10 знака, че имате проблеми със здравето

0 коментара0/5

И вие ли сте от хората, които не обръщат внимание на здравето си, освен, ако не се появят сериозни симптоми на дадено заболяване? А притежавате ли някой от следните знаци, че имате проблем със здравето?

10 знака, че имате проблеми със здравето

Повечето от вас навярно не си падат по профилактичните прегледи и не следят здравето си под лупа. А трябва, защото понякога, както се казва, малките камъчета обръщат каруцата. Ето защо се замислете внимателно дали не трябва да се погрижите за здравословното си състояние, в случай, че някой от следните симптоми се отнасят и за вас:

Урината ви е тъмна и мътна - това се случва обикновено сутрин заради задържането на урина за повече часове през нощта. Но, ако обичайно урината ви е с по-тъмен цвят, това може да е индикация за дехидратация или друг здравословен проблем. 

Вижте още:Камъни в бъбреците >>>

Хъркате - освен резултат от запушен нос и неправилна поза на сън, хъркането може да е симптом на по-сериозни дихателни проблеми.

Вижте още:Хъркането - досадно и опасно? >>>

Кожата ви изглежда ужасно - зимата е възможно кожата ви да бъде суха и сякаш да се бели, но ако кожата ви редовно е в лошо състояние, въпреки грижите за нея, то може би имате хормонални проблеми, подложени сте на прекомерен стрес и т.н.

Цикълът ви е нередовен - това може да е индикация за хормонални проблеми или симптом на гинекологично заболяване.

Вижте още: Поликистозни яйчници >>>

Липсва ви апетит - добрият апетит обикновено е индикация за добро здраве. Обратното навежда на мисълта, че имате здравословни проблеми. Дори обикновена настинка е достатъчна да влоши апетита ви, а понякога и по-сериозни заболявания.

Вижте още:
Гастрит >>>
Нервен стомах >>>
Анорексия - живот без апетит >>>

Добави описание

Паметта ви изневерява - с възрастта е нормално да забравяте, а докато сте млади е нормално да сте разсеяни и отново да забравяте. Понякога, обаче, лошата памет не е съвсем безобидно нещо.

Вижте също: Деменция или лоша памет? >>>

Устните често ви се цепят - това обикновено се случва зимата заради минусовите температури и студения вятър. Но, ако устните да ви се цепят дори и през топлите месеци, най-вероятно сте дехидратирани или тялото ви страда от дефицит на цинк и витамин В.

Вижте още:Първа помощ при напукани устни >>>

Изхожданията ви са нередовни - ако се храните правилно и пиете достатъчно течности, то навярно нямате такъв проблем. В противен случай, обаче, може би имате забавен метаболизъм и като цяло проблем с храносмилателната система. 

Ноктите ви са чупливи - ако ноктите ви се чупят, цепят или са релефни и на бразди, то навярно тялото изпитва дефицит на калций и витамин Д.

Вижте също:
Онихопатии - болести по ноктите >>>
Здраве, според вида на ноктите >>>

Редовно чувство за сърбеж - това може да е нещо съвсем безобидно или да става въпрос за алергия или екзема, например.

Вижте още:
Ужас! - Алергии!  >>>
Екзема - възпаление на кожата >>>

23.01.2017/Ели Йорданова

 

Още за: здраве

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 знака, че имате проблеми със здравето".

Още от "Полезно"

Вредни ли са ароматизаторите?

Вредни ли са ароматизаторите?

Ароматизаторите може и да миришат приятно, но безвредни ли са за здравето на човек? Всъщност ароматизаторите могат да бъдат причина за много здравословни проблеми. Научете защо са вредни ароматизаторите за здравето.

Семейното планиране – инвестиция в бъдещето

Семейното планиране – инвестиция в бъдещето

41% от 280 милиона бременности годишно по света са непланирани, а повече от половината от тях завършват с аборт(1).

Край на умората!

Край на умората!

Чувствате се уморени, „пипвате“ всеки вирус, който ви се изпречи на пътя, не успявате да се концентрирате... Пиете мултивитамини, но без особен резултат...