10 неща, за които ще съжалявате, когато остареете

0 коментара0/5

Има ли нещо, за което съжалявате, че не сте направили, докато сте били по-млади? Вижте 10 от нещата, за които много хора съжаляват, когато остареят.

10 неща, за които ще съжалявате, когато остареете
 © istockphoto.com

Човек трябва да е горд с изборите, които прави. Но често се случва да се обърнем назад и да си кажем "Това можех да направя по различен начин". С годините тези съжаления се натрупват, защото зрялата възраст има повече ограничения от младостта. Вижте 10 неща, за които ще съжалявате, когато остареете.

1. Ще съжалявате, че не сте взимали сами решенията си

Всяка възраст има своите ограничения и недостатъци. Когато човек е млад, той е малко или много зависим от възрастните. Важно е младите хора сами да взимат решенията си, за да носят цялата отговорност за успехите и неуспехите си и да не си мислят "Ами ако...".

щастие, жена

Вижте също:

18 съвета, с които ще промените

живота си >>>

 

2. Ще съжалявате, че не сте научили нов език

Когато човек е млад, той по-лесно възприема и запомня нови неща. Това важи разбира се и за новите езици. С годините не само че паметта не е толкова услужлива, но и времето все не достига.

3. Ще съжалявате, че не сте напуснали работата, която мразите

С годините отговорностите се се натрупват и човек по-трудно може да се реши да смени работното място. Затова, ако мразите работата си и сте млади, не се страхувайте да я смените. Сега е моментът да намерите своето място.

7 знака, че работата вреди на здравето ви >>>

работа, работно място

4. Ще съжалявате, че сте сдържали емоциите си

Когато сте млади, не бива да криете чувствата си. Смейте се, плачете, радвайте се, не се страхувайте дори да сте гневни. Когато човек има семейство и деца, трябва вече да мисли как начина на изразяване на емоции влияе на околните и как може да им навреди.

5. Ще съжалявате, че сте поддържали връзка с някои приятели

Когато човек е млад, той има много приятели. Не всички от тях са истински, но някак не се обръща внимание на това. С годините ще намирате по-малко време за тях. Около вас може би ще останат по-малко но по-истински приятели. И тогава ще разберете, че посредствените приятели просто нямат място в живота ви.

приятелство

Вижте също:

5 вредни приятелства >>>

 

6. Ще съжалявате, че сте се влияели от чуждото мнение

Имиджът е важен в младостта. С годините обаче чуждото мнение има все по-малко значение. Няма значение какво хората мислят и говорят за вас. Правете това, което обичате, без да се интересувате какво говорят останалите.

7. Ще съжалявате, че не сте оценявали малките неща

В младостта човек е забързан и рядко спира, за да оцени малките неща в живота. Намерете време да кажете "Обичам те" на любим човек, намерете време да гледате залеза и изгрева, пътувайте, опознавайте, ескпериментирайте, научете се да виждате красивото дори в най-лошата ситуация.

семейство, щастие

8. Ще съжалявате, че не сте рискували

Младостта е време да рискувате и да експериментирата, защото отговорностите са по-малко, а мястото за грешка - по-голямо

9. Ще съжалявате, че сте се тревожили за дреболии

Когато човек е млад, той не щади нервите си. Ядосва се лесно, избухва бързо и смята, че си заслужава да се ядосва за всичко. С годините обаче все по-малко неща правят впечатление. Човек осъзнава за колко малко от нещата си заслужава да се ядосва. И тогава поглежда назад и си казва "Защо съм се ядосвал/а толкова много тогава".

щастие

Вижте също:

4 правила за щастие във всяка ситуация >>>

10. Ще съжалявате, че не сте прекарвали повече време с любимите хора

Не се знае колко време ни остава на тази земя. Или колко време остава на близките ни хора. Затова прекарвайте повече време с тях - и то не само като количество, но и като качество. Забавлявайте се, смейте се, опознавайте се, разказвайте си истории. Всичко това ще са ценни спомени, които ще имате завинаги.

03.10.2016/ Радослава Михайлова

 

Още от "Психология"

5 неща, които се променят, когато започнете да вярвате в себе си

5 неща, които се променят, когато започнете да вярвате в себе си

Човек трябва да умее да вярва в себе си и в собствените си сили, способности. Това е ключът към щастливия и успешен живот. Разберете кои 5 неща се променят, когато човек започне да вярва в себе си.

Как  да разпознаем насилника до себе си?

Как да разпознаем насилника до себе си?

Как можем да разпознаем насилника до себе във връзката си - днес ти казва, че си единствената и най прекрасната жена..а утре…наранява!!!

Завистта – приятел или враг?

Завистта – приятел или враг?

Приятелката ти има щастлив брак, а ти все още си сама. Колежка ти получава повишение, а теб те забравят. Братовчедка ти вече e призната дизайнерка, а твоята детска мечта да станеш дизайнер не се е сбъднала.