Ваканция без досадни насекоми

2 коментара3/5

Най-ефективното и използвано средство за предпазване от тях са репелентите – препарати за лична употреба, с максимално дълготраен ефект на действие – от 3 до 6 часа.

Репелентите са специфични вещества, които се нанасят директно върху кожата, за да отблъскват паразитите – комари, кърлежи и други кръвосмучещи. Те са най-ефективното и използвано средство за предпазване от ухапване на насекоми, но все още не достатъчно познати у нас.

OFF! е серия репеленти, базирани на активната съставка DEET, разработена по поръчка на Американското министерство на отбраната за защита срещу хапещи насекоми при военни операции в джунглата, в последствие усвоено за гражданска употреба. Независимо дали планирате почивка на морето или край езеро, дълга разходка из гората или барбекю с приятели във вашия двор, вероятно ще имате нужда от OFF! репелент. Продуктите на OFF! се предлагат в няколко удобни формата.
 

 

  • OFF! Аерозол против комари защитава Вашата кожа, без да я омазнява или да оставя петна по дрехите. Еднократно нанасяне е достатъчно, за да защити кожата ви в продължение на 4-6 часа. Може да се употребява директно върху дрехите.
     
  • OFF! Лосион осигурява ефективна защита срещу комари, без да омазнява кожата, като я хидратира и ароматизира приятно. Сега още по-удобен за употреба в нова опаковка под формата на лосион, защитава кожата ви в течение на 4-6 часа.
     
  • OFF! Scudo Аерозол е уникален продукт от серията с най-висока концентрация на активната съставка DEET (30%), който ви предпазва не само от комари, но и срещу ухапвания от кърлежи, конски мухи и др. насекоми. Действа от 3-6 часа според вида насекоми и се препоръчва за употреба сред природата, около водни пространства и всички места с висока концентрация на досадни насекоми. 

2 коментарaДобави коментар »

madambujule

От madambujule13.07.2011, 13:45 ч.

Да, има и такива репелентни лепенки, които се слагат на дрехата и никакви комари не могат да те доближат.. или не искат :) Стават и за бебета.. слагате на количката и край с комарите

Виж всички коментари за "Ваканция без досадни насекоми".

Още от "Полезно"

Какво издава мястото, на което ни излизат пъпки?

Какво издава мястото, на което ни излизат пъпки?

Има ли значение дали пъпки ви се появяват на челото брадата или страните? Вижте какво издава мястото, на което ни излизат пъпки.

Засилете имунната система преди да дойде грипната вълна

Засилете имунната система преди да дойде грипната вълна

Грипната вълна се очаква след Нова година - в средата на януари или началото на февруари. Затова хората трябва да вземат мерки за укрепване на имунната система.

Гинко Билоба и Гроздово семе- идеалната комбинация

Гинко Билоба и Гроздово семе- идеалната комбинация

Екстрактите Гинко Билоба и Гроздово семе - идеалната комбинация при затруднена концентрация, сърдечно-съдови проблеми и студени крайници