Иновативен продукт против грип и настинка

0 коментара0/5

Иновативен продукт против грип и настинка ни помага да сме жизнени през деня и да спим през нощта.

Иновативен продукт против грип и настинка

Лекарите съветват да не се самолекуваме с антибиотици още с първите симптоми.

С настъпване на хладния сезон зачестяват случаите на настинка и грип. През тази зима се очаква активен да бъде вирусът с име „Калифорния“, който атакува организма в рамките на часове и като всеки грип може да донесе редица последствия, ако не се предприемат мерки.

При симптоми на настинка и грип подходът за третирането им е колкото индивидуален, толкова и със сходно поведение. Мнозинството българи продължават да залагат на самолечение като за целта избират лекарствени препарати без рецепта – 83% лекуват настинка сами, а 74% избират този подход и при грипни състояния. В 53% от случаите консултацията за избор на продукт за лечение се извършва с фармацевт на място в аптеката и едва в 31% с личния лекар, а за 21% водеща е главно цената.

„При настинка и грип е добре да потърсите консултация със специалист – вашият лекар или фармацевт, които най-добре могат да преценят моментното състояние и подходящия продукт. Самолечението може да бъде опасно особено когато се прибягва до използването на антибиотици. Те не съдържат парацетамол и не могат да повлияят достатъчно бързо висока температура. Важно е да се знае, че настинката и грипът са резултат на вируси, а антибиотиците се използват за третиране на бактериални усложнения“, препоръчва д-р Лиляна Михайлова – общопрактикуващ лекар с над 30-годишен стаж.

Много добре повлиява лечение с продукти, които имат дневна и нощна формула. Това е комбинация между парацетамол, който има температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие, псевдоефедрин хидлохлорид, който отпушва носа и хлорфенамин малеат, който намялява обилната секреция и спира кихането. Такъв подходящ продукт от ново поколение е Хюмексгрип, който поддържа пациента бодър през деня и осигурява добър сън през нощта. Дозата на парацетамола е добре изчислена за деня и трите таблетки , коита са с един цвят няма как да се сбъркат от вечерната капсула“ – допълва тя.
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Иновативен продукт против грип и настинка".

Още от "Полезно"

10 съвета за здрав уринарен тракт

10 съвета за здрав уринарен тракт

10 съвета за поддържането на здравето на уринарния тракт.

Най-добрият начин да се извиним

Най-добрият начин да се извиним

В неделя, на 26 февруари, е Сирни Заговезни, ден, на който по традиция искаме прошка. Искането на прошка обаче върви ръка за ръка с извинението. Кой е най-добрият начин да се извиним, какво да правим и какво не, за да поискаме прошка от някого, когото сме обидили.

Есенна романтика: Как да го впечатлим?

Есенна романтика: Как да го впечатлим?

Септември мина, а листата по дърветата бавно, но сигурно започват да пожълтяват, готови за последен танц преди да паднат в дъждовната локва.