Иновативен продукт против грип и настинка

0 коментара0/5

Иновативен продукт против грип и настинка ни помага да сме жизнени през деня и да спим през нощта.

Иновативен продукт против грип и настинка

Лекарите съветват да не се самолекуваме с антибиотици още с първите симптоми.

С настъпване на хладния сезон зачестяват случаите на настинка и грип. През тази зима се очаква активен да бъде вирусът с име „Калифорния“, който атакува организма в рамките на часове и като всеки грип може да донесе редица последствия, ако не се предприемат мерки.

При симптоми на настинка и грип подходът за третирането им е колкото индивидуален, толкова и със сходно поведение. Мнозинството българи продължават да залагат на самолечение като за целта избират лекарствени препарати без рецепта – 83% лекуват настинка сами, а 74% избират този подход и при грипни състояния. В 53% от случаите консултацията за избор на продукт за лечение се извършва с фармацевт на място в аптеката и едва в 31% с личния лекар, а за 21% водеща е главно цената.

„При настинка и грип е добре да потърсите консултация със специалист – вашият лекар или фармацевт, които най-добре могат да преценят моментното състояние и подходящия продукт. Самолечението може да бъде опасно особено когато се прибягва до използването на антибиотици. Те не съдържат парацетамол и не могат да повлияят достатъчно бързо висока температура. Важно е да се знае, че настинката и грипът са резултат на вируси, а антибиотиците се използват за третиране на бактериални усложнения“, препоръчва д-р Лиляна Михайлова – общопрактикуващ лекар с над 30-годишен стаж.

Много добре повлиява лечение с продукти, които имат дневна и нощна формула. Това е комбинация между парацетамол, който има температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие, псевдоефедрин хидлохлорид, който отпушва носа и хлорфенамин малеат, който намялява обилната секреция и спира кихането. Такъв подходящ продукт от ново поколение е Хюмексгрип, който поддържа пациента бодър през деня и осигурява добър сън през нощта. Дозата на парацетамола е добре изчислена за деня и трите таблетки , коита са с един цвят няма как да се сбъркат от вечерната капсула“ – допълва тя.
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Иновативен продукт против грип и настинка".

Още от "Полезно"

Тайната на плоския корем

Тайната на плоския корем

Искаш плосък корем бързо! Не, искаш го веднага! Омръзнало ти е да се чувстваш подута като балон, а дънките да те стягат.

Край на умората!

Край на умората!

Чувствате се уморени, „пипвате“ всеки вирус, който ви се изпречи на пътя, не успявате да се концентрирате... Пиете мултивитамини, но без особен резултат...