Най-добрите мобилни приложения за медитация

0 коментара0/5

Медитацията е вид релаксация, която се отразява добре най-вече на вашето психическо състояние. Медитацията се бори със стреса и влияе положително. Вижте кои са най-добрите мобилни приложения за медитация.

Най-добрите мобилни приложения за медитация
 © iStock

Едва ли има човек, който да не е запознат с ползите от медитацията, но колко от нас реално опитват да „изключат” съзнанието си дори за кратко? В забързаното ежедневие медитацията е необходимост и един от най-силните ви съюзници в борбата със стреса и напрежението.

Хроничният стрес може да бъде причина за редица заболявания, а за съжаление повечето хора подценяват тази опасност. Постоянният стрес влияе зле не само на физическо ниво, но и на психическото здраве на човек.

Медитацията от своя страна е мощно средство, което ни помага да се погрижим за себе си. Медитацията позволява на тялото ни да почива, да се възстановява и подмладява.

От колко време за медитация се нуждаете?

Няма еднозначен отговор, който да бъде приложим за всички хора. Всички сме различни и нуждите ни се различават от тези на останалите. Дори само 5 минути контролирано дишане могат да ви накарат да се чувствате по-добре. Първоначално опитайте да седнете неподвижно и да запазите ума си спокоен само за минута. Това никак не е лесна задача. Ако успеете, бавно увеличавайте времето всеки ден.

Холистично лекуване според зодията >>>

За да се отдадете по-лесно на медитацията и за да се възползвате максимално от нейните ползи, вижте кои мобилни приложения за медитация могат да ви помогнат:

Inscape

Мобилното приложение за медитация Inscape предлага разнообразни медитационни техники, които ще ви помогнат да „изключите” ума си - без значение дали сте начинаещ или вече имате опит в медитацията. Приложението има и съдържание, което насърчава здравословния начин на живот, намаляването на стреса, увеличаването на производителността, повишаването на емоционалната интелигентност, по-качествения сън и други. Това мобилно приложение за медитация е съсредоточено върху постепенното развитие и има три основни техники за медитация: фокус, осъзнатост на ума и мантра, което означава, че вие може да намерите най-подходящата техника за вас.

Headspace

Мобилното приложение Headspace се отличава с гласа на Анди Пуддикомби – бивш будистки монах. Всеки ден в приложението се добавя нова информация за медитация, основана на 10-годишния опит на Пуддикомби, добит в манастирите в Азия. Освен на ежедневни медитации Headspace обръща внимание и на дейности като ходене, готвене и колоездене.

Добави описание

Buddhify

Мобилното приложение предлага над 80 медитационни тракове, включващи над 11 часа съдържание. Мелодиите са подходящи както за медитация за сън, така и за успокоение, докато пътувате до работното място, например.

Медитация за деца - техника с камъчета >>>

Calm

Мобилното приложение за медитация Calm предлага както успокояващи мелодии/звуци, вдъхновени от природата, така и различни картини (езеро, облаци). Това е перфектният фон, за да може човек да се отпусне и да се отдаде на медитация. Приложението също така има различни сесии за медитация.

Sattva

Въпросното мобилно приложение предлага медитация под ръководство с участието на звуци, като следи сърдечната честота преди и след сеансите. Също така Sattva ви помага да проследите как медитацията подобрява вашия живот. Освен това приложението разполага с таймер, с който може да следите колко време сте медитирали. Раздават се и награди с трофеи, когато човек достигне важен етап. Идеята за статистики и награди може да е антитеза на онова, което очаквате от медитацията, но за някои това е допълнителен стимул да продължават с практиката.

14.06.2017/Милена Алексиева

Още от "Полезно"

Маслото, благословено от Ватикана

Маслото, благословено от Ватикана

Семейството на Терезия Райтзамер вече 650 години пази чудотворна рецепта за билкова смес, която лекува рани и изгаряния. Лекарите от отделението по съдова хирургия в Бургас лекуват трудно зарастващи рани с Терезиенойл.

Грижа за жената в менопауза

Грижа за жената в менопауза

Нов продукт се грижи за жената в менопауза.

Какво е Тисилин Клийнс?

Какво е Тисилин Клийнс?

Тисилин Клийнс е пречистваща програма щадяща и същевременно мощна по отношение пречистването на черния дроб.