Ваканция без досадни насекоми

2 коментара3/5

Най-ефективното и използвано средство за предпазване от тях са репелентите – препарати за лична употреба, с максимално дълготраен ефект на действие – от 3 до 6 часа.

Репелентите са специфични вещества, които се нанасят директно върху кожата, за да отблъскват паразитите – комари, кърлежи и други кръвосмучещи. Те са най-ефективното и използвано средство за предпазване от ухапване на насекоми, но все още не достатъчно познати у нас.

OFF! е серия репеленти, базирани на активната съставка DEET, разработена по поръчка на Американското министерство на отбраната за защита срещу хапещи насекоми при военни операции в джунглата, в последствие усвоено за гражданска употреба. Независимо дали планирате почивка на морето или край езеро, дълга разходка из гората или барбекю с приятели във вашия двор, вероятно ще имате нужда от OFF! репелент. Продуктите на OFF! се предлагат в няколко удобни формата.
 

 

  • OFF! Аерозол против комари защитава Вашата кожа, без да я омазнява или да оставя петна по дрехите. Еднократно нанасяне е достатъчно, за да защити кожата ви в продължение на 4-6 часа. Може да се употребява директно върху дрехите.
     
  • OFF! Лосион осигурява ефективна защита срещу комари, без да омазнява кожата, като я хидратира и ароматизира приятно. Сега още по-удобен за употреба в нова опаковка под формата на лосион, защитава кожата ви в течение на 4-6 часа.
     
  • OFF! Scudo Аерозол е уникален продукт от серията с най-висока концентрация на активната съставка DEET (30%), който ви предпазва не само от комари, но и срещу ухапвания от кърлежи, конски мухи и др. насекоми. Действа от 3-6 часа според вида насекоми и се препоръчва за употреба сред природата, около водни пространства и всички места с висока концентрация на досадни насекоми. 

2 коментарaДобави коментар »

madambujule

От madambujule13.07.2011, 13:45 ч.

Да, има и такива репелентни лепенки, които се слагат на дрехата и никакви комари не могат да те доближат.. или не искат :) Стават и за бебета.. слагате на количката и край с комарите

Виж всички коментари за "Ваканция без досадни насекоми".

Още от "Полезно"

10 знака, че имате проблеми със здравето

10 знака, че имате проблеми със здравето

И вие ли сте от хората, които не обръщат внимание на здравето си, освен, ако не се появят сериозни симптоми на дадено заболяване? А притежавате ли някой от следните знаци, че имате проблем със здравето?

 ОН КЛИНИК - София

Погражи се за себе си! Как се "обаждат" хемороидите?

Лечението е бързо и неоперативно в ОН КЛИНИК - София, Варна и Бургас

Маслото, благословено от Ватикана

Маслото, благословено от Ватикана

Семейството на Терезия Райтзамер вече 650 години пази чудотворна рецепта за билкова смес, която лекува рани и изгаряния. Лекарите от отделението по съдова хирургия в Бургас лекуват трудно зарастващи рани с Терезиенойл.