МЦ „Оксилайф“ – София разполага с уникален ултразвуков скенер

0 коментара0/5

Медицински център „Оксилайф – София”, разположен в полите на Витоша, предлага съвременна апаратура и отлични специалисти, за да подобри качеството на здравеопазването у нас и да се доближи до световните стандарти в медицината.

МЦ „Оксилайф“ – София разполага с уникален ултразвуков скенер

МЦ  „Оксилайф – София” разполага с уникалния ултразвуков скенер Acuson S 2000 – ABVS на SIEMENS, предназначен основно за изследване на млечна жлеза.

Ракът  на млечната жлеза е доказано социално- значимо заболяване с висок градиент на заболеваемост и смъртност сред жените в световен мащаб, както и у нас. По последни данни на Националния онкологичен регистър, а и според  световните статистики, се очертава ясно изразена тенденция към повишаване на заболеваемоста от това тежко заболяване и трайната му тенденция към поява в по-млада възраст.

Медицински център „Оксилайф-София': За по-качествен животЗатова МЦ „Оксилайф“ – София ви приканва да отделяте повече време и внимание на своето здраве. Прегледът веднъж годишно може да помогне да бъдат уловени всякакви аномалии навреме, което е ключов фактор за справяне с рака на гърдата.

Ултразвуковият  метод при диагностиката на заболяванията на млечната жлеза се явява задължителен, като доуточняващ след мамографско изследване и основен при млади жени и жени, провеждали продължително лечение с ХЗТ (хормоно-заместителна терапия).


Какво представлява Acuson S 2000 – ABVS на SIEMENS?

Това е високотехнологичен ултразвуков апарат от най- ново поколение, окомплектован  с всички технологични и софтуерни приложения. Разполага с 4 вида различни сонди.
 

Медицински център „Оксилайф-София" - за по-качествен живот
 

Какви изследвания могат да се извършват на този апарат?

 • С високочестотната сонда / до 18 МНz / - изследвания на щитовидна жлеза, млечни жлези, плевра, гръдна стена, заболявания на опорно двигателния апарат , съдова диагностика , тестиси и други.
 • С кардио- сондата – морфологично и функционално изследване на сърдечно- съдовата система с мониториране.
 • С абдоминалната сонда – изследвания на коремни париенхимни органи , органи на малкия таз и бъбреци с контрастно-усилена томография /КУЕ/ и доплер.
 • С ендоректална сонда – простата, женска полова система, пикочен мехур.


Кое е уникалното на този апарат ?

Автоматичният трансдюсер за сканиране на млечните жлези  в три или пет проекции  с общ брой срезове от 900 до 1340  за всяка млечна жлеза с възможност за 2- и 3D -реконструкция, автоматично локализиране  на възможни болестни структури.
 

Какви са предимствата на ултразвуковото сканиране на млечните жлези?

 • Безвредност -няма рентгеново лъчение.
 • Няма болезнено или неприятно притискане /компресия/ на гърдата
 • Висока сензитивност и специфичност.
 • Точна локализация в 3D и  възможност за архивиране на образите.  
 • Дистационно разчитане от повече от един специалист.

Медицински център „Оксилайф-София" - за по-качествен живот

По отношение на диагностиката на млечната жлеза, екипът се състои от известни специалисти от СБАЛО – ЕАД, София, който е Референтен център за диагностика, лечение и проследяване на пациенти с рак на млечната жлеза. Сред тях е доц. д-р Красимир Катерински, н.с. І ст., бивш началник на Клиниката по образна диагностика при СБАЛО – ЕАД,
София, член на Инициативния комитет за изграждане на Национална скринингова програма за рак на млечната жлеза, член на ESO и ECR.
 

МЦ „Оксилайф“ – София предлага следните програми:

 • скрининг за рак на млечна жлеза
 • скрининг за жени – щитовидна жлеза, коремни органи, малък таз
 • скрининг за мъже – щитовидна жлеза, простата, тестиси
 • ехокардиография
 • диагностика на бъбреци, отделителна система.

Eкипът от специалисти се надява, с помощта на единствената в България (работеща) модерна апаратура, да даде възможност на всички да подобрят качеството си на живот!

Телефон за контакти: 02/494 08 00

Dдрес: 1404 София, жк „Манастирски ливади-Б“, бл. 65, сграда „ЕВРОЦЕНТЪР“

e-mail:  info@oxylife-sofia.com

www.oxylife-sofia.com

Още от "Полезно"

Победете болката и безпокойството!

Победете болката и безпокойството!

Болката е най-честият и спешен симптом, а безпокойството изостря усещането за болка.

Правила за интимен тоалет

Правила за интимен тоалет

В различни периоди от живота си жената трябва да се съобразява с различни условия за спазване на интимна хигиена.