Жива и мъртва вода – лековити свойства

0 коментара0/5

Човешкият организъм е 80% вода. Ето защо водата е най-бързият и ефикасен начин за лечение, особено ако е със специални свойства като живата и мъртвата вода. Вижте какво представлява и как да си я направите.

Жива и мъртва вода – лековити свойства
 © istockphoto.com

Какво представлява живата и мъртвата вода и как се добиват?

Съществуват специални устройсва (активатори), които се изпозлват за добиването както на жива, така и на мъртва вода. След около 30 мин, в резултат от процеса електролиза, в едната част на съда се отделя вода, която е мека, алкална и с отрицателен заряд (т,нар. жива вода), а в другата част на съда се отделя положително заредена киселинна вода (т.нар. мъртва вода). Чрез този метод водата придобива съвършено нови лековити свойства.

Вижте също:
Водата - здраве във всяка капка >>>

Как да си направите жива вода вкъщи?

Жива вода може да си направите лесно и у дома. Сложете чешмяна вода в съд във фризера за 4-5 часа. За това време част от нея ще замръзне, а останала част пресипете в друг съд. Поставете го в камерата. Когато замръзне около 2-3 от водата, изхвърлете незамръзналата вода. Останалата вода е жива вода. 

Добави описание

Какъв е лечебния ефект на живата и мъртвата вода?

  • Мъртва вода

Тя е безцветна с характерен леко кисел вкус и мирис. Тази киселинна вода има силно дезинфектиращо действие. Това било открито от руски хирург, който използвал мъртвата вода за стерилизация на хирургичните си инструменти.

Любопитно:
Защо трябва да пиете топла вода сутрин? >>>

Киселинната вода има и способността да забавя биологичните процеси, заради което си свойство се изпозлва за понижаване на кръвното налягане, подобряване на съня, успокояване на нервната система. Има силно болкоуспокояващо и кръвоспиращо действие. Помага при проблеми с венците, премахва зъбния камък, дезинфекцира устната кухина и премахва лошия дъх.

След добиване на мъртвата вода и при съхраняване в добре затворен съд, тя запазва лековитите си свойства за около 2-3 седмици.

  • Жива вода

Тя без мирис, много мека и с алкален вкус. За разлика от мъртвата, алкалната вода има способността да ускорява процесите в организма. Действа тонизиращо и енергизиращо, повишава кръвното налягане, ускорява обмяната на веществата, засилва апетита, подобрява концентрацията, подсилва имунната система, лекува главоболие. Живата вода е идеално средство за лечение на повърхностни рани, екземи, язви. Тя е силен антиоксидант, действа подмладяващо, подобрява храносмилането и помага за сваляне на излини килограми. За разлика от мъртвата вода, обаче, живата губи много по-бързо лековитите си свойства (за около 24 часа).

Цветарите препоръчват растенията да се поливат с жива вода, за да са здрави и свежи.

Важно: Не приемайте паралелно жива и мъртва вода. Едната е заредена с отрицателни йони, а другата с положителни. Смесването води до неутрализиране на водата и лечебните свойства.

Мнозина смятат, че приемът на жива и мъртва вода има изключително положителен ефект върху хора, страдащи от ракови заболявания.

Вижте също:
Чудото, наречено светена вода >>>

16.01.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Жива и мъртва вода – лековити свойства".

Още от "Полезно"

Как да се наспя при това хъркане?!?

Как да се наспя при това хъркане?!?

Колко пъти сте го преживявали? А знаете ли, че този проблем може да се облекчи или напълно реши с 1-2 процедури с радиочестотна термотерапия?

Интимна хигиена

Интимна хигиена

За чистота, чувство за свежест и здраве. Интимният тоалет е грижа за здравето, напомнят специалистите.

Трябва ли да търпим болката?

Трябва ли да търпим болката?

Победата над болката винаги е била заветна мечта на хората като цяло и в частност – на медицината.