Променливо време?! Как да предпазим децата от вирусите?

0 коментара0/5

Честите промени във времето, на които ставаме свидетели напоследък отслабват имунитета на всеки от нас. Миналата седмица имахме температури под минус 10 градуса, а тези дни термометърът показва вече 10 градуса над нулата.

Променливо време?! Как да предпазим децата от вирусите?

При тези температурни амплитуди силно застрашени са най-малките деца, защото тяхната имунна система все още е неукрепнала. Освен от изпотяване, последвано в повечето случаи от преохлаждане  и разболяване, малчуганите са постоянно подложени на риск от заразяване в детските заведения и площадки. Tе са идеалната „жертва” на вирусните заболявания, предавани по въздушно-капков път.

Всяка майка иска здрави, силни и енергични деца през цялата година. За целта е нужно да предприемем няколко лесни стъпки, за да повишим защитните сили на детския организъм. Наред с приема на достатъчно разнообразна и богата на витамини и минерали храна, топлите дрехи в студените дни и честите разходки на чист въздух, вашият малчуган се нуждае от допълнително подсилване на имунитета, за да се справи с многобройните причинители на инфекции, на които е подложен ежедневно.

Един изцяло природен комплекс, който успешно може да помогне за изграждането на по-устойчив имунитет срещу настинките и грипа е именно – комбинацията от черен бъз, шипка и бета глюкани.

Народният лечител Петър Димков преди години беше написал, че една от най-мощните билки, която расте по българските земи, е именно черният бъз. Още от далечни времена тази билка е била основен метод за лечение на кашлица и инфекции. Когато към черния бъз се прибавят и шипката и бета глюканите, се получава мощен противовирусен и противогрипен ефект чрез подпомагането на естествената защита на организма. Ефектът се свежда основно до това, че вирусът не може да се фиксира върху клетката и при това положение той не може да проникне и да се размножава. Другият механизъм, по който действа тази тройна комбинация е, че се стимулират някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно подтискат и унищожават причинителите на инфекции – било то вируси или бактерии.

Променливо време?! Как да предпазим децата от вирусите?

Когато се приемат под формата на сироп, трите природни съставки представляват мощен имуностимулатор, който подсилва имунитета на вашето дете, без прекомерно да се натоварва неговия организъм. Предимството на сиропа Марсианци ИмуноФорте е, че са спазени максимално точно пропорциите на всяка от тях - висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин C, за да се постигне нужния имуностимулиращ ефект. Освен това съставът е изчистен от изкуствени оцветители, аспартам, консерванти и глутен, което го прави подходящ и за малките деца над 1 година.

Сиропът  е подходящ както за интензивна, така и за ежедневна употреба при първи симптоми на грип и настинка, по време и след терапия с антибиотик, с цел възстановяване на имунната система и избягването на повторна инфекция.

Още от "Полезно"

Без повече болка в ставите! Научи как тук!

Без повече болка в ставите! Научи как тук!

Бръчки, увиснала кожа, скованост и болка в ставите... всичко това е продиктувано от понижения с възрастта синтез на колаген и хиалуронова киселина.

4 причини, заради които се разболявате по време на път

4 причини, заради които се разболявате по време на път

Болни по време на пътуване – какъв по-кошмарен сценарий? Защо всъщност човек се разболява именно, докато си почива? Дали всичко е въпрос на лош късмет или има и друго? Вижте 4 причини, заради които се разболявате по време на път.

Маслото, благословено от Ватикана

Маслото, благословено от Ватикана

Семейството на Терезия Райтзамер вече 650 години пази чудотворна рецепта за билкова смес, която лекува рани и изгаряния. Лекарите от отделението по съдова хирургия в Бургас лекуват трудно зарастващи рани с Терезиенойл.