре, научете се да осъзнавате и така ще постигнете щастието.

4. Допринесете за щастието си

Човек е истински щастлив, ако допринася със собствените си действия за щастието, казва Лучия Джованини. Щастието е следствие от правилните действия. А действията помагат да натрупате емоционален и умствен капитал и да израствате. Да градите живота си според собствените си желания.

5. Списък на благодарността

Всеки ден ви се случват куп позитивни неща, които обаче сякаш не забелязвате. За да намирате щастието в малките неща, Лучия Джованини съветва да направите списък с поне 20 неща, за които сте благодарни – хора, емоции, дори материални неща, места, храни и т.н. Прочитайте бавно списъка поне 5 пъти на ден.

6. Не спирайте да мечтаете

Независимо от успехите или неуспехите си, никога не спирайте да мечтаете. „Мечтите изрязяват най-съкровените ни ценности, онова, в което вярваме, разкриват какви сме“, казва Лучия Джованини. Човек трябва винаги да мечтае – без спиране, без страх. И да следва мечтите си, без да се крием зад различни оправдания, намерени в себе си, обстоятелствата или другите.

7. Медитирайте

Медитацията е начин да останем насаме със собствените си мисли, да насочите вниманието си навътре, за да постигнете душевен мир. „Медитацията не е бягство от реалността. Тя е начин да погледнете на нея с нови очи. Медитацията помага да разграничим себе си от токсичните послания, да се отскубнем от спиралата на негативните мили“, казва Лучия Джованини.

8. Грешете с гордост

„Не сме непогрешими и затова имаме право да сбъркаме и да правим грешки, без това да навреди на самоуважението ни“, пише Лучия Джованини в своята книга „Толкова различен живот“. Грешките са част от пътуването на всеки човек към щастието, тя са част от промяната и личностното израстване.

9. Прощавайте

Гневът и негативните емоции, които таите към някого ви изяждат отвътре. Затова Лучия Джованини съветва да се научим да прощаваме. Напишете писмо на някого, в което изразявате желанието си за прошка. Или пък застанете пред огледалото, „погледнете се в очите и се съсредоточете в тях. Казват, че очите са огледало на душата“. Тогава произнесете думи на опрощение, например: „Мамо, прощавам ти, защото си ме пренебрегвала.“

10. Открийте пътя си и го следвайте

Пoнякога човек сам успява да намери пътя към щастието и пълноценния живот. Друг път обаче има нужда от правилните практически насоки. Тук на помощ идват хора като Лучия Джованини, които успяват да ни отклонят от пътя на самоиндуцираното страдание в посока на градивното развитие и постигане на щастието. Помагат ни сами да намерим пътя на пълноценното и позитивно живеене и да се научим да не е отклоняваме от него.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 съвета за щастие от Лучия Джованини".

Още от "Психология"

Какво печелите, когато сте добри с другите?

Какво печелите, когато сте добри с другите?

Когато човек е добър и помага на останалите хора, това се отразява положително не само на тях, но и на самия него. Вижте кои са изненадващите ползи от добротата.

Управление на стреса

Управление на стреса

Сякаш вече го познаваме - намираме бързо симптомите и едновременно с това следим за всяка нова тенденция или новост в борбата с последиците му.

7 неща, за които не дължите обяснение

7 неща, за които не дължите обяснение

Замисляли ли сте се колко хора живеят живота си, подчинявайки се на нечии чужди правила и давайки обяснение за всяко свое решение? Замисляли ли сте се, че именно вие може да сте от тези хора?