Кои храни са подходящи за здрав сън

0 коментара0/5

Кои храни са подходящи за здрав сън

Запознайте се с някои от естествените приспивателни и техните качества

За да функционира нормално, организмът ни се нуждае от сън. Докато спим тялото ни се регенерира, а мозъкът преработва събитията от изминалия ден. Добрият сън ни зарежда с енергия, позитивно настроение и ни помага да се справим с умората и изтощението. Вредните ни хранителни навици и забързаният начин на живот обаче често предизвикват безсъние. Как да си помогнем?

Ето няколко храни и напитки, с помощта на които можем лесно да се пренесем в Света на Морфей и да подарим нужната нощна почивка на организма си.

1. Банани

Бананите са признат натурален помощник в регулацията на съня, защото съдържат аминокиселината триптофан, която подпомага за покачване на нивото на серотонина, познат още като хормон на щастието. Бананите съдържат още магнезий и калий, които спомагат за добрия сън. Един банан час преди лягане гарантира по-лесно заспиване.

2. Бадеми

Бадемите са богати на магнезий, който се грижи за равновесието на нервната и мускулната система. В допълнение, са богати и на протеин, позволяващ да се запази постоянно ниво на захар в кръвта през цялата нощ. Протеинът е причината нашето тяло да превключва от режим на готовност в режим на покой.

3. Билкови чайове

Повечето, но не всички, билкови чайове не съдържат танин и кофеин съставки, които не влияят добре на организма преди сън. За да неутрализираме ефекта им, ако все пак изберем чай, който съдържа танини, можем просто да добавим прясно мляко.
Чаят от лайка успокоява, регулира храносмилането и функцията на бъбреците. Чаят от маточина успокоява нервите, подобрява съня и намалява болката. Може да ги комбинираме с мед, който също действа успокоително.

4. Млечни продукти

Чаша топло прясно мляко преди сън или кофичка кисело не само ще ни помогнат да заспим, но и ще ни успокоят, прогонвайки мрачните мисли. Млечните продукти са богати на калций, който е пряко свързан с фазите на съня.

За максимална наслада от ефекта на натуралните приспивателни, потъвайки в царството на съня, препоръчваме да ги комбинираш с матрак, който да те накара да се почувстваш като истинска принцеса. Такъв е Riviera by Pierre Cardin от Magniflex.

Pierre Cardin от Magniflex

Усещането за стил и естетика могат да допълнят висококачествения комфорт, без да е нужно да се прави компромис между двете. Riviera by Pierre Cardin от Magniflex е с модерна визия и класическа елегантност, които се преплитат с умерена твърдост в двулицевия модел. От едната страна получаваш мекота и комфорт, благодарение на 2 см Мемори пяна, а от другата – дишащите хипоалергични влакна и слоят пяна се грижат за правилната, ортопедична опора на тялото.

Добави описание

Оригиналният дизайн на калъфа от Pierre Cardin придава изисканост и неповторим стил на модела. Всичко това превръща Riviera by Pierre Cardin във фаворит сред любителите на лукса.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кои храни са подходящи за здрав сън".

Още от "Полезно"

Спешна помощ с Цветята на д-р Бах

Спешна помощ с Цветята на д-р Бах

RESCUE е може би най-популярната комбинация от цветни есенции на д-р Бах. Смята се, че тя има чудотворно дейстивие за справяне с различни стресови ситуации. Научете повече за тази комбинация, за която се смята, че е спасила милиони животи.

Център помага безплатно на деца и младежи с изоставане в развитието в гр.София

Център помага безплатно на деца и младежи с изоставане в развитието в гр.София

„Център за социална рехабилитация и интеграция” в гр.София помага в преодоляването на изоставането в развитието и социалното включване